Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dnes i přez to že jsme syna promazávala a na slunku byl minimálně (chvilku když byl zmrzlý z bazénu) tak se mu trošku připekly nožky
nevím jestli je to spálená kůže možná jen tak lehce, prostě mu čouhali nohy z pod župánku a jak byl na dece na bříšku tak zezadu je má červené. doma po okoupání jsme ho promazala a nic jiného…
vůbec nevypadá že by ho to bolelo jen mě to tlačí v hlavě že je prostě ještě mimčo a že není dobrý když se miminka spálí, tak mám z toho těžkou hlavu… vlastně ani nevím co chci asi jen uklidnit že to nevadí a že se t může stát každému..hrozí něco pro tak jemnou dětskou pokožku? chystáme se k moři doufám, že už se mi tto nestane…
![]()
Mě se to stalo začátkem léta s prvním sluníčkem, syn se taky připálil. Mazala jsem mu to panthenolem. Nevím jak u mimča, jestli by to taky sneslo ![]()
Ahoj, jo, stane se a je to hned
Stalo se mi letos, byli jsme pro dceru ve škole kolem poledního a spálené nožky byly hned, a to K. přikrývám plínkou
Namaž Bepanthenem nebo kalciovou mastí a bude to dobré ![]()
My mažeme panthenolem forte (nebo s jogurtem), velmi příjemné a dostali jsme to na doporučení z kožní pro půlroční dcerku ![]()
taky se nám to stalo, ono to je hned i třeba v kočárku. Taky ho to nebolelo, jenom jsem to promazala a do rána to bylo úplně v pohodě.
holky díky do rána to bylo OK, ale přemýšlím jak se tomu ubránit zítra jdeme zase na koupák, mažu ho si myslím dost a snažím se aby byl schovaný ale příjde mi že teď je to slunko nějaký moc silný ![]()
já myslím, že jestli to bylo do rána OK, tak to spálený jako takový není. Co chceš dělat víc, mazat, zakrývat.
já myslím, že jestli to bylo do rána OK, tak to spálený jako takový není. Co chceš dělat víc, mazat, zakrývat.
Já myslím, že to nic tak hroznýho není, nejlepší je ten panthenol. Stát se to může, ale asi by se to nemělo stávat častěji. Já raději v tomto počasí s malým chodím ven raději až později odpoledne a nebo ráno. Tak od 11 do 15 bych radši nevycházela. Každopádně když už jdu, tak jedině do stínu a klidně ještě namazat, mažu třicítkou a zatim dobrý
A v kočárku mu furt obracím sedačku, po nebo proti směru, aby na něj nesvítilo. ![]()
Ještě mě napadlo, jestli máte voděodolný krém, když byl předtím v bazénu. Minulý rok na dovče se manža takhle hezky připálil. A i tak je potřeba přemazat když člověk vyleze.