Nechce sám usínat - 10 měsíců

Napsat příspěvek
Velikost písma:
186
8.7.11 21:17

tak u nás syn usíná sám jak kdy…už od mala ví, že jak je v postýlce, tak se prostě spí…samozřejmě, že to někdy zkouší, ale po chvilce usíná…dávám ho do postýlky opravdu až když vidím, že je unavený…večer je to tak kolem osmé a do půl deváté třeba 2× přijdu do pokoje, pohladím, položím a za chvilku spí.....a když to nejde, vezmu do náruče, zaspívám a když vidím, že usíná, pokládám do postýlky a to už za chvíli chrupká…metodu vyřvání jsme zkoušeli, když byl maličký a je to opravdu pro silné povahy…výsledky se sice dostavily, ale řvaní a žití v jedné místnosti, to byl teda hlahol :lol:, teď jsme přestěhovaní a naučila jsem ho usínání, kdy mě k tomu potřebuje jen trošičku a to je pane rozdíl, když má člověk večer volný :lol: takže trpělivost a pevné nervy, ono to určitě půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
8.7.11 21:39

Ahojky,
tak já jsem vyřvávací metodu taky odsuzovala.Ale…Matík mi usínal u prsa nebo u mě v posteli a to třeba v 10 a to nejde. Takže už od pondělí trénujeme. Vyčistím mu zoubky.Dá dobrou noc babičce,dědovi a zvířátkům, já mu přečtu pohádku, dám mu pusu, popřeju dobrou noc.A jdu pryč.První den to byly fakt nervy,ale už je to lepší. Z 65 minut intenzivního řvaní jsme se dostali na 41 minut už ne tak intenzivního řvaní.Chce to pevný nervy a vůli. :wink:

• Citovat
  • Upravit
1888
8.7.11 21:51

Noooo tak se obávám,že příjde to vyřvání,ale tema časama mě tu děsíte 2hod nebo hodinu si budu muset obalit nervy a hlavně se připravit psychycky :zed: Jsem zvědavá jestli to zabere vyzkouším od zítra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
8.7.11 21:54

Páni, tedy neodsuzuji vás, ale máte nervy :-o :-o , já nedám ani pět minut 8-o :oops: natož čtyřicet minut a dvě hodiny. Navíc mám strašný strach, že z toho bude mít trauma.
Já tedy uspávám-ležím vedle něj, nedělám nic, někdy mě to štve, že mi stojí práce, ale jindy jsem moc ráda, že můžu být s ním, on mi drží ruku a hladí ji, to je fakt krásná chvíle :hug:
Držím pěstě, aby se ti to povedlo :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
8.7.11 21:54

Ahoj,tak u nas kdyz nechce spat tak prijdu,polozim,dam dudlika,zapnu kolotoc..tak to udelam 3krat po sobe (vetsinou usne kdyz kouka na kolotoc,kdyz ne ma v postylce malyho medu tak mu povim koukej Artik bude taky spikat)kdyz ani to nezabere,prechazime na vyrvavaci metodu.uz vi,ze prijdu az za chvily(chodim jednou za 5 minut),chvilku jeste poplakava ale vestinou docela rychle usne..Uz me ma odzkousenou,vi ze z postylky ho nevytahnu a hrat si s nim v noci taky nebudu.Jo a taky hodne zabira kdyz ho chvilku hladim na celicku,mezi ocima,nuti ho to zavrit ocka,pak uz se mu je nechce otvirat:-)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
8.7.11 22:23

Nám se Adam taky staví v postýlce, tak ho položím, šoupnu dudla, pohladím, dám pusu a jdu pryč, když se postaví znovu, tak to zopakuju a většinou to buď pomůže nebo ho vezmu a nechám ještě chvilku lozit a řádit, aby se unavil :lol: . Většinou mi to totiž dělá, když není unavený, když je unavený, tak naprosto bez problémů. Není problém v tomhle? Co zkusit upravit režim? Nevím, možná je to blbost, jsem prvomatka :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
8.7.11 22:57
Režim máme pořád stejný už od narození.Děláte i když je děsně unavenej.Třeba jednou už ze zoufalství jsem uspávala na rukách už spal když jsem ho dávala do postýlky a položila jsem ho pootevřel oči tak jsem ho pohladila ještě po hlavičce a šla hned věděl,že odcházíma a vše znovu
evi.an píše:
Nám se Adam taky staví v postýlce, tak ho položím, šoupnu dudla, pohladím, dám pusu a jdu pryč, když se postaví znovu, tak to zopakuju a většinou to buď pomůže nebo ho vezmu a nechám ještě chvilku lozit a řádit, aby se unavil :lol: . Většinou mi to totiž dělá, když není unavený, když je unavený, tak naprosto bez problémů. Není problém v tomhle? Co zkusit upravit režim? Nevím, možná je to blbost, jsem prvomatka :-) .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
9.7.11 01:41

tak 65 intenzivniho rvani bych nedala… i kdyz jsem se o tom radila s lekarkou rikala, ze mam nechat rvat max 15min… ale asi zalezi, jak vam dite rve, mi by se z toho udavila nebo si uhnala kylu… zacne kolikrat tak piskat a nejde se pak uklidnit… takze to dobu akorat prodluzuje..... takze zadne takove lamani pres koleno fakt neprovozuju…proste vsecko ma svuj cas..snad se po narozeni brasky nezblaznime :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
9.7.11 20:13

Mohu se jen zeptat, proč většina z vás od dítěte odchází? Proč tam s ním chviličku nezůstanete, nečtete pohádky, nezpíváte, „nepovídáte si“? :think:
Nehodlám tu nikoho soudit, jen mě zajímá, proč si nechcete užít chviličku(15minut) klidu se svým dítětem? Přeci vám nic neuteče a vaše dítě uvidí, že není „odloženo“ po namahavém dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
9.7.11 21:15

Tak jsem nedodržela.Lehla jsem na postel a hladila ho skrz šprajle u postýlky po ručičce.Pak se pustil a usnul sám.Trvalo to dnes jen 15min.Možná unavenej z bazénu.
Jinač já si myslím,že by měli usínat sami.Pak by jsme je mohli uspávat ještě v 18 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.7.11 21:17

Tak toho se nebojím, spíš toho, že už mě v deseti letech nebude potřebovat, třeba kamarádky kluk se k mamce ani nehlásí, když veze kočárek a je mu deset :-( :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65335
9.7.11 21:28

Tak já uspávám do dneška…
neměla bych na to,aby řval…ani 5 minut bych nedala.....
aby pak ještě neměl nějaké trauma jen z toho,že vidí postýlku.......teda ted už velkou postel :lol:
Když byl v postýlce,povídala jsem pohádku a seděla jsem na zemi…
ted si k němu lehnu a jsem s ním,dokud nespinká......a to usínání,když říká maminko…učičku a chce se mě držet jsou ty hezké chvilky dne :srdce:
ale to není rada.....vím :wink: to jsi slyšet nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
9.7.11 21:34
Petra Z píše:
Tak já uspávám do dneška…
neměla bych na to,aby řval…ani 5 minut bych nedala.....
aby pak ještě neměl nějaké trauma jen z toho,že vidí postýlku.......teda ted už velkou postel :lol:
Když byl v postýlce,povídala jsem pohádku a seděla jsem na zemi…
ted si k němu lehnu a jsem s ním,dokud nespinká......a to usínání,když říká maminko…učičku a chce se mě držet jsou ty hezké chvilky dne :srdce:
ale to není rada.....vím :wink: to jsi slyšet nechtěla…

:hug: ježíš to je krásný. Já taky uspávám a dneska jsme přemýšleli, od kdy do velké postýlky a koukám, že vy máte dva ročky a něco a už jste velcí chlapi. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
9.7.11 21:35
zoubky píše:
Mohu se jen zeptat, proč většina z vás od dítěte odchází? Proč tam s ním chviličku nezůstanete, nečtete pohádky, nezpíváte, „nepovídáte si“? :think:
Nehodlám tu nikoho soudit, jen mě zajímá, proč si nechcete užít chviličku(15minut) klidu se svým dítětem? Přeci vám nic neuteče a vaše dítě uvidí, že není „odloženo“ po namahavém dni.

Protože jemu je jedno,jestli tam jsem nebo ne.Řve stejně.A to můžu číst, povídat, hladit ho.Prostě chce ke mě a chce prso. :wink:
A musím se pochlubit. Z 65 minut bylo odpoledne 30 minut a teď usnul za 10 minut. :dance:

• Citovat
  • Upravit
65335
9.7.11 21:40

MMarti…velkou postel má asi 3 týdny.....a v pohodě.....
I když v noci volá a říká mi–maminka tady spinkat s tebou :srdce:
ale kdo má na „vyřvávací“metodu,je to asi to jediné…těmhle prckům nevysvětlíte ještě,že je noc a jste hned vedle a že kdyby se něco dělo,hned přijdete
Ale asi to chce fakt vytrvat a být nekompromisní…aby to fungovalo......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí