Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy,
mám toho víc, tak to shrnu do jednoho tématu.
Moc se omlouvám za děsně dlouhej příspěvek, ale nechci zakládat kopec témat. Předem děkuji za veškeré odpovědi.
k prvním dvou otázkám neporadím
3. zakládala jsem na to podobné téma https://www.emimino.cz/…-drzi-75218/
4. Vysvětlit, že jí to spíš škodí. Ať si přečte tohle http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 … nechtěla jsem tomu věřit, ale doopravdy to funguje, když malej začal stát a padat, chytala jsem ho, jakmile jsem přestala, do třech dnů se to naučil sám … a to asi nedělá nic jinýho, něž za ní chodí … teď je jediné období, kdy se jí nic nestane, pokud spadne ze své výšky na zem (pokud se nebouchne o hranu apod) jediné období, kdy je lidské tělo na to připraveno …
Ahoj,
Poradím s vyrážkou, Robínek s tím měl taky problém, byla jsem kvůli tomu na kožním - zkus Ictamo http://www.lekarna.cz/…amo-ung-30g/, mazat na noc, před den promazávat - Robíno na to měl Cutilan, myslím, že ti ho naváží v lékárně i bez receptu, nebo Lenienska by taky šla. Nebo klidně modrá Indulona, kalciovka a podobně… Něco mastného, nedráždivého.
A dort k prvním narozeninám jsem dělala sama. Piškotový korpus, máslový krém, potáhla jsem domácím marcipánem. Robíno na sladký pečený není, takže ho ani neochutnal. Neochutnal ani dort k druhým narozeninám a pravděpodobně neochutná ani ten ke třetím
.
Ahoj, nám na vyrážku pomohl Holtův krém(lékárna),ale strašně smrdí ![]()
Ahoj,
na oblíčejík bych nic nedávala, ani opalovací krém. Letošní léto je o ničem a potřebuje taky vyrobit nějakej vit. D. Ad 2. dala bych lahvičku s menším průtokem. Pokud něco vdechne, tak kašle, s tím nic nenaděláš. Ad 3. k prvním narozkám se dělávají dorty takový, aby je malý děti mohly i jíst (což teda máslovej krém ani marcipán nebude). Takže třeba zakysánek apod. Naši kluci je ale stejně nikdy nechtěli. Takže letos uvažuju o tom, že udělám poháry a jemu taky něco do mističky, aby v tom držela svíčka a aby to moh jíst. Ad 4. tak to Tě lituju. Když takhle blbne už teď, co bude dělat časem ![]()
Lasicka píše:
Ahoj,na oblíčejík bych nic nedávala, ani opalovací krém. Letošní léto je o ničem a potřebuje taky vyrobit nějakej vit. D. Ad 2. dala bych lahvičku s menším průtokem. Pokud něco vdechne, tak kašle, s tím nic nenaděláš. Ad 3. k prvním narozkám se dělávají dorty takový, aby je malý děti mohly i jíst (což teda máslovej krém ani marcipán nebude). Takže třeba zakysánek apod. Naši kluci je ale stejně nikdy nechtěli. Takže letos uvažuju o tom, že udělám poháry a jemu taky něco do mističky, aby v tom držela svíčka a aby to moh jíst. Ad 4. tak to Tě lituju. Když takhle blbne už teď, co bude dělat časem
Jasně že si roční dítě nemůže dát kousek klasického dortu, vždyť by se mohlo otrávit.. ![]()
Ahoj.
K bodu 1. já mazala malému pusu Vazelínou. Obyčejná bílá z lékárny. Pomohlo to. Opalovací krém jsem koupila hypoalergení, neparfémovaný (Garnier).
Pokud to nepomůže, tak jeď na kožní. Tam ti poradí líp než dětská.
2. jak píšou holky. Zkusit něco, co míň teče.
3. K prvním narozkám jsem dceři nechala udělat obyčejný dort ve tvaru berušky. Kousek jsem jí potom dala sníst. Nic se jí nestalo.
4. Dej ji tatínkovi na celý víkend, ať se stará. Ona ho ta přehnaná péče přejde.
Ahojda maminy,
všem moc děkuji za odpovědi. Zkusím něco s tím obličejíčkem vymyslet. Jinak dort nakonec dopadne asi jako verze piškot, jogurtík a ovoce.
Nooo, tatínkovi jsem se to snažila vysvětlit, dělá to stále, takže na něj akorát pořád hudrám, i tu malou to rozčiluje, že jí brání v pohybu, na který je běžně zvyklá.
Jinak o pití v tuhle chvíli řešit nemusím, lůezou 3 dvojky najendou a malá odmítá pití úplně
Nepije ani šťávičky.