Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky poradte syn 3 roky 10 měsíců a během lonského roku již měl 4× pokaždé dostal antibiotika. Včera jsme byly u doktorky a opět ho má nevíte co s tím? Někdo mi říkal, že se kvůli tomu trhají mandle, ale otázkou je jestli to pomůže. Za jakékoliv rady nebo názory budu ráda. Děkuju:)
Mandle bych nechala kde jsou.
Dceri se takhle vracel spalovy bacil a pomohl az pichany penicil + nakonec davka penpedonu.
Dela dr po preleceni s odstupem cca 14 dnu kontrolni stery? Nekdy se nasadi atb, ktera zlikviduji priznaky, ale streptokok zustava. A je to zacarovany kruh.
A jeste neni na skodu nechat udelat vyter u clenu rodiny, zda nekdo neni prenasec.
Taky bych nechala mandle jako poslední možnost. Většinou se po léčbě dělají kontrolní stěry a pokud má dítko nemoc opakovaně po sobě tak se hledá bacilonosič v rodině. Můžete zkusit s lékařkou konzultovat i nějaké léky na imunitu, jestli by nepomohly.
Ahoj, zakládala jsem jinou diskusi, ale přidám se, jsem zoufalá- dcera 5 let během půl roku čtvrtá spála…stěry máme všichni - nic nikdo, na imuno vše ok, kontrolní testy vždy v pořádku, homeopatie - nepomohla, jednou měla píchaný penicilin, stejně se to vrátilo, při nemoci je už téměř bez příznaků - jen oteklý krk a pozitivní stěry… nevím, jak dál
retarpen nám nedoporučili..
Když jsou takhle často nasazovány atb (předpokládám, že správně na základě bakteriologického nálezu, ne jen nástřel od MUDr., což se často bohužel děje), tak je něco špatně. Mandlema bych to neřešila, spíš bych využila celostní medicínu. Např. zajděte s dítětem k homeopatovi (až se vyléčí, ne při nemoci).
@douglasky zkus ještě jiného homeopata, nemusel se trefit s lékem, navíc ta léčba nějaký čas trvá (min 6m), klasická medicína ti s četností nepomůže.
No, ona ty homeopatika vzala teprv před 14 dny a za týden měla tu spálu, nejhorší je, že nám nikdo neporadí, dr si nás přehazují a jeden řekne něco a druhý s tím nesouhlasí… chtěla jsem po školce nechat udělat stěry na bacilonosiče, ale není vstřícnost, jiné školky mají plno a nechtějí nás vzít
Mandle bych trhat rozhodně nenechala, četla jsem že to sice někdo udělat nechal ale nepomohlo to. Na stěrech jsme byly také a nic. Myslím zda není někdo infikovaný ve školce.
. Homeopatika jsme ještě nezkusily. Zkusíme nasadit a uvidíme.:)
@marysnoop Tak „nasadit“ homeopatika bych nezkoušela, spíš musíte zajít za homeopatem, ten najde lék, co sedí na člověka (na základě celkových symptomů). Sama nepoznáš jaký lék vybrat a jestli zabírá.