Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Taky mám téměř ve všech místnostech něco, co měří teplotu, rodiče také,
mně je přes den pořád horko a v noci zima, prý jsem chlap ![]()
@Kolicek95 píše:
@klamonožka Ano, máme v každé místnosti teploměr.A zrovna v ložnici i termostat. Iu mých rodičů je v každé místnosti teploměr.
My mame vsude podlahovku a ta se neda moc rychle a hlavne dobre regulovat. Vsude mame 23 stupnu, termostat nastavenej na ekviterm, takze kotel si dotapi sam podle teploty venku, teplotu mistnosti skoro nebere v uvahu. V noci pak mame nastaveno, aby se topilo pouze v pripade, ze by doslo k nejakemu velkemu teplotnimu vykyvu. Rano je tu tak 22,8… proste se zateplenym barakem se neda moc delat a podlahovy topeni ma taky urcite nedostatky.
Ale nam to vyhovuje, protoze dite spi take s nami v loznici, nedokaze spat pod perinou dele, nez par minut a casto se mu vyhrne kabatek az pod bradu. Takze bych mela strach, aby mu v nizsi teplote a s nahymi zady nebyla zima a neodnesly to ledviny.
@KackaHracka píše:
My mame vsude podlahovku a ta se neda moc rychle a hlavne dobre regulovat. Vsude mame 23 stupnu, termostat nastavenej na ekviterm, takze kotel si dotapi sam podle teploty venku, teplotu mistnosti skoro nebere v uvahu. V noci pak mame nastaveno, aby se topilo pouze v pripade, ze by doslo k nejakemu velkemu teplotnimu vykyvu. Rano je tu tak 22,8… proste se zateplenym barakem se neda moc delat a podlahovy topeni ma taky urcite nedostatky.Ale nam to vyhovuje, protoze dite spi take s nami v loznici, nedokaze spat pod perinou dele, nez par minut a casto se mu vyhrne kabatek az pod bradu. Takze bych mela strach, aby mu v nizsi teplote a s nahymi zady nebyla zima a neodnesly to ledviny.
Není lepší overal, nebo body?
To mi přijde na spaní moc teplo, ale když vám to vyhovuje ![]()
@smile_xxx píše:
Proč obscesi? Taky máme v každé místnosti meteostanice ( tedy v bytě). V každé místnosti se topí na jiný počet stupňů, a je to hlavně kvůli vlhkosti v bytě.
Píše se obsese, ne obscese.
![]()
Tak samozřejmě každého věc, ale k čemu je, že vím, že v obýváku je o procento nižší vlhkost než v dětském pokoji…? I když zjistíš nějaký mini rozdíl (velký asi těžko), tak co s tím jako uděláš? A je malý rozdíl až tak škodlivý, abys to musela v každé místnosti monitorovat? ![]()
No nic, to jsou jen řečnické, nic ve zlém.
Na večer všude 18° jinak udržujeme 20° přes den.
V koupelně přitopíme na 22° podlahovku. Termostat reguluje teplotu stále stejnou, aby zbytečně neszpínal kotel.
Ale těch 18° na noc ideál.
@Dahlia0409 Neni, protoze v noci urcite jednou cura na nocnik a pri tom polospi… fakt cura se zavrenyma ocima.
Takze nez bych ho dostala z overalu, tak se snad pocura. Bohuzel ty vetsi uz delaji rozepinaci jen do urovne tesne nad pindik a kdyz mu ho mas (taktez totalne rozespala) dostat ven jednou rukou, v niz zaroven drzis nocnik a druhou drzet stojici, vlajici, temer spici dite, je to docela mazec.
Kalhoty od pyzama stahnu a natahnu, pri nejhorsim i vleze, kdyz se po vycurani hned sklati do postele.
Bohuzel oba spime jak mrtvoly, takze takova curaci pauza je obcas dost horor. Prijde mi, ze on ani nemuze vedet, ze chce curat, ale nejakym zvlastnim zpusobem si vzdycky rekne a me vzbudi. ![]()
@KackaHracka Tak to chápu, když je potřeba na nočník, tak to jo ![]()
@Cimada píše:
Píše se obsese, ne obscese.![]()
Tak samozřejmě každého věc, ale k čemu je, že vím, že v obýváku je o procento nižší vlhkost než v dětském pokoji…? I když zjistíš nějaký mini rozdíl (velký asi těžko), tak co s tím jako uděláš? A je malý rozdíl až tak škodlivý, abys to musela v každé místnosti monitorovat?
No nic, to jsou jen řečnické, nic ve zlém.
A v čem je problém, že má prostě někdo přehled?
Já třeba mám ráda přehled, že se ujistím, když cítím, že to moc topí, že je doma opravdu moc stupňů, nebo když vidím teploměr a vyšší číslo, hned topení o něco stáhnu ![]()
Máme kolem dvaceti a i tak mám pod peřinou já i dcera deku. V noci se netopí, takže to k ránu spadne na těch osmnáct ( podle teploty venku), ale mně je v tom prostě zima. Nesnáším dýchat studený vzduch. Když byla malé miminko, topila jsem klidně na pětadvacet. Letos mi Putin udělal čáru přes rozpočet. Za mě byl ideál spát odkopana v pyžamu s kraťasy a ne jako teď ve flisovem s mikinou a malá v plyšovému overalu. Až zlevní plyn přitopim nejmíň na 23. Vyrostla jsem v teple v paneláku, jsem na to zvyklá a studený barákový odchov mi nevyhovuje. Dceru v noci pořád přikrývám.
@mokkk píše:
Máme kolem dvaceti a i tak mám pod peřinou já i dcera deku. V noci se netopí, takže to k ránu spadne na těch osmnáct ( podle teploty venku), ale mně je v tom prostě zima. Nesnáším dýchat studený vzduch. Když byla malé miminko, topila jsem klidně na pětadvacet. Letos mi Putin udělal čáru přes rozpočet. Za mě byl ideál spát odkopana v pyžamu s kraťasy a ne jako teď ve flisovem s mikinou a malá v plyšovému overalu. Až zlevní plyn přitopim nejmíň na 23. Vyrostla jsem v teple v paneláku, jsem na to zvyklá a studený barákový odchov mi nevyhovuje. Dceru v noci pořád přikrývám.
Tak to musíte mít i tak slušný faktury teda
Já od malá měla topení max na 3 v pokoji, mamka všude na 5 a nechápala, že nám to se ségrou stačí
Max 20 máme a když je mi chladněji, tak si vezmu teplejší ponožky a mikinu. Syn má 5 měsíců a je taky jen v body s dlouhým ![]()
@Anne02 aktuálně 16
mladý spí odkrytý, hole nohy.. spokojený, jako vždy. Já m peřinu a deku ![]()
@klamonožka píše:
Heleďte - a to nemyslím nijak rýpavě, jen by mě to opravdu zajímalo, protože dotaz na podobné téma je tu co chvíli - to máte doma běžně teploměry třeba takhle ve více místnostech? Jeden v ložnici, další v obýváku, abyste měli přehled?Já totiž vůbec nemám páru, kolik doma vlastně máme stupňů - prostě topím tak, aby mi bylo příjemně, ale ne přetopeno. Nebo máte (třeba v domku) nějaký systém topení, kde se nastavuje, na kolik se kde topí - a tím pádem to víte, jak to kde máte? Nebo to dokážete odhadnout?
Příspěvek upraven 04.02.23 v 22:32
My máme v každé místnosti termostat
a aniy každá místnost má nastaveny svůj program, co se týče teplot. Rodinný dům 9 pokojů
termostat nemám jen v kuchyni