Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy jsem už zoufalá prosím o radu.Malej strašně pěkně usínal sám v postýlce,ale co se začal stavět tak s tím bojujem ![]()
Když si lehnu na postel,aby viděl,že tam jsem dělá blbosti staví se a obchází postýlku.Pořád pokládám hladím po hlavičce a je mi to k ničemu ![]()
Dnes poprvé jsem zkusila nechat trochu vybrečet.Chvíli brečel tak jsem tam šla položila pohladila a dobrý jenže jak viděl,že jdu pryč tak začal nanovo.
Nikdy jsme ho neměli v posteli a na to ho právě učit nechci.
Nemáte některá nějaký fígli?Děkuji za info
Já osobně nechala vyřvat a je to ok..ale spousta lidí to odsuzuje, ale mě to pomohlo..
Aalisku, tak to by mě taky samotnou zajímalo. Synovi je rok a kousek a stále toto období trvá. Kamarádka říkala, že u nich to bylo do 18 měsíců a pak najednou pohoda - jen co se malá naučila si zase sama v klidu lehnout. Tak nevím ![]()
Do 18měsiců
jen to ne mě švihne ![]()
No,ale jak dlouho nechat řvát?
Já uspávám každý večer už 10 měsíců.Užívám si to dokud o to stojí
ale to jsi slyšet nechtěla viď?
Tak jedině nechat vyřvat pokud na to máš nervy.Já na to nemam ![]()
tě asi nepotěším ale naše starší sama neusínala do 2,5let.. ![]()
vyřešilo se to až tím,že dostala „nový pokojíček“ novou velkou postel,atd.. necháváme svítit lampičku a otevřené dveře..
taky jsem byla měkká na metodu vyřvávání..
Příspěvek upraven 08.07.11 v 20:47
Já mám dcerku starší,ale stavět se začla nedávno a nic na zvycích neměníme-postaví se, tak dojdu a položím,ale nedělám legraci, nic takového, maximálně trochu na oko hubuju a ji to za chvilku přestane bavit a usne, někdy to trvá dýl,ale nevadí, prostě ví, že když je jednou v posteli, tak i kdyby se na hlavu stavěla, nikdo tam s ní nebude.
sieta.m píše:
Já mám dcerku starší,ale stavět se začla nedávno a nic na zvycích neměníme-postaví se, tak dojdu a položím,ale nedělám legraci, nic takového, maximálně trochu na oko hubuju a ji to za chvilku přestane bavit a usne, někdy to trvá dýl,ale nevadí, prostě ví, že když je jednou v posteli, tak i kdyby se na hlavu stavěla, nikdo tam s ní nebude.
S tím souhlasím..teď mě tu asi ukamenují, ale když jsem přistoupila na „vyřvávací metodu“ první večer řval dvě hodiny než usnul..s menšíma pauzama..a teď už je to ok..maximálně si tam chvíli povídá nebo třeba 15 minut nadává, ale usne sám, což je pohoda..a to i přes den.
AAlisku, a co položit a ch ilku číst pohádky nebo zpívat
My nikdy neměli problém se vstáváním, vždy ležel (a leží) a chvilku jsme u něj. Manžel uspává čtením pohádek, já zpívám. Někdy usne do 10minut, někdy je ještě vzhůru po našem odchodu.
sieta.m píše:
Prtka píše:
Já osobně nechala vyřvat a je to ok..ale spousta lidí to odsuzuje, ale mě to pomohlo..
tak u nas tohle pomaha akorat tak silenemu hysteraku a je po spanku tuplem
takze zakladatelko nezoufej jsou na tom lidi i hur… nase ma 18m a neusne ani za nic sama
do nedavna jsem ji uspavala v naruci… trebalo to nekdy i dve hodiny a ja byla s nervama v haji.. pred mesicem jsem se rozhodla ze na uspavani kaslu… jakmile se male chce tak vezme plinu, dudlik a maminku a jde se do nasi velke postele… tam se usne a prenese se do jeji… od te doby je to bez stresu pro nas vsecky… nekdy uz jsem byla fakt na prasky…
zoubky píše:
AAlisku, a co položit a ch ilku číst pohádky nebo zpívatMy nikdy neměli problém se vstáváním, vždy ležel (a leží) a chvilku jsme u něj. Manžel uspává čtením pohádek, já zpívám. Někdy usne do 10minut, někdy je ještě vzhůru po našem odchodu.
AAlisek píše:
To ho ještě nebere stejně se staví a směje na nás.zoubky píše:
AAlisku, a co položit a ch ilku číst pohádky nebo zpívatMy nikdy neměli problém se vstáváním, vždy ležel (a leží) a chvilku jsme u něj. Manžel uspává čtením pohádek, já zpívám. Někdy usne do 10minut, někdy je ještě vzhůru po našem odchodu.
To bych tak jistě netvrdila, že 10měsíční dítě nebere zpívání nebo pohádky. Něříkám, že jim rozumí, ale jako krásná večerní chvilka to stojí za to ![]()
A co zkusit ležet a čekat, než se položí sám a pochopí, že je večer a prostě se leží ![]()
tak viki si v postýlce kleká. když ho slyším plakat, tak přijdu, položím, dám pusu, dudlíka, popřeju dobrou noc a odcházím. někdy jdu jednou, jindy 20×.
zoubky píše:AAlisek píše:To bych tak jistě netvrdila, že 10měsíční dítě nebere zpívání nebo pohádky. Něříkám, že jim rozumí, ale jako krásná večerní chvilka to stojí za to
To ho ještě nebere stejně se staví a směje na nás.zoubky píše:
A co zkusit ležet a čekat, než se položí sám a pochopí, že je večer a prostě se leží