Pláč před každým spaním 4měsíční špunt

10.8.25 12:59

Pláč před každým spaním 4měsíční špunt

Ahoj holky
Mám špunta 4m a před každým spinkáním šílený pláč. Je jedno zda je to spánek přes den nebo večer.
Je unavený, zívá, šmudlá očička, ale přesto prostě vydrží plakat i 20minut. Nedělá mi to dobře, nechci aby si myslel že spánek je za trest, nebo sem mu to znechutila. Teď teda dost pomáhá před každým spaním dát trošku mlíčka. 👀 🍼 🍼
Co myslíte? Jde tomu nějak zabránit nebo je ještě maličkej a prostě je to jen přechodné období? 🥹 🤔 🫣
Jo a prosím radu ať nechám vybrečet nepotřebuji, nenechávám a nechávat nebudu.
A ještě jednou prosím, útočné komentáře si napište na papír a vyhoďte, ptám se slušně a tak chci slušnou odpověď☺️ 🙏 děkuji moc
Edit- není kojený, máme UM

Příspěvek upraven 10.08.25 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8485
10.8.25 13:23

A jak uspáváte? Nepotřebuje třeba jen cítit tvoji přítomnost, např že bys ho hladila, mluvila na něj, zpívala ukolébavku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
10.8.25 13:27

Já tak malé děti měla v kočárku na spaní. Jakmile plakal uspala jsem houpáním vozením. Když plakal moc, vyjela jsem s kočárkem ven a procházka, pak kočárkem vjela až do ložnice. Jak už se do korbičky nevlezly, tak jsem začala dávat do postýlky s mlékem v ruce a usínací písnička. Teď řeknu, že jdeme na mléko, děti běží do kuchyně, vemou mléko, cestou zpíváme usínací písničku, lehnou s mlíčkama a spí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.25 13:31
@izabe píše: Více

Leží v postýlce, máme mušelínovou látkovou plenku a tím ho hladím po obličeji a mluvím na něj.. do nedávna to tak fungovalo bez problému.. a teď najednou..🥹 😞 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.25 13:33
@Zelena269 píše: Více

Bohužel i v kočárku probíhá ten samí řev..🙏 🫣
Jee to je bezva, takže jednou se to zlepší a usínání bude pohoda?😅 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35821
10.8.25 15:35
@Maminka Miška píše: Více

Zkusila bych si ho vzít do postele a mazlit se. Plus ho zkusit dávat o něco dřív, třeba už ne přeražený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
10.8.25 16:25

No ja dala v kocarku mlicko, jak dopil, dudlik. Kocar jsem mela vystlany polstarem perovym. Miminka maji radi, kdyz kolem sebe neco citi. A na bok, dudlik aby nevypadnul tak opatrne jsem trosku prihrnula polstar. Jo bude to lepsi :) ja nikdy neuspavala v posteli, z toho jsem mela hruzu :D ale my mame tu piskicku, deti vi ze tato pisnicka znamena, ze jdou spat. Je to ritual :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.25 16:51
@Zelena269 píše: Více

Zkousim ted teda davat trosku mlicka kdyz usina, a poustim mu melodii z detsky hracky.. tak uvidime, ted musim zaklepat prvni usinani za poslednich 14 dni nebyla takova tragedie, tak mam radost🙏 👍🏻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.25 19:41
@JancaS84 píše: Více

Bohužel semnou v posteli teď nějakou dobu spát nemůže, manžel jezdí hodně pozdě z práce a budil by nás, a přendaváním bych ho vzbudila. zkouším dnes celý den taktiku dát mu mlíčko na ududlání a zatím funguje. 🙏????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2703
10.8.25 20:08

A neni drobeček treba pretazeny? Moje malinka většinou usíná v pohode, ale kdyz je vzhuru delší dobu treba kvuli spoustě podnětu, nebo nekde jsme, tak pak usíná hůř…

Dcerce je 10 mesicu a vim, ze vydrzi vzhuru tak 3 a pul hodky, tak kolem této doby plánuji spanek a usínání probíhá bez problémů. V kocarku usne treba v lese, kde je klid, ale kdyu nekde jsme, tak usnout neumi a place, tak si ji dam do nositka, ve kterém vim, ze usne vzdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
10.8.25 21:42

No jooo, přesně jak moje obě holky. Do těch 3-4m stačilo položit do postýlky.
Jenže v tuto dobu si už začaly uvědomovat ten kontakt a pohodlí a prostě chtěly usínat semnou.
Takže já si k nim vždy lehla do postele a až na tvrdo usnuly, tak přendala do postýlky.
V kočárku jsem je prostě uvozila přes pláč, mimo domov to jinak nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.4.26 19:50

Dobrý den, vím že je vlákno starší, ale řeším teď to samé, měli jsme rutinu která do teď fungovala- vykoupat, lahev, a při zpívání houpat a když přivíral oči tak dát do postýlky a tam dousnul, minulý týden mu bylo 3,5 měsíce a všechno šlo do kytek, veškerý usínání se řevem, zkoušela jsem různě dlouhý bdělý okna, a zatím jsem nepřišla na nic co by fungovalo. Pomohlo vám něco? Nebo to jenom chce čas. Nechci aby si spojil že je spánek něco špatného a nechci ho nechávat vybrečet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.4.26 19:54

A když na te ruce usne pořádně a přenda se, ta co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.4.26 20:01
@ValaKrie píše: Více

No tak to zůstane spát, přes den klidně i hodinu v noci spí po 3 hodinách. Mě jde o to že u toho brečí a kolem a propíná se, mě pak přijde že bych dělala něco špatně. Ale uspávám až když vidím první známky únavy kdy začne zívat nebo si mnout oči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5985
27.4.26 20:25
@N0body píše: Více

Tak bych zkoušela uspávat třeba o půl hodiny později, než jste zvyklí.
Po 3. měsíci už miminka mají delší bdělá okna a večerní spánek se jim posouvá.

Jestli uspáváte až s příznaky únavy a je to pokaždé v jinou dobu, tak to může být i spánková regrese, která je v tomhle věku častá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí