Mrazeni varenych brambor - prikrmy

347
18.5.08 10:20

Mrazeni varenych brambor - prikrmy

Ahoj, rada bych se zeptala, zda nektera varite doma svoje prikrmy, po te je eventuelne mrazite a jestli to delate i s brambory. Nevim, co ta varena brambora v mrazaku a posleze v mikrovlnce udela??
A od kdy muze mimi papat testoviny? Nasemu chlapeckovi je 4,5 mesice, je nekojeny, takze zaciname s „prvni lzickou“. Daly by se koupit a uvarit bezlepkove testoviny? Existuji vubec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2431
18.5.08 10:30

ahoj Lupito,já vařím své příkrmy.Nezamrazuji ,protože tím stratí i tu trochu vitammínu co tam je.Těstoviny :wink: no nevím to snad ani radši ne nevím jestli jsou nějaké bezlepkové,ale je tam vajíčko a to by mimi nemělo a brambor jsem do jídla přidávala až po 10 dnech zavedení příkrmů.A nejdřív jsem jí zkusila samotnou mu jí dát a kapu trochu oliviveho oleje extra pannenského

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
18.5.08 10:52

ahoj my zacinali ve 4m. mrkev,mrkev s bramborem,brokolice atd,pak jsme zacali masicko,presnidavky v 5.m..Nejdriv jsem kupovala,cca od pul roku Tomik nechtel kupovane,tak varim.Vezmu vzdycky par druhu zeleniny - mrkev,celer,petrzel,brambor,cuketu,cervenou repu apod. Maso varim zvlast,ryzi,testoviny taky.Pak smicham,rozmixuji.Jednu davku dam do lednicky,zbytek dam do mrazaku,aby nemel kazdy den to same. Pak necham rozmrznout na vzduchu,pridam trochu olivoveho oleje a ohreji v mikrovlnce a pohodicka.Tomik si smakuje :-).Testoviny jsem zacala davat az po zavedeni lepku na zac. 8 mesice.Kupuji bezvajecne,bezlepkove asi neexistuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
18.5.08 10:59

Těstoviny taky dávám až od 8. měsíce a bezvaječné. Jinak jídlo nezamrazuju, udělám tak cca na dvě porce a pak udělám nové. Ono je to stejně rychlý. Od 4,5 měsíce vařím maso (Matýsek musel hodně hovězí kvůli vitamínu B12, který mu chyběl) a přidávám mrkev, brambory, celer, petržel … A děsně si šmakuje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
18.5.08 11:06

holky tak já mám taky dotaz od kolikáteho jste dávali ten celer?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
18.5.08 12:06

Prikrmy kupuju i delam ve velkym a zamrazuju jednotlivy porcicky,zamrazuju i ty co delam s bramborem a v poho. Necham rozmrznout na vzduchu a ohrivam v mikrovlnce.Do roka sem to ale ohrivala vsechno ve vodni lazni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
18.5.08 13:03

No tak já jsem asi nějaká úplně neschopná… :roll: :cry: . Když jsem si dala zmrazit příkrm s bramborem a pak rozmrazila byl to úplný humus :oops: :( . Vyhodila jsem to.
ted mám namražené akorát udělané maso se zeleninou (mrkev, brokolice, květák, …) - rozmixované a zmražené v sáčku na placku. Pak z toho jenom ulamuju kousky jaké potřebuju a míchám s čerstvě uvařeným bramborem, nebo kukuřičknou kaší, nebo normální kaší…

A ještě mám namraženou v kostkách polívku (čistý vývar) a přidávám si do jídla podle potřeby.

Těstoviny, bych dala od 6 měsíce. Já ještě nedávala, protože nevím jak bych to rozmixovala… :? :roll: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11346
18.5.08 13:08

Bezlepkové těstoviny existují - rýžové, pohankové, kukuřičné a možná i jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
18.5.08 13:48

Holky diky…
to je dobra zprava, ze existuji napr. ryzove testoviny. Ja osobne bych je smichala s UM a treba trochou zeleniny a pak rozmixovala. Myslim, ze s tim mlekem by to snad nemel byt problem ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
18.5.08 14:18
lucka25 píše:
holky tak já mám taky dotaz od kolikáteho jste dávali ten celer?

ahoj, s celerem opatrně,je to tayk alergen, já ho začla po kousínkách dávat až kolem roku… jinak nemrazím, staršímu jsem vařila denně čerstvé, není to nějaká ztráta času…je to šupšup. Ted je Vítek v nemocnici a dost kmitám, tak menšímu dávám kupované, neb ho pořád někdo jiný hlídá abych mohla za Víťou…jinak mu taky vařím. Předchystám si to většinou do hrnce ráno, za deset minut mám zeleninu apod oačištěné, nakrájené, a jak se před polednem vrátíme z venku, jen otočím knoflíkem u sporáku, za 10 min je to uvařené a namixované, no problem:)

jinak brambory by se snad ani mrazit neměly, je to prý pak hnusné, ale to jsem jen tady někdy četla, já je nikdy nemrazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18590
18.5.08 15:42

záleží na typu brambor, některé jsou po rozmražení hnusné, jiné ok.
Jinak - oloupaná / nakrájená zelenina by se měla co nejrychleji tepelně zpracovat a sníst, jinak ztrácí taky vitaminy a spol.
Lupito , ty těstoviny bych dala u nekojeného až po dvou měsících od zač. příkrmů (takže začínáš-li ve 4 měs., tak těstoviny v 6 měs.), tedy za stejnou dobu, jako jsou u kojených (zač. 8. měs. - začíná se po ukonč. 6. měs.). Pokud dřív, tak bezlepkové a mixovat (já od začátku příkrmů - kojené děti - tedy zač. 7. měs. - nemixuju, ale před 7. měsícem to děti ještě většinou v pusince rozmačkaný nezpracujou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
18.5.08 21:15

Brambory nemrazit, ani syrové ani vařené, po rozmražení je to nechutné.
Bezlepkové těstoviny existují, považuju je ale za „zločin prosti lidskosti“ stejně jako ty bezvaječné. To raději počkej až bude malý cpát rohlíky a piškoty.
Pokud chceš mít jistotu, že dítěti dáváš bezpečnou vyváženou stravu, používej lahvičky, dneska jsou téměř za babku a výběr je velkolepý.
Pro starší dceru jsem vyvařovala, mrazila, šetrně rozmrazovala a ohřívala, mladší dcera byla téměř výhradně na lahvičkách, oproti místním zvyklostem jsme oběma hned od začátku dávali mořské ryby a veškerou zeleninu (celer hned po mrkvi, bramborách a brokolici), do roka měly např. i olivy, plnotučné kravské mléko, vajíčka, papriku nebo avokádo. Vše samozřejmě poprvé „na zkoušku“ po troškách, ať víš, po čem jste se osypali. Obě jsou zdravé a bez známek alergie na cokoli.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18590
18.5.08 21:46

Báro, to že jste s alergeny neměli problémy, vám moc přeju, ale nedá se to doporučit plošně každému. V rodině s alergickou zátěží stačí třeba jen jediné podání alergenu a rozjede se třeba atop. ekzém. Proč považuješ bezlepkové těstoviny za „zločin proti lidskosti“? Výživově nevhodné nejsou a můžou být i chutné. Naopak rohlíky a piškoty obzlášť nemají výživově téměř žádnou hodnotu. A do skleniček (podle mého proti vařeným příkrmům značně drahým) dokážou dát všelicos, třeba citrusové plody, smetanu atd. atd. od půl roku i dřív. Jedinou výhodou je u skleniček podle mého (tedy kromě toho, že nemusíš vařit) hlídaný obsah nevhodných látek, tedy aspoň u lepších firem. A také záleží, jak a kde se skladují, což nikdy nevíš, snad jedině lékárny to mají hlídané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
19.5.08 13:47

Dekuji vam vsem za odpovedi a prispevky… clovek stejne nejvic nacerpa zkusenostmi, ale nac riskovat… Ja jdu vzdycky do kolen, kdyz mi moje tchyne atd. rekne : no tohle? no to my jsme vubec nedelali, to za nas vubec nebylo… a nase deti bastily v pul roce svickovou s knedlikem ..:-)) Vsak to znate..
No a jeste bych chtela vedet, kdy je vhodne zacit s odpoledni presnidavkou (ovoce nebo jogurt?) a taky kdy zkusit vecerni kasicku. Myslim, ze by nebylo vhodne vse najednou. Poledni zeleninku bastime teda necelych 14 dni a moc nam smakuje:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
19.5.08 19:00

Já zamražovala, ale brambory ne.Někde jsem slyšela že ty by se neměly.Po rozmražení jsem je k tomu dovařila čerstvé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí