Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@luci.hor těžká záááávist!!!
moje mala (3,5měsíce) spinká od 20 do 24 a pak se budí po hodce, hodce a půl…takže si to fakt užívej!!! ![]()
Tímto přikazuji všem matkám spavců, aby nezakládaly diskuze tohoto typu
![]()
@Katka86 píše:
Tímto přikazuji všem matkám spavců, aby nezakládaly diskuze tohoto typu![]()
![]()
![]()
No já se picnu, mně malej večer usíná běžně kolem jedenáctý, v noci je nespočetněkrát vzhůru, přes den tomu spánku moc nedá max.3 hodiny. Co já bych za to dala, kdyby takhle spinkal, jen si to užívej, je ještě malá, ono se to za chvilku změní a pak za ní budeš lítat a ještě ráda vzpomínat, jak ti takhle hezky spinkala ![]()
@Katka86 píše:
Tímto přikazuji všem matkám spavců, aby nezakládaly diskuze tohoto typu![]()
![]()
![]()
Malá mi tak do toho půl roka spala taky hodně.. Až jsem si někdy říkala, jaká je to s tím harantem nuda, když jen spí
Teď jsem ráda když usne přes den na hodinu - a to si to ještě spravedlivě rozdělí půl hodinku dopoledne půl hodinku odpoledne.. A já neudělám nikdy nic.. Je jí rok..
Jejda, asi tak pře více než rokem jsem zakládala podobnou diskuzi, zdálo se mi to také divné, tolik spánku, každý se mi divil, hlavně ty, co neměli spací mimina. Nyní mám 1,5 letý třeštidlo, který se nezastaví. Takže se tomu také směju, když si vzpomenu, co jsem řešila:-)
@luci.hor naše malá je spáč od narození
do 5 měsíců spala furt,.. budila se jen na jídlo a hned spát,.. je fakt teda, že vstávala každé 2 hodiny i v noci na jídlo, ale jinak se jen najedla, já přebalila a hned šla spát (do 5 měsíců nic neuměla, jen pásla koníky a uměla se přetočit na jeden bok), pak se to trošku zlepšilo, ale i tak do 15 měsíců spala ještě 3× denně a celou noc. V 18 měsících jsem jí přeučovala už jen na jedno spaní, to kvůli tomu, že mě už nebavilo furt sedět doma, v kočáře spát nechtěla a když nespala, tak to s ní bylo k nevydržení.. takže když už jsme někam šly, tak max na hodinku a pak zpátky, aby mohla jít spát do postýlky.. teď má 31 měsíců a spí pořád jednou denně, 3-4 hodiny.. na skoro 3 letý děcko je to dost.. prostě je spáč, některé děti spí a některé ne,.. buď ráda, že spí a že si uděláš co potřebuješ ![]()
@Jaruna píše:
@luci.hor me takhle podobne spala holka do 13ti mesicu.
tak tohle je už opravdu vrchol
![]()
@Katka86 píše:
tak tohle je už opravdu vrchol![]()
![]()
![]()
ja chci odvar z makovic!!!
![]()
@Katka86
,no hele, ale prvni holka zase nespala skoro vubec, to byl Terminator, ta nespala od roka pres den vubec
a kluk je zas Robocop, sice spal velice dobre
,ale postupem casu ho to spani samozrejme preslo a nastaly krusne chvile. Prostredni holka byla fakt zlata (stale je),kdybych ji jako malou a spici neoblikla a neodvezla ukazat rodicum, tak ani nikdo nevedel jak vypada.Ja byla porad doma, protoze holka furt spala.Ta byla venku z postylky jen na jidlo, piti, koupani a prebaleni.
@Ema N. znam pani, ktera mela dvojcata a jednou jsem ji potkala na takovem malem statku, kde bylo i posezeni. Nevsimla si me, byla jsem s dcerou u ohrady u koni a koukam na ni jak detem, tehdy jim bylo 6 mesicu priklani k puse pullitr, tak jdu bliz, porad na ni cumim, co tam v te sklenici ma, divila jsem se, ze tak malym detem dava pit colu, ale jak me zmercila, lekla se a se smichem mi rika:Jeee, dobry den, no vite, ja kdybych jim to pivo nedala, tak se v noci nevyspim
,to pivo bylo rezany a ja si to spletla s colou.
@Jaruna píše:
@Ema N. znam pani, ktera mela dvojcata a jednou jsem ji potkala na takovem malem statku, kde bylo i posezeni. Nevsimla si me, byla jsem s dcerou u ohrady u koni a koukam na ni jak detem, tehdy jim bylo 6 mesicu priklani k puse pullitr, tak jdu bliz, porad na ni cumim, co tam v te sklenici ma, divila jsem se, ze tak malym detem dava pit colu, ale jak me zmercila, lekla se a se smichem mi rika:Jeee, dobry den, no vite, ja kdybych jim to pivo nedala, tak se v noci nevyspim,to pivo bylo rezany a ja si to spletla s colou.
ty blaho, tak to je taky sila…
Ale naprosto ji chapu… My ted nabihame na homeopatika, tak doufam, ze ty nam pomuzou… ![]()
luci.hor: Taky mi to přijde, jak nějaká provokace či co
. Závidím, ale užívej si to, páč nic netrvá věčně
.