Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera má taky 9 měsíců a taky teď hůř spí, určitě bych si nehrála, já ji pustím bílý šum, nakojim spacifikuju a ona se max chvíli vrtí a zas usne ![]()
@Kriss Tina děkuju moc. Já prave nevím zda není špatně že ho nutim zas spat
@Anonymní píše:
@Kriss Tina děkuju moc. Já prave nevím zda není špatně že ho nutim zas spat
To bych neřekla, osobně teda nemám na výběr, mám další dvě děti, se kterými vstávám ráno do školy, takže si fakt nemůžu dovolit pulku noci dělat malej zábavu
ale aspoň si zvykne, že se v noci prostě spí, většinou moc neprotestuje, minutku- dvě se přehazuje a pak to vzdá a odpadne.
@Kriss Tina no nám se na dnešek mrskal mezi náma v posteli asi 1,5h tak už jsme s ním vstali asi ve 4-5 ráno nevím přesně..nešel vůbec uspat. Mléko jsme nabídli, prebalila jsem ho..nic nepomohlo
@Anonymní píše:
@Kriss Tina no nám se na dnešek mrskal mezi náma v posteli asi 1,5h tak už jsme s ním vstali asi ve 4-5 ráno nevím přesně..nešel vůbec uspat. Mléko jsme nabídli, prebalila jsem ho..nic nepomohlo
Hlavne bych nevstavala. U nas dnesni noc stejna, hodinu a pul me tahala za vlasy a nakonec zas usla. Je ji rok, do tech 9 mesicu spala perfektne, posledni mesice je to taky horsi.
Ja proste rikam, ze jeste spinkame a nevstavam. Musi vedet, ze v noci se spi a nehrajeme si. Navic by byla pak na ranu. ![]()
To znám. U starší jsem to párkrát nevydržela a fakt si s ní šla dolů hrát a pak uspala třeba za tři hodiny. S mladší ležím dál v posteli, sice nespím, ale dokud neřve, nevstávám. Ale ona ještě neleze. Až jí budu muset chytat různě po posteli, tak to bude horší
.
@Anonymní píše:
Tvarit se, ze spite. A nekdy zabere trosku zalehnout, aby se nemohli moc mrskat a prevracet.
Nemáte prosím nějaký recept jak ho udržet dle změny hodin?
nevysvestlim mu že se měnil čas..
@Anonymní píše:
Nemáte prosím nějaký recept jak ho udržet dle změny hodin?![]()
Nijak, budete se tomu muset prizpusobit. Ono si to po chvili sedne (pujde spat driv/dyl). Navic spanek malych deti je dynamicky a meni se pomalu ze dne na den.
Moje rada zní - spát a nevšímat si mimča. Zní to krutě, ale když mu pustíš bílý šum, necháš tmu, klidně si mimčo necháš přitulené nebo u prsa a budeš jakože spát, tak mu nic jiného nezbyde, než jít spát taky. Světlo, mluvení, cokoliv takového dítě probere. Já to takhle dělám u svých dětí,, no je pravda, že někdy nespí i hodinu v té tmě a vydrží ležet, válet se a něco si mumlat, ale ví, že je noc a má se spát. Nejhorší je když na děti promluvím nebo začnu svítit mobilem - to je jisté jejich probuzení.
To jej moje zkušenosst
Mám stejný problém s ročním.. od jeho sedmi měsíců se mu začal horšit noční spánek a teď to vypadá tak, že v cca 21 hodin usne, o půlnoci se vzbudí, vypije flašku mlíka..cca do hodiny znovu usne a pak vstává mezi čtvrtou a pátou hodinou a už prostě neusne. Je vyspalý a vstává. Úplně super. Zkoušela jsem všechno a nic nezabírá. Takže neporadím, jen tě můžu uklidnit, že v tom nejsi sama ![]()
@Anonymní píše:
Nemáte prosím nějaký recept jak ho udržet dle změny hodin?![]()
Ahahaha drzela jsem ji vcera o hodinu dyl vzhuru a tim jsem to chtela vyrovnat. No chtela stejne vstavat v 5
hodinu jsek na ni zas skoro lezela, aby se nemohla pretacet a sedat si, ze vstavame a nakonec usla. Tak doufam, ze dnes uz pojedeme v rezimu jako vzdy. ![]()
Ahoj, malý se nám v noci zacal budit..Do 8 měsíce spal celou noc, na mléko jsme ho budili, prosili..(málo pil). Přišel 8 měsíc a vzbudí se kolem 3 a začne past koníky a nejde uspat…Nevím co s tim
Vezmeme ho k sobě do postele a někdy usne a někdy ne..Nevím co s tím zda s ním vstávát a hrát si v noci nebo co máme dělat. Přitom spí od 20:30-3.00 což je málo takže prespsny asi neni
. Přes den spí cca 2hodiny. Někdy hodinu a hodinu..jindy 30 min + 1,5h..jak kdy..většinou dva spánky. Prosím co mám dělat máme si s ním v noci hrát a přes den spát? Nebo ho ukecavat v noci ať spí? Dekuju