Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Naší malý bude za 4 dny 9 měsíců. Posledních 14 dnů možná už déle začala v noci spat hrozně.. budí se co hodinu někdy i co půl hodiny se řevem. Otočí se na břicho a řev.. jede takhle nonstop až do rána začne to někdy kolem 10,11 od 7 do ty doby spí bez problemu i na brichu.. jak začne 10,11spusti až do rána..
pomůže vzít z postylky pochovat, někdy dat prso (stále kojim) usne polozim do postylky a opět za hodinu to stejný. Už melu z posledního.. čím to muže být? Skončí to někdy? 🤦♀️ 🤦♀️
@Martina355 píše: Více
Nepotěším tě, syn to měl od cca 6 měsíců do skoro dvou let a ani potom se spánek nijak extra nezlepšil, ale už se budil třeba „jen“ 5-7× za noc. Zkoušeli jsme vše, co jsem kde načetla nebo někdo doporučil, podle mě ale potřebovala dozrát nervová soustava, protože skutečně nic nezabíralo. Ani odstav, ke kterému jsem tak vzhlížela.. Držte se, snad to u vás bude lepší!
@Martina355 píše: Více
Nepotěším tě, syn to měl od cca 6 měsíců do skoro dvou let a ani potom se spánek nijak extra nezlepšil, ale už se budil třeba „jen“ 5-7× za noc. Zkoušeli jsme vše, co jsem kde načetla nebo někdo doporučil, podle mě ale potřebovala dozrát nervová soustava, protože skutečně nic nezabíralo. Ani odstav, ke kterému jsem tak vzhlížela.. Držte se, snad to u vás bude lepší!
Je to období.
A neboj, přežiješ to.
Mně se dítě v průměru 5-10× za noc budilo do 3 let.
Ale on byl nespavec od porodnice. Teď byl na zákroku a ten dr. mi říkal ( o spánku jsme mu nic neříkala předem), že bylo vidět že špatně spí. Že je takový akčí.
Z toho mi plyne, že jsou prostě děti, které to nemají jako epizodu které pomůže věk, odstav, atd… ale je to nastavení dítětě.
Vzhledem k tomu že to u vás do teď ale bylo ok, věřila bych, že to přejde věkem. Jestli za týden nebo měsíc, těžko říct. Ještě si začne stoupat, to často pak dělají i ze spánku, než ta dovednost přestane být nová.
Příspěvek upraven 15.04.24 v 10:23
A zkousela jsi nedavat do postylky a spat spolecne? U nas to trochu pomohlo. Ackoliv takovych obdobi, kdy se budil co hodinu bylo az do nejakych 18 mesicu hromada. To tak proste je a nenadelas nic ![]()
Což já to zvládnu já spis řeším ten řev.. ale říkám si kdyby ji něco bylo nebo něco strašně bolelo měla by třeba teplotu a rvala i přes den ze jo?
@Martina355 píše: VíceNa to nám pomáhalo prostě nenechat rozeřvat - čili společné spaní a hned, jak se začal pohybovat a budit, tak jsem mu dala prso/dudlík/chytila ručičky, dělalal šššš atd., prostě co zrovna zabíralo. Kdyby spal ve své posteli, tak než vylezu a dojdu k němu, tak taky ječí jako siréna.