Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky. Měla jsem malého na břiše, on pásl koníčky a rád blbne tak, že se prekuli na bok a já ho chytím do ruky u svého boku. Teď k věci, zase blbnul, ale tentokrát nevím co se stalo, ale začal hrozně plakat. Podařilo se nám ho utišit, manžel s ním blbnul a dokonce se smál. Chtěl do židličky, kde si normálně cca 45 minut hrál. Teď jsem si ho chtěla vzít do ruky a histericky neutisitelny pláč. Přitom jinak se vždy chová rád… Nemohl si nějak ublížit? Nemá někdo nějaký nápad? Asi blbý dotaz, ale já už opravdu nevím, co by mu mohlo být, bojím se, jestli si nehnul s krkem nebo se zadicky…
![]()
Pokud to není jen leknutí, kdy by brečel chvilku, tak bych ho vzala k lékaři, mohl se převalit blbě a třeba si udělat něco s rukou apod..Asi ho něco bolí a je lepší zjistit co.
A on ti už samostatně sedí, že ho dáváš proboha na 45 minut do židličky???
@bobule86 píše:
Zdravím maminky. Měla jsem malého na břiše, on pásl koníčky a rád blbne tak, že se prekuli na bok a já ho chytím do ruky u svého boku. Teď k věci, zase blbnul, ale tentokrát nevím co se stalo, ale začal hrozně plakat. Podařilo se nám ho utišit, manžel s ním blbnul a dokonce se smál. Chtěl do židličky, kde si normálně cca 45 minut hrál. Teď jsem si ho chtěla vzít do ruky a histericky neutisitelny pláč. Přitom jinak se vždy chová rád… Nemohl si nějak ublížit? Nemá někdo nějaký nápad? Asi blbý dotaz, ale já už opravdu nevím, co by mu mohlo být, bojím se, jestli si nehnul s krkem nebo se zadicky…![]()
Buď se lekl nebo si ublížil.
@Tosidelassrandu To je zidlicka/ lehátko, takový polosed a ano si sám sedá, ale pokládám ho, nezmanke to úplně sám, ale pomáhá si o zbrdleni u postýlky nebo o hračky. Chvilku sedí a potom už neudrží rovnováhu. Teď jsme ho vzali do ruky a směje se na nás a je v pohodě, asi se jen leknul a z židličky se mu nechtělo. Už se směje, pase koníčky, je zvědavej jako obvykle. Hlavičkou otáči…
Dítě, které trénuje pasení koníčků, si už umí sednout? Kolik mu je?
@bobule86 píše:
@Tosidelassrandu To je zidlicka/ lehátko, takový polosed a ano si sám sedá, ale pokládám ho, nezmanke to úplně sám, ale pomáhá si o zbrdleni u postýlky nebo o hračky. Chvilku sedí a potom už neudrží rovnováhu. Teď jsme ho vzali do ruky a směje se na nás a je v pohodě, asi se jen leknul a z židličky se mu nechtělo. Už se směje, pase koníčky, je zvědavej jako obvykle. Hlavičkou otáči…
Ty se tady bojíš, že se něco stalo při blbnutí, ale že mu úplně vědomě každej den ničíš páteř, to ti ani trochu nevadí??? Dítě nemáš co posazovat ani do polosedu dokud si samo nedokáže sednout!!!
@bobule86 píše:
Když pase koníky, tak má sotva nějaký měsíc, ne? Jak může sedět? Nebo držet rovnováhu? ![]()
@Dahlia0409 Je mu 5 měsíců a kousek a koníčky pase od 14 dnů. Nevím, já tomu říkám zidlicka, někdo lehátko.
Já jsem zase nepochopila co myslí tím,,do ruky" Bere dítě do ruky, jako do náručí, spadlo jí do ruky, nevím. Divně napsané.
@bobule86 píše:
@Semtex Čemu nerozumíte?
ničemu - ten tvůj popis události je naprosto zmatený, také nechápu jak a co se stalo
@Havlova On je takový živější. Koníčky pase od14 dní. Představte si, že ležíte na zádech a na Vašem břiše pase dítě koníčky. Potom se prekuli na bok, ale břicho už Vám nestačí, tak dáte vedle sebe ruku, aby celým tělem dopadl na ní. Snad už je to srozumitelné…