nechce pást koníčky

618
22.5.08 15:21

nechce pást koníčky

Ahoj holky,prosím o radu,co s naší treperendou. Asi od 2 měsíců hezky pásla,ale na břiše se jí moc nelíbilo, takže vždycky jen chvilku.Dávali jsme jí na bříško často, takže si zvykla a ve 3 měsících pásla krásně ,ale teď asi tak týden předvádí neuvěřitelný věci :roll: : na břiše vydrží už opravdu hodně dlouho,někdy se snaží narovnat předloktí a plazit,ALE po většinu času co je na bříšku,leží opřená o hrudník a ruce natažený na stranu( takže to vypadá, že se učí létat nebo někdy plavat na suchu :lol: ) I když jí ty ručky podsunu pod tělíčko,pere se se mnou a za vteřinu zas „lítá“. Nevíte co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
168
22.5.08 15:28

Ahoj.nechci tě strašit,ale má starší dcera také nechtěla pást koně a nakonec byla celkově opožděná ve vývoji.Pozdě i lezla a chodit začala až 1,5 roce.A is mluvou si dala načas.
Ale k té radě!Poraď se s pediatrem a hlavně neurologem.Za to nic nedáš!Třeba to nic není,ale i malé odchylky chce podchytit.Třeba pomůže Vojtova metoda?Snad jsem tě nepolekala a nic to nebude!Držím palce a dej vědět,jak jste dopadly!R. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
22.5.08 15:36

No nas drobcek konicky nepasol skoro vobec…fakt minimalne…a chodit zacal od 10mesiacov. Ja si myslim, že je to individuálne…ale ja osobne by som sa nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
22.5.08 16:00

Neboj, to je normální. Chce se s ní jenom poprat a ty ručičky prostě vracet zpět. Zvykne si, že tam patří. Syn to dělal taky a ve vývoji byl zcela podle tabulek, +-1 měsíc.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
22.5.08 16:27

ahoj

nas Vitecek taky nechtel past konicky, brecel u toho, prekuloval se na zadicka a delal u toho ruzne jine brikule :-)… jako spravna posahana matka po tricitce jsem s nim sla k doktorce a vyfasli jsme cviceni. Nastesti jsme nemuseli cvicit vylozene VOjtovu metodu (pouze jeden cvik), ale ruzne jsme posilovali, protahovali a cvicili na mici a Vitecek je ted radeji na brisku nez na zadech. Navic posilil svaliky, je to hotovy „Arnold“, cviceni ho bavi a je to takova zajimava napln pro mimi i maminku…
AKorat jsem doktorce hned rikala, ze nejsem pro VOjtovku, pokud to nebude nevyhnutelne nutne, ze si myslim, ze je to opravdu vhodne cvicit az kdyz je nejaky problem. Chvilku na me koukala, ale nakonec mi dala za pravdu. Tak jsme tedy chodili na rehabka 2 mesice a vcera nas MUDr. pochvalila, ze jsme moc sikovny a dal cvicit nemusime. VItkovi je ted 4,5 mesice.
PReju hodne stesti a napasenych koniku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
22.5.08 16:43

Pehot, jestli ti uz koniky pasla, tak si nemyslim, ze by byla nejaka opozdena… Letadlo mi delala Anny jednu dobu taky. A podle dr. byla vyvojove dokonce o dost napred… Tak to vypada, ze letani proste vasi malou bavi vic nez nejake koniky - ty deti jsou proste nekdy pekne uminene a chteji si delat, co se jim libi :wink:
A nelibilo by se ji treba vic past na balonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2753
22.5.08 16:43

ahoj, nas malej nekdy pase, nekdy se mu nechce a dela taky letadlo … proste treba ma lenosnej tyden. pokud to bude trvat dyl, treba dalsi tyden, ak zkus doktorku, ale jinak vracet rucicky, zkouset pokladat i na jiny podklad (na podlozce pase, na dece jak kdy..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
22.5.08 17:27

Holky díky.Mamčina kamarádka je fyzioterapeut ( Vojtovku přímo vyučuje),malou prohlížela před třemi týdny - to jsem zas začala plašit, že míň zapojuje levou ruku ( se mi zdálo) a vše bylo OK.Na tříměsíční prohlídce předváděla koně jak z učebnice,a od minulýho pátku mi dělá takovýhle alotria. A je jedno jestli je na zemi, na posteli, na balonu, na mně…prostě ruce rozpažit a už letíme. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
22.5.08 20:21

Pehot, buď v klidu. opravdu to je normální vývjo!!! Klárka mi dělala to samé. ze začátku pásla koníky a pak jí to přestalo bavit a začala dělat letadlo. probírala jsem to i s naší doktorkou a bylo to v pořádku, nic speciálního jsme necvičily. Pravda je, že jsem s ní od tří měsíců chodila do rodinného centra na cvičení pro děti (současně s říkankama cvičíš dítku ručičkama a nožičkama a ono si protahuje a posiluje svaly).
opravdu to zkus zkonzultovat s dětskou doktorkou, jestli se to během 14 dnů nezlepší, ale teď opravdu není důvod k panice.
ještě mě napadá, že bys mohla zkusit položi ji na gymnastický balon a pomaličku jí pouštět dopředu (a držet jí v kyčlích). to jí přinutí použít ruce ;-) )ale KLárka mi i při tomhle cviku tvrdojíšně dělala letadlo ;-) :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
22.5.08 20:22

jo, zapomněla jsem dodat, že výboj má úplně v pořádku a tabulkový a nemá opravdu žádné neurologické problémy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.5.08 22:07

S ničím se neper, miminko začne pást koníčky samo a nebo ničím jiným než Vojtovo metodou mu to do hlavy nedostaneš. Myslím, že vím, o čem mluvím. Vojtovu metodu s dětma cvičím. Miminko na břicho dávej a uvidíš. Ale ničeho se neboj:-)
Jinak tohle létání, jak říkáš, je ve vývoji taky normální. Přichází většinou kolem 5. tého měsíce. A je to takový mezičlánek mezi pasením koníčků a oporou oo natažené ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.5.08 22:15

Ahoj, souhlasim s Aladinou i s ostatnima. Vubec se nemusis bat, ze neni neco ok. Myslim, ze opak je pravdou. Nas prcek miloval pozici letadelka a praktikoval ji dokonce az do 9 mesicu (samozrejme mimo jine aktivity). Nase fyzioterapeutka mne ujistovala, ze je to velice dulezity moment v psychomotorickem vyvoji. Dite si v pozici letadelka nauci presunout rucicky dopredu aby se nasledne mohlo naucit oprit o ruce (dlane). Vetsinou pozice letadelka prichazi v obdobi mezi pasenim na brisku a plazenim. Takze myslim, ze muzes byt hrda na svoji princeznu jak je sikovna! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.5.08 20:42

Dobrý den,
omlouvám se, že vám tady vstupuji, ale dostala jsem odkaz od kamarádky.
Věnuji se psychomotorickému vývoji už dlouho, dokonce ho i přednáším na univerzitě porodním asistentkám.
Těší mě, že si takhle všímáte svých dětí a zajímá vás zda je to vše ok. Bohužel, ale poradit vám erudovaně bez možnosti podívat se na vaši dceru není možné. PM vývoj se sice hodnotí podle dosažených dovedností (kvantity vývoje-co kdy dítě umí), ale neméně důležitá je i kvalita těch dovedností. 3 měsíční vzpřímení je velmi důležitá dovednost, která pokud neni zvládnuta kvalitně, může v budoucnu vést k vadnému držení těla, skolióze páteře, migrénam, plochým nohám …atd. To, že dítě na bříšku nebylo rádo, nezvládlo to … ale v roce to vše dohnal .. chodí je sice fakt, ale jak zapojuje zádové a bříšní svaly už málo kdo posuzuje. Jestli mohu doporučit prokonzultujte to s pediatrem, pokud nebudete spokojena s jeho hodnocením můžete navštívit rehabilitaci, nebo v některých baby clubech nabízejí poradny PMV, keteré vedou speciálně proškolené instruktorky. Více o PMV na www.rl-corpus, o poradnách na www.kenny.cz, nebo www.nekky.cz. Hezký den a mnoho úspěchů ve vychově vašich dětí Kateřina Francová baby club NEKKY

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure