Spánek 22m dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.1.23 12:56

Spánek 22m dítěte

Dobrý den,
vím, že těchto témat je tady více, ale nenašla jsem odpovědi, které jsem hledala.

Dcera má 22m. Poslední dobou chodí velmi pozdě spát. Třeba ve 22-23hod. Nevím jak to řešit. Vstává mezi 7-8hod. Nepřijde mi to nějak pozdě aby pak nemohla večer spát. Odpoledne usíná obvykle kolem 12:00. Někdy dá hodinku, někdy dvě. Když se mi občas podaří dceru uspat dříve, například kolem 19-20hod, v noci kolem 2-3 je vzhůru a vydrží dovádět třeba dvě hodiny. Nevím jestli ji zbavit odpoledního spánku, za mě na to ještě zralá není. Byla by asi velmi protivná.
Nevím jestli prostě jen vydržet nějaké mezi období nebo pro ten spánek něco dělat. :nevim:

Děkuji za jakékoliv odpovědi. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.1.23 13:06

Asi nic moc neuděláš, jen ji víc utahej. Náš mladý vstává cca 7, po o spí 2-3 h venku, večer si jdeme lehnout v 8, vesměs si povídáme, pak se prituli ke mě zády, k polstarku čelem a za minutu je tuhý. Ale přes den se prostě nezastavi. Od cca 7 klidové aktivity, koupel, večeře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.23 13:30

@martina.se jsme venku každý den, pokud nemrzne nebo není hnusně, tak i dvakrát. Doma je hodně samostatná a většinu času si hraje, hopsá a skáče. Kdybych ji měla ještě víc utahat, tak asi padnu dříve já. 😁
Snad brzy zvládne bez odpoledního spánku a srovná se to. :nevim: :lol:

• Citovat
  • Upravit
85299
3.1.23 13:55

Nas syn chodil nejpozdeji od 2 let spat ve 22-23, pokud spi pres den, vstava v 6. Jsou mu 3 a nezmenilo se nic, spi ve skolce. Kdyz ve skolce o vikendu nespi, usne kolem 20:30, vstane v 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24190
3.1.23 14:07

Mám dvouleťáka a i druhý syn spal v tomto věku stejně. Chodí spát o 19:30. Několikrát za noc se budí. Výjimečně jednou, ale je to konečně posun :D vstává v 5:00. Výjimečně později. Spát pak chodí cca v poledne na hodinu a půl. Takže leda dávat spát dříve a postupně se vám to posune. Když syn nejde spát přes den spí v noci hůř. Čtyřleťák mi spí úplně stejně. Jen už nemá denní spánek a spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.1.23 14:13
@Anonymní píše:
@martina.se jsme venku každý den, pokud nemrzne nebo není hnusně, tak i dvakrát. Doma je hodně samostatná a většinu času si hraje, hopsá a skáče. Kdybych ji měla ještě víc utahat, tak asi padnu dříve já. 😁
Snad brzy zvládne bez odpoledního spánku a srovná se to. :nevim: :lol:

Jo, taky padám na hubu spíš já, než dítě :mrgreen: :lol: ale večer pomáhá, že se prituli a za chvilku tuhos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
3.1.23 14:17

Podobné stare dítě. Nespi přes den od 1,5 roku🤷. Jinak by to vypadalo jako u vás. Je to čert neposedný, máme kroužky, zapojuje se do dom. praci. kočárek už nemáme, televize občas na chvíli.
Mě pomohlo se smířit s tím, že nemám žádného velkého space. V noci se střídají období, kdy potřebuje kontakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
3.1.23 21:42

No spí ti dost, tak jí buď nenechávej spát ráno tak dlouho nebo zruš denní spánek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.23 13:04

Tak jsme to celkem snadno posunuli na večerku v 8 a zatím vstávala kolem 6, ale zase přes den usíná už třeba 9-9:30 😁
Dnes dala dvě hodiny, tak uvidíme. :lol:
Je to teprve druhý den, takže napíšu později info, jak se daří. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401