Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co uši? To by mu právě i ten dudlík vadil…
Nebo nekope hodně nozičkama? Mohl by mít růstové bolesti, zkus zvednout dávku vitaminu D.
Pak mi přijde toho posledního spánku málo a může být nevyspalej
@ALIPELI píše: Více
On ho právě vyžaduje. Když mu spadne tak ho chce. Spíš se hodně převaluje, bourá v postýlce, jednou je ve stojce a pak jinde.. pak se bouchne. Tu délku posledního spánku asi moc neovlivním, prostě dlouho nespí.
@Anonymní píše: Více
A to spí v postýlce? Zkusila bych pár dní kočár, jak dlouho ti bude spát tam.
A máš v postýlce mantinely, aby se nebouchal o dřevo? Nám to hodně pomohlo.
Vzít k sobě nepomůže? Neuklidnil by se?
Jinak teda, nic ve zlém, ale jak dlouho to trvá? Jako matka dítěte, které první 2 roky nespalo téměř vůbec a v kombinaci s druhatkem se nevyspala asi 5 nebo 6 let, mi tohle přijde…no, dost úsměvné, jestli je to pár nocí
Děti prostě někdy nespí, důvodů může být milion. U většiny to přejde…
Já pak jednu dobu měla i matraci v obýváku, dítě si jezdili ve 3 ráno s vláčkem a já v rámci pudu sebezáchovy podřimovala
Je mu 10 a má sníženou potřebu spánku doteď ![]()
Nezacal ted cerstve chodit? Nejstarsi dcera okolo 14-15m takto mesic nespala, jak zpracovavala novou dovednost, „chodila i ze spani“
.
Jinak mne kdysi syn od narozeni do 2r usnul ve 21, vstaval po pulnoci, do 4 cilej jak rybicka a nad ranem si dal 2 hodiny do 6.
(A starsi dcera usinala ve 23). S chlapem jsme se stridali po dnu. Kdyz ve 2r najednou zacal spat, nechteli jsme tomu uverit
. Tak nejsi sama
.
Bolí ho zuby, no.
A nebo bude nespavec. Dítě si ještě ve školce chtělo ve 3 ráno hrát. A celý první stupeň mi mávalo z okna, když jsem odcházela po páté ráno do práce.
Prostě jdi spát taky brzo, ať něco naspíš.
Pokud zabere Nurofe, tak ho asi neco trápí. Řekla bych ty zuby, oni mohou zlobit i daleko dříve než jsou poznat.
A jinak přežít no.
Období kdy vstávají brzo má většina dětí. Jako pokud spí 19-4.00/5.00 tak dobrý. Stále tam má 10 hodin spánku. Pokud spal před do 7.00 hodin tak bych řekla období, léto ( brzo světlo ), normální dítě.
Příspěvek upraven 15.07.25 v 10:04
@Havlova Tak zase kdyby byl nespavec, tak nespí od narození.
Mam takové dítě a na prd spal od porodnice a do 3 let se budil i 15× za noc na 8-10 hodí spánku ( záleželo na věku ). Věkem se to naopak zhoršovalo. Do školky jsme nikdy nezaspali ani náznakem. V 5.30 vstávačka nejdýl. Ale dítě co se budilo do 15 měsíců 1× za noc v běžném režimu není nespavec. ![]()
Šum bych nechala klidně celou noc. My s nim spali do 2 let. A i tak se budil, ale spal lip. No a pokud to jsou zuby ( asi ano když zabere Nurofen a dudlíkem se uklidňuje ) tak to přežít.
Pokud je kontaktní tak zajistí kontakt.
U nás dnešní noc byla taky šílená, tak možná i nějaké erupce celkově. 22.-5.35 h a ani nevím kolikrát vzhůru ( věk skoro 5 let ).
Spala bych 19 - 24 a taky tech 12-13 a 4-6. To máš osm hodin, to mi přijde sice rozložením neideální, ale v pohodě zvládnutelný. Navíc se to bude měnit, za měsíc může být všechno jinak.
Kočárek absolutně odpadá. Od narození ho nechce ani vidět. Můžu být ráda za 15 minut když mi v něm vydrží když potřebuji z auta někam popojet. Nosítko snesl pouze jako malý cca do 6 měsíců pak také ne.
Naše postel je pro něj jak hrací koutek. Je to ten typ co potřebuje svůj prostor na spaní. Jinak nespí vůbec. Nikdy jsme s tím problém neměli. Ikdyž to byly zuby, tak Calgel nebo Nurofen zabral a spinkal dál. Ale teď se prostě vzbudí, něco ho trápí a nespí. Je to spáč. Ještě před 14 ti dny si dával dopolední šlofíky cca 2-3 h a pak ještě spinkal od 20 - 7. Takže to nespavec není.
A co zkusit místo nurofenu dát paralen? Jestli dáváš nurofen sirup, tak může být "naspídovanej " z něj.
Ještě bych se mrkla na ty uši…
A co ho přestěhovat do jeho pokojíčku? U nás to pomohlo, v noci jsme se rušili navzájem. Dudlíky měl svítící a v posteli hned 3 ks.
@Lucie008 píše: Více
Ano má svůj pokojíček, právě díky němu začal spát celou noc
Ahoj,
Nikdy jsem podobné věci neřešila, syn je od narození spáč. Až na zoubky a nemoci.
Teď je mu 15 měsíců a nevím jestli je to regrese nebo co …ale už šílím. Nespíme.
Zoubky mu tedy rostou ale to je furt. Někdy je vzhůru už ve 4, někdy v 5 pak třeba někdy usne a někdy ne.
Polední šlofík má cca od 12 -13 (13:30)
Spát chodí v 19:00 protože je úplně grogy.
Chodívali jsme ve 20 h.
Padne půlnoc a je to v pr…. Začal nejdřív pokňourávat, tak dám napít dudlíček klasika. Vždy to zabralo.
Teď ne. Teď to stupňovalo, už nekňoural ale řval. Tak jsem namazala calgel. Chvíli klid po 20 min opět… dala jsem mu Nurofen.
Tak po tom už neřval. Ale takove to kňourání a převalování pokračovalo do 3:45!!! On byl skoro 4 h vzhůru a nemohl usnout.. my samozřejmě taky ne a už jsem chtěla skákat z okna.
Furt si povídal, převaloval, padal mu dudlík, pak ho chtěl, nemohl prostě usnout.
Tak kolem 4h usnul a v 6:30 už byl zase plně ready.
Já jsem na srajdy… nevím jak mu pomoct.
Pouštím i ukolébavky, šum máme od narození. Při ukolébavce usne večer. Ale ta noc
Já jsem vždycky ho dala spinkat, max 1× v noci jsem mu dala napít nebo dudlik a spalo se dál třeba do 7-8. Ale on je teď furt vzhůru. A my taky. Já nespím, když není klid.