Spánek u 14 měsíčního dítěte

474
26.9.05 09:37

Ahoj holky,
nase mala (skoro 15 mesicu) spinka stale 2× denne a to dopoledne od
9-10.30 a po obede od 13.30 - 14.30. Rano vstava mezi 6.15 - 6.45. Mam ji stale nechat spinkat 2× denne, nebo ji pomalu zacit posouvat dopoledni spani a dat obidek treba uz v 11.30 a dat spinkat potom :?: 2× denne je sice skvely :) ale na druhou stranu, neni uz na to moc velka :?:
Jo a spinka celou noc :D

Diky za nazory,

Simona&Kristynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
26.9.05 10:16

Simi,

nepruuuuď a užívej si to! :lol:
Sama na ní poznáš, až bude zralá na jeden spánek denně… :-)

Peta

• Citovat
  • Upravit
474
26.9.05 10:24

Ahoj Peto, diky :D ja jen byla zvedava, jak to maji jine stejne stare deticky! :D

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
26.9.05 11:05

Malá také spala asi do 15 ti měsíců dvakrát, ale potom jí dopoledne trvalo stále delší dobu usnout.Dopolední spinkání jsem tedy zrušila, pár dní byla rozmrzelá, ale teď už je to úplně v pohodě a odpoledne spí delší dobu (3 hodiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
26.9.05 13:24

Ahoj Simi,
tak to máš skvělé. Petřík mi spí od roka jen jednou denně, ale za to 2,5-3 hodiny. Takže taky paráda. Díky tomu obědvá až kolem půl třetí, protože před spaním na to už nemá náladu.
Určitě jí nech spinkat, asi to potřebuje.
 Alča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
26.9.05 14:18

Téééééda,závidím…a i nahlas :?

My už 14 dní bojkotujeme dopolední spaní,ovšem se vstáváním mezi 6:30 a 7h to ani nehnulo.Ba co víc,nehnulo to dokonce ani s dobou odpoledního spánku,stále maximálně hodinu…takže to si nestihnu ani zavřít očka,natož něco udělat.UF,uf…a teď by se mi to fakt hodilo,si chvíli odfrknout…pupek tíží…plíce nestíhají :wink:

Ale vážně,každé dítko je jiné,a každé si řekne jindy a jinak…buď moc spokojená,že takhle krásně spíte a užívej si to…sice závidím,fakt,ale moc ti to přeju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
28.9.05 22:50

Ha.. tak to fakt závidím… Eliška spala odmala dohromady většinou jen jednu hodku přes den.. buď naráz či 2× 20min apod.. výjimečně déle..
Jak já se radovala, že když začala chodit, že si schrupla najednou i na skoro 2 hodky! Jenže nyní už zase jen jednou denně tak 45min či hodku. Jinak je samozřejmě unavená, červené oči, ale neusne a neusne. Zato večer ve svojí hodinu padne poslušně a spí až do 6-7h ráno = aspoň v noci mám klid..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.9.05 23:05

Ahojte,
taky závidím :)
náš čertík spala dlouho 2×denně a pak najednou konec a spí už jen přes oběd. Naštěstí to je ve většině případů 3hodiny, tak si i já - po úklidu a vaření - můžu buď dáchnout, nebo mrknout na web ;)
Teď jsme teda obě hnusně nemocné a od minulého pátku nikam nechodíme, takže jsem dokonale na prášky, nicméně myšičky spánek je stále stejný a večer si dokonce sama dojde pro tátu že už chce koupat a spát :D … a až nás opustí rýma s kašlem, bude to určitě stejné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.9.05 03:51

Ahojky,

jako by jsi mi mluvila z duse.Premyslela jsem uplne nad tim samym.Mam taky 14-mesicni princeznu,ktera spinka 2krat denne.Budicek ma okolo 8-9,potom jde spat tak od 11-12.30 a znovu 15-17.Ale odpoledne uz ji nekdy dlouho trva nez usne.Take jsem premyslela,jestli uz neni cas jen na jeden slofik,jenze potom je utahana a protivna a vecer by musela jit spat snad uz v sest unavou.Takze zatim to nechavam na male,uvidime,jak to pujde dal.

Mejte se,ahoj.
Lucka

• Citovat
  • Upravit
290
29.9.05 08:41

Ahojky
moje dvojčata spí už od 9měs pouze jednou denně a to většinou hodinku (často i jen 45min) po obědě v kočárku. Ráno se budí na mlíko kolem 5:30-6:00 a pak ještě tu hodinku spinkají. Obědvame teda brzy - v 11:30, déle by asi nevydržely a byly protivný.
Každé dítě má opravdu zcela jiný požadavek co se spaní týče. Buď ráda, že to máme zatím takhle a neřeš to. Málá si to jistě upraví vždycky podle sebe a my s tím moc nenaděláme.
Tak spaní zdar!
KEIKO + 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
30.9.05 21:30

Ahojky :P
Náš Honzík bude mít 16.měsíců.Vstává většinou kolem 7-8hodiny ráno.Spával 2hodiny dopoledne a 2hodiny odpoledne asi do 13.měsíců.Najednou se to pak změnilo.Spí jen jednou denně,většinou usne kolem 11-12hodiny(už to na něm poznám,když chce spát…začne být protivný a ufňukaný).Většinou spí 2-3hodiny,ale stává se,že se vzbudí po 30minutách nebo 1hodině a je po spaní.Protože spí jen jednou denně,tak mi večer usíná kolem 18hodiny.Naštěstí spí až do rána.
Tak přejem krásné a nerušené spinkání
Ketty+Honzík :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
1.10.05 15:14

Tak my máme 19 měsíců Ráno malá vstává tak 5.30 až 6.00, takže v devět hodin ráno již usíná asi na dvě hodiny. Po obědě usíná tak kolem 3 až půl 5. Je to šílené, poněvadž dopoledne nevydrží tak musí spát již tak brzo.Snažila jsem se ji dát až po obědě a nebylo to s ní k vydržení. A odpoledne vzhůru také nevydrží. V noci stále ještě pije láhev mlíka. Máte někdo také zkušenosti s brzkým vstáváním a pitím v noci u tak velkého dítěte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
17.1.16 12:26

Ahoj holky, chci se jen zeptat na vase nazory a predem dekuji za odpovedi. :D Mam 18mesicniho syna. V lete mi vstával mezi 5 30 a 6 hodinou :D, :roll: ale zase po obede spal i 3,5 hodiny a vecer byl ve 20 hod tuhej. Na podzim zacal chodit spat ve 21 hod ale spal do 7 nebo i do 8 hodin rano, po obede jeste spal ty tri hodiny. A od vanoc chodi spat ve 21 hod ale zase vstava v 6 hodin a poobede spi max 2 hodky. Myslite ze se takhle budi protoze uz proste tolik spanku nepotrebuje? Rano je cilej, lita a radi, i kdyz dneska mi prislo ze by jeste spal ale uz proste nezabere. V 6 vstane a uz si nelehne, kdyz ho nutim tak rev. Vsechno mame stejne, spi se mnou v posteli, ve sve nespi uz dlouho, nechtel tam byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
17.1.16 12:42

@kacikhanz Ahoj, já myslím, že je to úplně normální. Čím je dítě starší, tím méně spánku potřebuje. Dětem se ten jejich spací režim dost mění. Syn do 1 roku vstával kolem 4-5 ráno :roll: Teď mu budou dva roky, odpoledne usne tak na hodinu, večer chodí spávat ve 21 (dřív prostě neusne) a spí až do 7-8 do rána. Fakt si tu mateřskou teď užívám :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
17.1.16 12:45

U deti se spánek mění strasne často. Mam 20m syna a v lete spal i do 8 ráno a teď v zimě vstava mezi 5.30 a 7. A to je jeste tma, v lete bylo světlo a vstával dyl. A po obědě dává tak ty 2 - 2,5 h. Potřeba spánku se jim s tím jak rostou mění. Co ho zkusit dat spat driv než ve 21? U malyho nemá vliv jestli usne v 7 nebo 8, vstava porad stejne. A většinou cim dyl jde spat tím driv vstava :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí