Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky poradite mi.Muj syn (2roky a 4 mesice)nema pomalu potrebu vubec spinkat.Je naucenej spinkat odpoledne kolem 2 hod ale vecer mi usina az kolem 23hod a rano mi vstava 8 nebo pul9 nebo v 9 hod.Zkousela jsem ho davat odpoledne drive spat ale bez vysledne (nechce usnout).Mam ho davat spinkat odpoledne nebo ne??Jinak kdyz ho odpoledne spinkat nedavam tak vecer usne kolem 20:00hod.
A co je lepší pro tebe? Aby spal v osm a vstával v šest, nebo šel spát v 11 a vstával v devět??
Já dávám přednost té druhé variantě. U nás všechny čtyři holky chodí spát ve 22. hod a ráno vstávají v 8,30 a musím říct, že mně to tak maximálně vyhovuje…
![]()
Ahoj,
to je jako u nás
Děti máme sůvy, takže chodily spávat kolem 22 hod, ráno vstávaly lehce po 8 hod. Celkem to vyhovovalo do té doby, než začala Věrka chodit do školky a teď do školy, to jsme to přehazovali a chodí spát všichni povinně ve 20hod. Tím se loni Ondrovi zrušil odpolední spánek úplně (loni 2,5 roku).
Ráno vstávají kolem 7 hod, i ti, kteří nemusí…
Jestli s tím nemáš problémy a vyhovuje vám to, nijak bych se spánkem nešachovala
Pokud vám to vadí a chcete mít „volný“ večer zkuste odpolední spánek zrušit, dávat spát v těch 20hod a uvidíš, jak se to vyvrbí ![]()
Bud rada,ze ti vstavaji az tak pozde.Me kdyz usne v 10 vecer,tak stejnak vstane v 6 rano. ![]()
Já bych asi zrušila spánek odpoledne
Nevím, mám nějak zažito, že nejdůležitější je spánek do půlnoci, promiň, ale to bych padala slušně na hubu, raději ráno vstanu svěží, než se udržovat večer milá a příjemná a čekat až odpadne prcek
Navíc až půjde do školky či jiné instituce, tak bude muset ráno vstávat a chodit spát dříve
Držím pěstičky, vím, že to není jednoduché
![]()
Ahoj,holčina mi to dělala taky,takže jsme odpolední spánek utly v roce a půl,vlastně ho utla sama,prostě neusla a večer pak usnula kolem 9,ráno o půl 7 vzhůru.Ve třech letech nastoupila dso školky kde musela povině spát poo a to bylo teprve na budku,když malá do 11 vejrala a já ráno v pět vstávala do práce,malou jsem budila před půl 6
Určitě bych odpolední spánek vypustila aspoň zatím,než mu ho třeba ve školce znovu zavedou ![]()
Malého - 16 měs. dávám spát mezi 21-21.30 a ráno se budí mezi 8-9h. Pak chodí spát kolem oběda a vydrží spát cca 3 hodinky. ![]()
Ahojky,mám 9 měsíčního synka který mi teď pravidelně nechce usnout bez udrncání hlavně večer. a pořád se mi budí v noci
Máme teď to samé,ale malá je marod,tak přeju silný nervy,já už jsem utahaná jak kotě,páč když jí vezme na chvíli táta,tak řve jak blázen,takže je to na mě ![]()