Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, vím, že toto téma je tu u maminek na denním pořádku, ale popravdě - nechce se mi hledat ![]()
Mám 10 měsíční dcerku. Bojujeme se spánkem ( jak jinak)
jde o to, že dcera přes den naspí max. 30 minut dohromady. I když se snažím sebevíc (nosítko, přítmí, šum, hlazení, prso, kočár.. ) a já nevím co ještě. Hlídám i bdělá okna, ale i když hlídàm, tak prostě neusne. Tudíž je večer přetažená a uspávám minimálně hodinu( nejlepší je když se po 45 probudí
) když usne spí 1-1,5 a probudí se. Noc vypadá tak, že se budí každé 2 hodiny, ale dám jí prso a zas do 20 minut usne.
Příkrmy zatím nic moc. Denně k obědu max 4 lžičky a to jen když má dobrý den
. Jinak zatím vše odmítá. Kojím asi jí to zatím stačí.
Je tu někdo, kdo má podobný problém se svým štěstíčkem
?
Mám jí nechat ať si sama,,řekne" kdy jít spát?
Příspěvek upraven 12.08.25 v 08:09
Ať si sama řekne, kdy jít spát - to bych nedělala. Potom může dojít k přetažení, jak píšete. Opravdu jenom zkoušet, věkem se to hodně mění. Jestli se v noci budí co 2 hodiny, tak to asi nebude úplně hladem, ale spíš potřebou se uklidnit. Každé miminko je úplně jiné, zkoušela bych dávat ty kaše, ať je večer více zasycená.
Dobrý večer
Jdu si sem pro radu.
Syn 7 měsíců začalo nas trápit špatně spaní. V bytovce probíhala rekonstrukce bytu nad námi, bohužel vždy od 18-22h večer.. neustálý hluk..syn se lekla, plakal.
Od te doby nas to trápí, usne v pohodě ale zhruba po 30ti minutách pláče musím tedy byt celou dobu s ním..spánek je neklidný, více se budí a samozřejmě kontrola jestli je přítomna maminka.
Nevíte co poradit aby jsme se zbavili toho strachu..
Teď uz nas vzbudi i procházející lidi pod okny, cokoliv…následuje opět pláč
@Paja 45 píše: Více
Pláče ve dne i v noci? Asi se boji hluku, nebo ho můžou trápit treba zoubky a chce uklidnit, ze neni prostě sám ![]()
Neslintá, nebo nedava si ruce a hračky hodně do pusy?
@Dahlia0409 ale jo..to zoubky nam další rostou nahoře ale to si úplně nemyslim ze by bylo k tomu..dole nam vyrostli ani o nich nevíme.. myslím ze by třeba byl i přes den plactivější nebo…to jsme úplně v poho..prostě si všímám ze veškerý hluk ted je problém..pred tim spinkat od 18.30 az do 6h do rána.. max k němu třeba kuli dudliku..ted fakt celou dobu u nej..nebo je to rozmazlenec ![]()
Tak chce jen mit jistotu, ze neleží sam, proč hned rozmazlenec?
Neřešila bych to. Když je to jen přes noc, je to v pohode ![]()