Hluboký spánek a počůrávání

91
26.11.12 09:02

hluboký spánek a počůrávání.

Milé maminky, jdu si k vám pro radu. V prosinci bude dceři 8 let. Při porodu ji zjistili jednu ledvinu vedle moč. měchýře. Chodíme na pravidelné ultrazvuky k panu primáři. Když jsme byli v pěti letech, tak jsem mu říkala, že dcera se do půlnoci-jedné hodiny nevzbudí a počůrá se.Pak když už nespí tím tvrdým spánkem, tak si dojde sama. Říkal mi, ať to neřeším, že každé dítko dozrává jinak a ať ji dávám vyčůrat já. Kolem jara-léta to najednou přešlo a od září to začalo zase.Je pravda, že nástup do školy ji zase rozhodil, ale tak od října, už chodí ráda a nehody se stále stávají. Od září asi 6krát a to díky tomu, že jsem si zapomněla dát budíka nebo jsem se nedokopala vztát. Až teď v lednu půjdeme zase k primáři, tak mu to řeknu, ale nemáte s tím některá skošenost? Ráda bych se už konečně taky pořádně vyspala a nebaví mne stále prát povlečení, peřinu. Ledvina prý na moč. měchýř netlačí, to je vše v pořádku. Když náhodou usne odpoledne nebo když spávala ve školce, tak se nikdy nepočůrala, ve dne s tím nemáme sebemenší problém. Jen to noční počůrávání nás trápí. Děkuji za rady. Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4672
26.11.12 09:18

Ahoj, já mám pocit, že to je vcelku normální. Dceři je 7,5 a sem tam si taky učůrne. Má holt tvrdé spaní a někdy se jí ve snu zdá že jde na záchod a trochu pustí. Teď je to tak max 1× za měsíc, ale kolem 6tého roku to bylo v týdnu několikrát, pak pár měsíců pauza a znovu, a to teda už dostávala na zadek.

Já to neřeším, myslím, že to není nic nenormálního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
26.11.12 09:28

Doktor má pravdu, každé dítě dozrává jinak. Můj brácha se takhle počůrával snad do deseti let. Tenkrát byl i několik dní v nemocnici na vyšetření. Nic se nenašlo. Prostě měl tvrdý spánek a nevzbudilo ho to. Časem to přešlo samo. Ono asi nezbývá než vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
26.11.12 09:29

@andreiika Mně to teda v tomhle věku normální nepřijde, to už by dítě dávno mělo měchýř dostatečně ovládat i ve spánku… Je to samozřejmě tvoje věc, ale á bych měla strach, abych nezanedbala nějaký problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.11.12 09:30

Pardon, ale to „dostavala na zadek“je doufam nadsazka?! Jinak zakladatelko, se 7 letou s tim bojujem taky. Nesmi vecer pit, jen hlt, a stejne ji musime do 2hod po usnuti zavest na wc/je temer spici vestoje/,jinak je postel uplne durch. Brala leta leky, ale byto to stejne, takze uz nebere nic. A bavit mne to bavi asi stejne jako Tebe. Vydrzme:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
26.11.12 09:33

Ahoj osobní zkušenost zatím naštěstí nemám, ale kamarádka má syna, který bude mít v lednu 13.let a strašně dlouho se s tím trápili, teď nevím jestli ještě nějaké nehody mívá, ale do těch 10-11 let ještě jo.Byla s ním na nejrůznějších vyšetřeních a nenašlo se vůbec nic, takže omezila mu večerní pití a taky budila, nic jiného nezbývalo.
Tak držím palce ať to u vás tak dlouho netrvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.11.12 09:34

Mas dve duplicitni diskuze! Odpovidam v te prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
26.11.12 10:04

Teké nemá tušení, že jí dávám vyčůrat. Ale já se s ní na WC netahám. Máme ho od pokojíčku na druhém konci, tak ji z postele stáhnu na nočník. Váží 32kg, tak se s ní nadřu. Otravné to je, ale stejně mne nic jiného nezbyde. V posteli má tu nepropustou podložku, ale vždycky pročůrá i peřinu-většinou spí na ní :( .To jsem fakt zvědavá, kdy to přejde. Určitě to primáři řeknu, ale jinak nepozoruji žádnou zvláštnost, jako že by chodila často atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.12 11:53

U nás to řešíme taky. Ale je to určitě psychické - alespoň podle naší dr. a vysvětlila mi to logicky. Syn, prvňáček, se až přehnaně snaží (sám od sebe, je fakt ctižádostivý). Navíc máme čerstvé miminko a tříleťák se dožaduje víc pozornosti, než kdy dřív. Toto se začalo dít s nástupem do školy, to už jsem byla krátce před porodem.
Takže nejstarší se snaží pomáhat se sourozencema, zvládat výborně školu, uklízí si po sobě, je hodný a nikdy ani zvlášť divoký nebo zlobivý nebyl. Ale jakmile tvrdě usne, spadne z něj všechen ten pocit zodpovědnosti, duševně i fyzicky se naprosto uvolní a to včetně močení :?. Řešili jsme to zatím buzením, jenže kolikrát se i přes to stihl před nebo po nočním odvedení na wc znovu počůrat. Dětská dr. mi poradila homeo - nevím, jestli to fakt zabralo, nebo synovi jen stačí vědět, že má „pomocníka“ ve formě bílých kuliček, ale hodně se to zlepšilo, už neřešíme žádné vedlejší nehody a v noci ho budím jen jednou, přes den ho pobízím k pití, poslední napití dostane mezi 5-6 odpoledne, spát chodí v osm. Jakmile mladší děti přes den spí, maximálně se mu věnuju, hodně si povídáme, chválím ho, mazlíme se (o to hodně stojí).

• Citovat
  • Upravit
4672
28.11.12 18:23

@farska ne, to nebyla nadsázka

@alien21 nemyslím, že by to byl problém, prostě má hluboké spaní a nevzbudí jí to, ale řešila bych to až když by to bylo častěji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí