Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
včera jsem si u malýho všimla, že má na obou nožičkách na nártu takovou suchou a hrubou kůži ve velikosti asi 2 na 3 cm. Mažu mu to střídavě olejem a bepanthenem, vůbec se to ale nezlepšilo. Má tam šupinky a vrásky. Červené to ale není. Nevíte, co by to mohlo být? K doktorovi jdeme příští týden na přeočkování - myslíte, že to do té doby počká?
Děti mají v tomhle věku obecně suchou kůžičku, Mates měl taky hodně suché nožičky. Pomohla obyčejná modrá NIVEA v plechovce…
Ahoj naše malá měla přesně to samý na nártech,ale stačilo po koupání mazat indulonou a už je to OK. Ty „vrásky“ nechtěly nejdřív zmizet,ale asi za 10 dnů už tam nebyly. Tož tak u nás - to jsem ti moc neporadila, co? ![]()
Ahoj, nám na to nejlépe pomohla modrá indulona, nebo olivový olej. Dodnes nepoužívám nic jiného ![]()
Díky moc za rady. Jsem ráda, že to není nic mimořádného. Bála jsem se, aby to nebyl nějaký ekzém.
Náš prcek vypadal pár dnů po narození jako můmie
, pořád se loupal a nejvíc ty nárty… když jsem mu sundávala ponožky, prášilo to jako bych vyklapávala rohožku… Přad čtrnácti dny se z čehosi osypal, samé fleky na tělíčku, tak jsem vy:,–(ila drahou kosmetiku Weledu, lékařka napsala olejovou lázeň a nějakou léčebnou kosmetiku na extra suchou kůži a dneska jsem po několika peripetiích v lékárnách kde mi nechtěli prodat olivový olej narazila na jednu lékárnu kde nebyl problém a odvážili mi do lahvičky potřebné množství. Takže kosmetiku nepoužívám, možná má Vojta alergii na heřmánek, který je téměř všude a zkusím ten olej. hodně miminek má moc suchou kůži.
Pavloska
Prťo, určitě to nic nebude, jenom suchá kůže. taky jsme s tím bojovaly. jak už radily holky, vyzkoušela bych nejdřív modrou indulonu a olivový olej. pokud by to do měsíce nezmizelo, tak třeba krém Vitella vitamínový (je v bílé krabičce s oranžovým pruhem - je víc druhů). tohle nám doporučila kožařka, protože Klárka má náběh na ekzémy. a fakt se mi osvědčil. ještě vyšší kalibr je bambucké máslo nebo krém Lipobase (dá se koupit v lékárně i bez předpisu, ale na předpis to máš levnější
)
Ovšem pozor, ne každému miminku olej (jakýkoliv) sedne. Nám naopak oleje nedělají vůůůbec dobře.
Na promaštění jsem používala od miminka Ambiderman a teď krém od A-dermy.
Ale moje starší měla ekzém a mladší na to vypadá taky, takže na to najíždím rovnou. Plus do koupele dávám sem tam Linolu fett. I bez porady s lékařem.
Modrá indulona nám tohle vyléčí za 3-5 dnů, jinak pomáhá nezanedbávat mazání čímkoliv a hlavně se to objeví, když táta s mladým blbnou s mýdlem nebo gelem ve vaně - vysuší se.
NiKi
zdravím nam pomohla bioderma se zinkem!!! Nyni používáme bioderma pp