Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smile_xxx píše:
To bydlíte na zámku, ne?
Ne, 300 let starý dům
je nás 6, každý potřebuje soukromí
@smile_xxx píše:
V tak starém domě jsem nikdy nebyla. Předpokládám vysoké stropy, velká okna a tak?
Jak kde. Spodní patro ano, to je fakt nejstarší část. Ale vršek je přístavek cca 100 let starý a tam už je to jiné, tam už jsou stropy na 260 cm a okna tak nějak klasická. Každopádně ještě budeme o cca 3 místnosti rozšiřovat
prostě je náš jak malých psů, půda zbytečně velká atd ![]()
V ložnici máme v noci 18 stupňů. Malá spala v zavinovačce do 5 měsíců, od té doby byla přikrytá jen slabou dečkou, kterou odkopávala, takže spala jen v obyčejném pyžamu, holé nohy a nastydlá z toho nikdy nebyla.
Jinak taky máme teploměry ve všech místnostech včetně koupelny.
@Cimada píše:![]()
![]()
A proč, jestli se můžu zeptat? Pokud z nouze nejsou extrémně spořiví, tak už to vypadá na obsesi.
Nevím, brala jsem to od dětství jako standard
.
@mokkk píše:
Máme kolem dvaceti a i tak mám pod peřinou já i dcera deku. V noci se netopí, takže to k ránu spadne na těch osmnáct ( podle teploty venku), ale mně je v tom prostě zima. Nesnáším dýchat studený vzduch. Když byla malé miminko, topila jsem klidně na pětadvacet. Letos mi Putin udělal čáru přes rozpočet. Za mě byl ideál spát odkopana v pyžamu s kraťasy a ne jako teď ve flisovem s mikinou a malá v plyšovému overalu. Až zlevní plyn přitopim nejmíň na 23. Vyrostla jsem v teple v paneláku, jsem na to zvyklá a studený barákový odchov mi nevyhovuje. Dceru v noci pořád přikrývám.
Tohle je tezce mimo moje chapani. Taky mam za sebou 20 let panelakoveho odchovu, ale i tak spim v tilku a kratasich, pod tenkou perinou v 18 stupnich a nekdy se i tak pecu a musim si jeste vyvetrat ![]()
@Ernais píše:
Tohle je tezce mimo moje chapani. Taky mam za sebou 20 let panelakoveho odchovu, ale i tak spim v tilku a kratasich, pod tenkou perinou v 18 stupnich a nekdy se i tak pecu a musim si jeste vyvetrat
No vidíš. Mně by ani tak nevadila zima jako taková, ale jak nemám v ložnici dvacet, mám každé ráno plný nos. Pod třema peřinama se zahřát lze, ale tomu nosu to nevysvětlíš. Nevím, proč tak reaguje na chlad. Už jsem i přemýšlela, že bych zkusila spát v respirátoru ![]()
@mokkk zajimave, probirala jsi to s doktorem? Deje se ti to i venku? Pripadne kolik casu travis takhle v zime venku a jak se u toho oblikas?
@Ernais Venku jsem pořád, dneska ráno v mrazu jen v košili, normálně v bundě. Pokud jsem tam déle než deset minut a je tam zima, teče mi z nosu. Doma to přejde. Jsem myslela, že to tak mají všichni, ale asi ne.. Náš doktor by se mi vysmál, toho zajímají jen „otevřené zlomeniny“. ![]()