Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mám 2,5 měsíčního klučinu. A máme takový problém. Přez den nechce vůbec spát. Spí tak 2-3 hodiny za celý den a vůbec mu to nevadí. Nepláče ani není unavený. Taky mi přez den jí po hodině 170ml umělého mléka. Já o mléko přišla po šestinedělí. Zato v noci spí tak 6-9 hodin v kuse a jí jen 120 ml. Když se narodil vážil 3180 g a měřil 50 cm. Teď má 6700 g a 63 cm. Doktorka mi říkala, že není tlustý a že je všechno v pořádku. Že to bude velikej mužskej a když nechce spát, tak ať nespí. Má někdo podobnou zkušenost?
Já bych byla v klidu. Porodní váhu jsme měli 3460 g, v 6 týdnech už 5,20 kg, jedl po dvou hodinách, ve dne i v noci, v noci teda Matýsek bohužel nespal zhruba ve třech měsících se „zaseknul“ a od té doby ho do jídla musím nutit ![]()
Přibírá hezky, takže jídlo bych neřešila.
Osobně bych neřešila ani spaní, pokud přes den není přetaženej. Hlavně, když spí v noci (a buď ráda, že v kuse;) )
To je jasný že jsem ráda, že v noci spí, ale přez den nic doma neudělám. Vyžaduje mou přítomnost a chce si hrát. Jediné co pomáhá je v 18 hodin koupel a pak se mi vzbudí tak ve 2 - 3 hodiny v noci a pak v sedm ráno. Sice se vyspím, ale to abych ulkízela v noci
)))
Jen to jídlo. Celý den nedělám nic jiného, než že ho krmím.
No já dám kdyžtak holku do lehátka a chodí se mnou. Ona teda přes den - prospí dopoledne cca 3hodinky - ale to vyžaduje klid. A pak zbytek dne si dává půlhodinovky před kojením. ale víc toho jde udělat naopak s ní po jídle před spaním…a už začíná vnímat hrazdičku, hračky, tak už to bude zas o chlup lepší;) A dneska jsem musela žehlit, nelíbilo se jí to, ale co můžu dělat…taky chci v noci spát
Syn má skoro 4 měsíce a taky přes den bohužel nespí. Spí 3 x denně cca 30 min a toť vše
V kočárku, když se s ním jede, tak se po těch 30 min taky vzbudí, občas se nechá ještě uhoupat k další půlhodině. Ale potřeboval by spát víc, protože je pak unavený a dřímá u kojení - v náručí, to se mu spí nejlíp
V noci teda naštěstí spí, sice ne v kuse, ale prostě se nají a spí, takže to považuju za velkou výhru.
Akorát se mi zdá, že 170 ml UM co hodinu je strašně moc. Měla jsem za to, že při UM by odstup mezi jídly měl být min 3 hod, protože je těžší na trávení. Ale jestli nemá trávicí potíže, tak bych to asi neřešila, i když ve 2,5 měsících váží tedy hodně (náš měl porodní váhu 2,89 kg a 50 cm, teď má 5,70 kg a 64 cm.)
Martina
Eileno
já myslím, že malý pěkně přibírá. As tím spaním takovouhle osobní zkušenost nemám, ale mojí sestřenice synek také ve dvou měsících nechtěl spávat přes den. Na tak malé miminko je to asi málo spaní přes den, ale pokud spí v noci, tak bych se to nestažila nějak hrotit. Možná je to jen přechodné období…
Eileno, mám chlapečka dva měsíce a přes den také skoro nespí.
Teda, pokud ho nedám do kočárku a nejdeme ven, tak doma max. dvě hodiny. Ale v noci také spí i 6 - 7 hodin. Přes den pije, ale po třech hodinách 120 - 150ml. Podle mě není až tak důležité, jak často pije, ale množství za celý den. Malý teď vypije kolem 720 ml. a váží 6 kg.
Tak spočítej množství za celý den a napiš. Docela by mě to zajímalo.
ave píše:
Eileno, mám chlapečka dva měsíce a přes den také skoro nespí.
Teda, pokud ho nedám do kočárku a nejdeme ven, tak doma max. dvě hodiny. Ale v noci také spí i 6 - 7 hodin. Přes den pije, ale po třech hodinách 120 - 150ml. Podle mě není až tak důležité, jak často pije, ale množství za celý den. Malý teď vypije kolem 720 ml. a váží 6 kg.
Tak spočítej množství za celý den a napiš. Docela by mě to zajímalo.
Tak jsem to spočítala a sní za celý den a noc od 1200 ml do 1430 ml.
Jinak přez den mi spal jen venku v kočárku … a to jde jen pokud bylo pěkné počasí. Jak byly ty vedra, tak mi spal na zahradě skoro celý den. Stačilo mu dát najíst a budil se mi po třech hodinách. Ale to mi zas vypil 200 ml. Možná, že když bude zas hezky, tak se vrátí do starých kolejí. No doufám. Dám kdyžtak vědět. Hrozí o víkendu pěkným počasím.
Paneboze!! to je teda pekny papacek
Nas Vitecek maximalne spapal neco kolem 900 ml za den, ale ted uz mame zase nepapaci obdobi a jsem rada,kdyz se dostaneme na 700 ml za den. Vazi cca 7 kg a je nam 4,5 mesice.
Ahoj,
asi tě nepotěším
, ale mě přijdou 2-3hod denního spánku naprosto v pohodě (řekla bych lepší norma
)…a pokud spí jen v kočárku jde to i za špatného počasí jen to chce pláštěnku i pro sebe. S 2,5m miminkem se dá teda uklízet i vařit i žehlit bez problémů - s převalovacím, lezoucím či chodícím dítkem je to jiné kafe
. Pokud mooooc brečí tak holt večer až usne. Upřímně…docela ti závidím
už jen když pomyslím na to noční spaní. Ale každý to vnímáme jinak. Věř, že může být hůř
Jestli, ale spal pěkně před tím…tak by se to mělo trošku vrátit do lepších kolejí, ale spíš ne..mimčo roste a nároky jsou každý měsíc jinačí…dalo by se to shrnout - víc pozornosti míň spánku…
a jedlík to teda je…
Zdenik
take si myslim, ze 2-3 hodky spanku denne u takto stareho mimca je normos… Vitek tak spi cca od 2 mesicu a kdyz spi 3 hodky denne, tak jsem za to stastna, co nadelam prace:-) Spis ted uz dopolko nespi takrka vubec (to bych musela jit drndat s kocarkem) a pak spi ty 2-3 hodky po obidku, ale nekdy treba jen hodinku.. Pak spi uz jen v takovych 20 min intervalech asi 2×-3× za den…
Tak včera jak bylo pěkně … dala jsem Jonáška ven na zahradu a spal v kočárku celý den. Budil po 4 hodinách na jídko a tak to bylo i v noci. Asi to bylo tím počasím, že nespal. Teď po ránu nesvítí sluníčko a zas nechce spát. On spí snad jen, když je venku krásně
Alespoň jsem včera poklidila celou domácnost ![]()