Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
lucineeccka píše:zoubky píše:To myslíš vážně? Já jsem byla nucená? Co to píšeš?lucineeccka píše:Proto se mi líbí kampaň „Čtěte dětem“, aby děti nebyly nucené poslouchat cizí hlasy z neosobního kazeťáku/CDAAlisek píše:Já jsem chtěla taky.Máma mi říkala, že u mě to aplikovala asi 5 dní.Pak se šlo spát, já jsem beze slova šla.Jenom jsem chtěla mít rozsvícenou lampičku,otevřený dveře a plyšáka.Později puštený pohádky na kazetě.Nikdy žádný problém.
No to je právě ono čeho se chci vyvarovat.Rychle se učí,ale pomalu odnaučujou.Já pro malýho udělám všechno,ale spinkat musí sám.lucineeccka píše:Petra Z píše:Já ho miluju nadevše a on to cítí.A podle doktorky těch pár dní nebude mít žádné následky
MMarti…velkou postel má asi 3 týdny.....a v pohodě.....
I když v noci volá a říká mi–maminka tady spinkat s tebou
ale kdo má na „vyřvávací“metodu,je to asi to jediné…těmhle prckům nevysvětlíte ještě,že je noc a jste hned vedle a že kdyby se něco dělo,hned přijdete
Ale asi to chce fakt vytrvat a být nekompromisní…aby to fungovalo......
Mojí sestřenici je skoro 9 let, spí s rodiči v jedné ložnici ( a to má svůj pokoj) a když usíná rodiče musí být taky v posteli a máma jí musí hladit nebo držet za ruku.Než tohle tak to jsem těch pár dní vydržela.
![]()
Mě máma četla, každej večer!Ale já jsem potom ráda poslouchala broučky z kazeťáku, měla jsem takový hezký co blikal.Hezky se u toho usínalo.Nebyla jsem k ničemu nucená.Tak nepiš nesmysly
No, kdybych měla být taková puntičkářka na slova jako ty, tak se raději žádné diskuze neúčastním
![]()
Ty podáš strohou info, já na ní reaguji slušně a ty si to hned vztahuješ, že tě urážím a začneš mi něco předhazovat o nesmyslech (a koukám, že neútočíš jen na mě):zed: Příště to buď napiš přesně a výstižně nebo trošku přemýšlěj, jak to ten druhý asi myslí.
zoubky píše:lucineeccka píše:No, kdybych měla být taková puntičkářka na slova jako ty, tak se raději žádné diskuze neúčastnímzoubky píše:To myslíš vážně? Já jsem byla nucená? Co to píšeš?lucineeccka píše:Proto se mi líbí kampaň „Čtěte dětem“, aby děti nebyly nucené poslouchat cizí hlasy z neosobního kazeťáku/CDAAlisek píše:Já jsem chtěla taky.Máma mi říkala, že u mě to aplikovala asi 5 dní.Pak se šlo spát, já jsem beze slova šla.Jenom jsem chtěla mít rozsvícenou lampičku,otevřený dveře a plyšáka.Později puštený pohádky na kazetě.Nikdy žádný problém.
No to je právě ono čeho se chci vyvarovat.Rychle se učí,ale pomalu odnaučujou.Já pro malýho udělám všechno,ale spinkat musí sám.lucineeccka píše:Petra Z píše:Já ho miluju nadevše a on to cítí.A podle doktorky těch pár dní nebude mít žádné následky
MMarti…velkou postel má asi 3 týdny.....a v pohodě.....
I když v noci volá a říká mi–maminka tady spinkat s tebou
ale kdo má na „vyřvávací“metodu,je to asi to jediné…těmhle prckům nevysvětlíte ještě,že je noc a jste hned vedle a že kdyby se něco dělo,hned přijdete
Ale asi to chce fakt vytrvat a být nekompromisní…aby to fungovalo......
Mojí sestřenici je skoro 9 let, spí s rodiči v jedné ložnici ( a to má svůj pokoj) a když usíná rodiče musí být taky v posteli a máma jí musí hladit nebo držet za ruku.Než tohle tak to jsem těch pár dní vydržela.
![]()
Mě máma četla, každej večer!Ale já jsem potom ráda poslouchala broučky z kazeťáku, měla jsem takový hezký co blikal.Hezky se u toho usínalo.Nebyla jsem k ničemu nucená.Tak nepiš nesmysly![]()
Ty podáš strohou info, já na ní reaguji slušně a ty si to hned vztahuješ, že tě urážím a začneš mi něco předhazovat o nesmyslech (a koukám, že neútočíš jen na mě):zed: Příště to buď napiš přesně a výstižně nebo trošku přemýšlěj, jak to ten druhý asi myslí.
Tak tedy, máma ( většinou po Večerníčku řekla),že se jdespát.Šla jsem na WC,umyla si zuby, šla dát pusu tátovi a zvířátkům, vlezla jsem do postele, máma mi přečetla pohádku - nejradši jsem měla pohádky o zvířátkách a později pohádky z orientu ( to mi zůstalo
).Pak odešla, nechala rozsvícenou lampičku a otevřený dveře, když jsem dostala od Ježíška magneťák se světýlkama, tak zhasla a pustila mi nejčastěji Broučky.Je to dostatečně přesný a výstižný? ![]()
Omlouvám se za své prudké reakce, byla jsem rozhycovaná z jiné. ![]()
pohádka z kazeťáku vůbec není špatná věc a jedno přeci nemusí vylučovat druhé. A jinak, já před spaním taky poslouchám knížky na CD a neznamená to, že bych knížky nečetla. Některé děti, mám dojem, že rodiče u postýlky rozptylujou.
lucineeccka - ses nejaka podrazdena nemyslis? Ano asi tedy spatne ctu, protoze mi to od tebe pripada presne tak.....
ja nemam zapotrebi nekoho odsuzovat, at si kazdej uspava svoje dite jak mu vyhovuje. ja si chvilky s dcerou u uspavani uzivam a rozhodne se neobavam, ze by mi mela usinat v posteli do sesti let. Svete div se mam sedmiletou a dve petilete netere…ktere spaly s rodici v loznici, usinaly za jejich pritomnosti a rozhodne tuto pozornost nepotrebovaly ani jako trilete … a tim padem uz vubc ne jako skolaci ![]()
Tak znova a velkým písmenem, aby jsi to pořádně viděla.
Protože jemu je jedno,jestli tam jsem nebo ne.Řve stejně.A to můžu číst, povídat, hladit ho.Prostě chce ke mě a chce prso.
A ještě dodám, že mu před spaním ČTU a má příjemný prostředí.
Ale tady má asi někdo potřebu rejpat co?