Červená vyrážka - hltání - dort - strach manžela o malou

963
20.8.11 10:39

několik dotázků

Ahojky maminy,

mám toho víc, tak to shrnu do jednoho tématu.

1. Naše malá má už asi dva měsíce na tvářičkách červenou drsnou „krupičku“. Ukazovala jsem doktorce, ta mi tvrdila, že jí dávám něco nového k jídlu, což není pravda a že mi s tím jinak nepomůže. Jenže mě se to opravdu nelíbí, má to po celých tvářičkách, nemůžu ji ani natřít opalovacím krémem, protože jí to hned zarudne, takže chodí ven až navečer, aby nebylo třeba mazat. Zkoušela jsem to potírat krémem od sebamedu, ale vůbec to nepomohlo. Nemáte některá podobné trápeníčko?
  2. Naše malá je strašne lemta, co se týče čajíčků, vody nebo šťáviček, pije všechno a vždycky u toho šíleně hltá,takže nám permatnentě zaskakuje, kolikrát to vychrchlává dost dlouho, no hrozný. Tak jsem se chtěla jen zeptat, jak poznám, že to třeba vdechla, nevím, vždycky jsem z toho hotová.
  3. Blíží se 1.narozeniny a ráda bych jí nejspíš nechala udělat dortík. Tak jsem se chtěla poradit co za dort, popř. aby se v tom ohla trošku porochnit, ochutnat.
  4. Jak odnaučit manžela bát se o malou. Malá je přes týden prakticky jen se mnou, leze po celém bytě, kde chce. No a manžel pak o víkendu jí dělá ocásek za zadkem a brání jí, aby lezla na lino, na koberec, prostě tak moc, že třeba dneska ráno chudák malá o jeho ruku brkla a spadla s kolínek přímo na čelo a obličejík a brečela jak praštěná. Jenže ho sprdnu a za chvíli to udělá zas, už nevím, co s ním. Pak mi tu jheště hysterčí, že spadla a bude něco z toho mít, protože se bouchnula do hlavy a já mu němůžu vysvětlit, že i když si o podlahu dala trošku větší ránu, tak spadla jen z kolínek a to nic není.

Moc se omlouvám za děsně dlouhej příspěvek, ale nechci zakládat kopec témat. Předem děkuji za veškeré odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jancic
20.8.11 11:06

k prvním dvou otázkám neporadím
3. zakládala jsem na to podobné téma https://www.emimino.cz/…-drzi-75218/
4. Vysvětlit, že jí to spíš škodí. Ať si přečte tohle http://www.poliklinikaprosek.cz/…do-1-roku-61 … nechtěla jsem tomu věřit, ale doopravdy to funguje, když malej začal stát a padat, chytala jsem ho, jakmile jsem přestala, do třech dnů se to naučil sám … a to asi nedělá nic jinýho, něž za ní chodí … teď je jediné období, kdy se jí nic nestane, pokud spadne ze své výšky na zem (pokud se nebouchne o hranu apod) jediné období, kdy je lidské tělo na to připraveno …

• Citovat
  • Upravit
3839
20.8.11 11:10

Ahoj,

1. syn měl na obličeji taky podobnou vyrážku, po mnoha pokusech s různými krémy/mastmi nakonec pomohla termální voda Avene ve spreji - nanést na vatový tampón a několikrát denně tím přejet obličej.
  2. nevím, snad by pomohl nějakej hrníček, co málo teče?
  3. já dělávám piškotový základ do kulaté formy, na to vrstvu pudingu (vanilkový), do toho ovoce (třeba meruňky) a zalít zas vrstvou pudingu (malinový)- ale u této horní vrstvy v pudingu nahradit mlíko vodou a trochou sirupu a je z toho barevný průhledný želé (nemám ráda kupovaný želé, proto to dělám takhle)
  4. zkus mu ji dávat víc na hlídání i přes týden (pokud to jde), časem se z toho stane i pro něj rutina a nebude se tak bát.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
20.8.11 12:25

Poradím s vyrážkou, Robínek s tím měl taky problém, byla jsem kvůli tomu na kožním - zkus Ictamo http://www.lekarna.cz/…amo-ung-30g/, mazat na noc, před den promazávat - Robíno na to měl Cutilan, myslím, že ti ho naváží v lékárně i bez receptu, nebo Lenienska by taky šla. Nebo klidně modrá Indulona, kalciovka a podobně… Něco mastného, nedráždivého.

A dort k prvním narozeninám jsem dělala sama. Piškotový korpus, máslový krém, potáhla jsem domácím marcipánem. Robíno na sladký pečený není, takže ho ani neochutnal. Neochutnal ani dort k druhým narozeninám a pravděpodobně neochutná ani ten ke třetím :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
20.8.11 13:10
  1. - dorty jsme měli a ještě i dnes máme dva - jeden marcipánový pro dospělé a na parádu :) a druhý jsem udělala pro malou - piškot, ovovce, žele :)
  • Citovat
  • Upravit
PetkaK
20.8.11 13:11

A tenhle čeká v lednici na dnešní oslavu :)

• Citovat
  • Upravit
381
20.8.11 19:21

Ahoj, nám na vyrážku pomohl Holtův krém(lékárna),ale strašně smrdí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.8.11 08:40

Ahoj,

na oblíčejík bych nic nedávala, ani opalovací krém. Letošní léto je o ničem a potřebuje taky vyrobit nějakej vit. D. Ad 2. dala bych lahvičku s menším průtokem. Pokud něco vdechne, tak kašle, s tím nic nenaděláš. Ad 3. k prvním narozkám se dělávají dorty takový, aby je malý děti mohly i jíst (což teda máslovej krém ani marcipán nebude). Takže třeba zakysánek apod. Naši kluci je ale stejně nikdy nechtěli. Takže letos uvažuju o tom, že udělám poháry a jemu taky něco do mističky, aby v tom držela svíčka a aby to moh jíst. Ad 4. tak to Tě lituju. Když takhle blbne už teď, co bude dělat časem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.8.11 15:57
Lasicka píše:
Ahoj,na oblíčejík bych nic nedávala, ani opalovací krém. Letošní léto je o ničem a potřebuje taky vyrobit nějakej vit. D. Ad 2. dala bych lahvičku s menším průtokem. Pokud něco vdechne, tak kašle, s tím nic nenaděláš. Ad 3. k prvním narozkám se dělávají dorty takový, aby je malý děti mohly i jíst (což teda máslovej krém ani marcipán nebude). Takže třeba zakysánek apod. Naši kluci je ale stejně nikdy nechtěli. Takže letos uvažuju o tom, že udělám poháry a jemu taky něco do mističky, aby v tom držela svíčka a aby to moh jíst. Ad 4. tak to Tě lituju. Když takhle blbne už teď, co bude dělat časem :-)

Jasně že si roční dítě nemůže dát kousek klasického dortu, vždyť by se mohlo otrávit.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
22.8.11 12:18

Ahoj.
K bodu 1. já mazala malému pusu Vazelínou. Obyčejná bílá z lékárny. Pomohlo to. Opalovací krém jsem koupila hypoalergení, neparfémovaný (Garnier).
Pokud to nepomůže, tak jeď na kožní. Tam ti poradí líp než dětská.
2. jak píšou holky. Zkusit něco, co míň teče.
3. K prvním narozkám jsem dceři nechala udělat obyčejný dort ve tvaru berušky. Kousek jsem jí potom dala sníst. Nic se jí nestalo.
4. Dej ji tatínkovi na celý víkend, ať se stará. Ona ho ta přehnaná péče přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
22.8.11 13:25

Ahojda maminy,

všem moc děkuji za odpovědi. Zkusím něco s tím obličejíčkem vymyslet. Jinak dort nakonec dopadne asi jako verze piškot, jogurtík a ovoce.
Nooo, tatínkovi jsem se to snažila vysvětlit, dělá to stále, takže na něj akorát pořád hudrám, i tu malou to rozčiluje, že jí brání v pohybu, na který je běžně zvyklá.
Jinak o pití v tuhle chvíli řešit nemusím, lůezou 3 dvojky najendou a malá odmítá pití úplně :-( Nepije ani šťávičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí