Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@janina022 - to nas napadlo, jenze on driv neusne. Minuly tyden jsme vyzkoušeli uspat ho po osme a pul hodiny rval ze spat nebude, usnul po devate.
davame ho spat ve 20 45 a do 21 spi. Kdyz ho uspavame po 20 hodine tak je to uspavani na 45 minut takze to vyjde na stejno.
@kacikhanz mě takhle spát naše 13ti měsíční tak si pískám
naše jde spát kolem půlnoci, vstává kolem 9-10 (někdy i v půl 8 ), pak je vzhůru do 3 (spí hoďku) a jde spát o půlnoci. Dřív neusne, ani když zrušíme odpolední spánek, to vytuhne třeba v 7 spí hoďku a má pak energii třeba do dvou ráno. Už jsem se s tim smířila, akorát od všech poslouchám jak jsem neschopná, že jí nedokážu uspat dřív, proč jí to nepřehodím atd.
@brko @anonymka227 - asi si toho nevazim protoze kamaradky okolo co maji deti, tak to jsou asi vylozene spaci deti. Jeden sice nespi moc po obede ale zase pak spi od 19 hod do 7 do rana a nebo holcicka kamaradky spi od 20 hod do 7 hod a jeste 3 hodky po obede. A je starsi nez nas syn.
Tak me to jen zajimalo
@kacikhanz jo to syn sousedky, který je o rok starší spí od 6 do 6 a ještě spí odpoledne třeba hoďku
já jí jen tiše závidím
všichni kolem mají taky spací děti a já pořád nevím kde je ten problém
naše je hodně živá, už od 11ti měsíců chodí a ujde třeba kilometr v kuse bez zastávky, doma celou dobu lítá, nesedne si ani na minutku, je to takovej blázen ![]()
@anonymka227 - tak to bude asi tim, protoze neco podobneho mam doma. Syn chodil sice od 13 mesicu ale od ty doby se nezastavi. Taky hrozne moc ujde, nekdy to musim zmerit. ![]()
Dneska nase holcicka ma 14 mesicu, tak do tech 13 a pul mesice jeste spala 2×denne tak 1/5h nekdy az 2h a to spi celou noc od 19:30 do 9h rano.Pak jsem si vsimla ze ten ranni spanek zacala prodluzovat, prodluzovat a tim padem i odpoledni spanek se nam prodlouzil a takhle chodila spat pozdeji vecer, tak ji ted davam spat po obede kolem 12:30 a spi jen max 1/5 a pak je vzhuru do tech 19h-19:30.Ja teda preferovala ty dva spanky.Od te doby co spi jen jednou denne je vice protivnejsi. Hlavne pred obedem a pak pozdeji odpoledne. Nevim jestli je to zmenou, nebo taky zubama rostou nam stolicky
,ja js3m teda chtela udrzet aspon ty dva spanky minimalne do 15 mesicu(cim dele tim lepe),ale bohuzel
,neudelam si doma skoro nic, protoze mala me nenecha, pak kdyz spi tak se nemuzu ani pohnout (pres den ma lehky spanek)jakmile neco sourne tak je vzhuru
,musim pak vsechno dohanet vecer ![]()
@Eva Efstathiou Tak 14 a 15 mesicu neni takovy rozdil ne? Na muj vkus spi hrozne moc! Pokud ti spi do 9 rano, tak udelej vsechnu praci rano, to mas spoustu casu. Jinak mas text velmi zmateny, ranni spanek se vam zacal prodluzovat nebo posouvat? A tou 1/5 hodinou myslis co, 12 minut nebo 30 minut (1/2 hodiny)?
Synovi bude za týden 14 měsíců a když nespí 2× denne, je šíleně protivný. Ale on je spáč od malička. Přes den naspí i 5 hodin a to ho ještě musím budit
noc spí také celou, ale od 20:00 - 6:00. Ráno je jako hodinky. Naopak starší syn spí od roka (teď mu je 25 měsíců) jen 1× denně a to na max 2 hodiny. To, ze neudělám také nic nemusím psát. Doháním také až večer. ![]()
@Eva Efstathiou Tyjo, tak to bych faaaakt brala
Mala spi od roka jednou, do hodiny. Vecer jde kolem 20:30 a kolem 6:30 je vzhuru.Ale dobry, jako mimino spala trikrat za den, ale jen po 30 minutach, to byl des…to radej jednou a hodinu. Starsi byla taky takovy spac, jako tvoje a taky jsem mela tehdy obdobne pocity jako ty.Dnes uz vim, ze jsem tehdy mela pohodu.Jo a potom cca roce se snazim delat veci, kdyz je mala vzhuru a spanek vyuzivat na relax nebo praci na NB ucetnictvi apod. Vecer nic moc nedohanim, radej se venuju manzelovi, pripadne u filmu skladam pradlo apod. Kolem 22 jdu spat.Mala ma sice 15 m, ale dost se budi, takze noci mame obcas vesele, takze se snazim neponocovat. Fakt doporucuju ditko zvykat, ze musis I neco delat.Je to opruz, vse trva xkrat dele…ale vyplati se.
@Cuddy píše:
@Eva Efstathiou Tak 14 a 15 mesicu neni takovy rozdil ne? Na muj vkus spi hrozne moc! Pokud ti spi do 9 rano, tak udelej vsechnu praci rano, to mas spoustu casu. Jinak mas text velmi zmateny, ranni spanek se vam zacal prodluzovat nebo posouvat? A tou 1/5 hodinou myslis co, 12 minut nebo 30 minut (1/2 hodiny)?
To asi ano, ja teda nevim jak u vas, ale tady na Kypru mame materskou jen 4 mesice, tak sup naspatek do prace!!,ja rano investuji cas me praci pres pocitac, tak to asi moc neuklidim, ale to je prece jedno.nam muj vkus jste pekne rejpava a hledate jen chyby v textu(preklepy)!!