Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminky
Předem chci říct že můj dotaz není žádný rýpanec mířený na maminky kterým mimčo nespí. Říkám to proto že jsem si byla pro rady na fóru na fb kde se mi dostalo jen urážek a rejpanců
Můj syn měl teď před měsícem rok.
Od narození mi spal v noci nádherně. Chodí spát kolem 7 až půl 8.
Budil se mi vždy do teď jednou za noc okolo 4 na mléko a břebalení.
Jenže poslední 3-4 noci si mi vzbudí cca kolem půl noci a bantuje až do rána s tím že si občas dá 20 minut šlofík. Upozorňuje na sebe křikem ( nic ho ale nebolí protože když de mu začneme věnovat má úsměv na tváři a křik který vydává není pláč) zkoušela jsem už asi vše. Vzít si ho do postele… dát mu napít, dát mu víc mléka ale prostě nic nezabírá a já jelikož jsem byla do teď zvykla že se vzbudil za noc jednou na 20 minut a jinak jsme spali do půl 8 celou noc tak začínám být hotová 😂 😂
pen_mouth:💨 vím že některé mámy to mají těžké s miminkem od narození. A opravdu tu nestojím o rypance proč si stěžuju. Jen Toužim po nějakém vysvětlení a nějaké rady co ještě mužů zkusit udělat. 😓 😓 později ho dávat spát nemá význam jelikož okolo 7 už sám je protivny šulá si oči atd… přes den mi chodí spát na hodku a půl cca okolo 10 dopoledne.
Děkuji 🤦🏼♀️ 🤦🏼♀️
Blbý období, no. Budeš to muset přežít. Zkusila bych noční lampičku, nehrát si s ním, pokud možno ignorovat a dávat najevo, že je noc a spí se. Ono se to časem zase poddá.
Můžeš se zkusit postavit na hlavu a tleskat ušima, ale bude to mít stejný efekt jako všechno co jsi zkusila doteď. Ono se to zase změní, do té doby musíš nějak přežít ![]()
Vydrž, musí z toho vyrůst. Je to celkem normální a nebude to trvat moc dlouho. Jakmile začne byt poradne akční přes den, tím myslím běhání a rychlý rozvoj, který za chvíli prijde, tak bude v noci zase chrnět
@Janli píše:
Blbý období, no. Budeš to muset přežít. Zkusila bych noční lampičku, nehrát si s ním, pokud možno ignorovat a dávat najevo, že je noc a spí se. Ono se to časem zase poddá.
@Janli
Noční lampičku máme od začátku. Na chvíli mi usl když jsem udělala úplnou tmu. Včera jsem to chtěla zkusit znovu ze to zase zabere a nic 😂 😂 holt asi budu muset vydržet ???????? jen je to dost únavné 🙄 🙄 s tím ze přes den fakt kmitam jelikož musím vozit přítele do a z práce dceru do a ze školy uklidit uvarit a vše okolo 😂 😂
@Tichošlápek píše:
Vydrž, musí z toho vyrůst. Je to celkem normální a nebude to trvat moc dlouho. Jakmile začne byt poradne akční přes den, tím myslím běhání a rychlý rozvoj, který za chvíli prijde, tak bude v noci zase chrnět
Dobře tak to prostě přečkám 😃 malý ještě nechodí no. Dává si na čas ani stát bez držení nechce. Hned si opatrně sedá na zem když ho pustím. Asi to je posera 😂 ale po 4 lítá jak formule 😬
Slovo bantuje jsem nikdy neslyšela, kde se to používá?
Jinak je to úplně normální a můžou to být zuby nebo cokoliv jiného. Chce to jen vydržet. Za mě doporučuji nerozsvěcovat, nehrát si, opakovat max hají a spinkáme..
@Lil Kitkatt píše:
Jinak je to úplně normální a můžou to být zuby nebo cokoliv jiného. Chce to jen vydržet. Za mě doporučuji nerozsvěcovat, nehrát si, opakovat max hají a spinkáme..
Bantováním myslím tím že vymýšlí a snaží se proste upozornit na sebe aby jsme my s partnerem nespali. V noci furt říkáme Niki lehnout zavřít oči a spát ale on salám párek 😂 a jede si svoje občas to vzdá a jde na 15- 20 min spát a pak zase znova.. snad to brzy přejde 😁 😁
@Lil Kitkatt píše:
Tipuju severní Morava, i vzhledem k tomu, ze si sula oči 😇
@Lucie142 píše:Žijeme v Irsku ale původně pocházíme z Ostravy 😃 🙈
Tipuju severní Morava, i vzhledem k tomu, ze si sula oči 😇
@Babzie píše: Žijeme v Irsku ale původně pocházíme z Ostravy 😃 🙈
Jj, myslela jsem si, ze to bude někde u nás 🌷
@Babzie píše: Žijeme v Irsku ale původně pocházíme z Ostravy 😃 🙈
Taky mne to trochu zarazilo, protože v Anglii to znám ve spojení s dietou, ne rušením spaní. Ale ten kontext byl celkem jasný
@Lil Kitkatt píše:
Na Jizni Morave se pouziva, nebo aspon driv jo. Proste nespi a misto toho dela vylomeniny
@Babzie vydržet, vydržet, vydržet. Lehnout, zhasnout a dělat, že spíš, zasáhnout jen v nejnutnějším případě. Za pár dní ho to snad přejde. Mají tuhle fázi téměř všichni ![]()
Musíš vydržet. U nás se zase mezi prvníma druhým rokem vstávalo po čtvrté ráno ( a to nepočítám noční buzení).
Jé a nářečí potěšilo, dnes jsem zaslechla i další slovíčko jinde (trávila jsem na ostravsku prázdniny).