Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte maminky,
jsem teprve ve 23. tt a uz par tydnu mam problem jak si lehnout. Nejlepe se mi spi na zadech a i doktor rikal, ze to nemam resit a at klidne na zadech spim. Problem je, ze me z toho zaprve boli v krizi a za druhe si tim mackam pulky, krev mi poradne netece do nohou a zacinajici krecak v leve noze se ozyva.
Tak jinak, zkusim to na boku. Bolest v brichu jako das… ani ne tak v deloze, jako spis ve strevech a na povrchu bricha, nejspis podkozni vazivo. U tech strev vyslovene citim, jak se mi pri zmene polohy presouvaji a docela slusne to boli, hlavne kdyz mam plynatost (coz mam dost casto). Tkan na povrchu bricha boli tak ruzne, nekdy par centrimetru po stranach pupika, jindy pupik samotny, jindy spis smerem k trislum. Kdyz se lehnu na stranu, tak mam pocit, ze mi to roztrhne bricho, protoze se mi tak vyvali ven. Tenhle problem nemam, kdyz lezim na zadech. Moje mamka navrhuje pod bricho podlozit nejaky polstarek, aby se tak nevyvalilo ven, trosku to zabira na pnuti kuze, ale na ty streva teda vubec. Jsem z toho patricne nestastna, protoze tento problem jsem ocekavala tak poslednich par tydnu tehotenstvi a ne ted v polovine 6. mesice, akor kdyz to bricho mam stale relativne male. Dokonce i sam doktor rikal, ze jeste nemam velky brichajz. Tak proc ty potize?
U vubec tak vseobecne me to bricho uz bolestive pne a to ho mam jak rikam male. Vubec si nedovedu predstavit, ze ten nejvetsi rust ma jeste prijit. POMOC!
Jsem na tom podobně
Teď jsem ve 34tt a cca od 20tt nemůžu spát. Na břichu to nejde, na zádech se dusím a když ležím na boku tak mi mravenčí nohy a začnou ztrácet citlivost
Kojící polštář mi nepomohl, ale zjistila jsem, že nejlépe se mi spí když chlap ráno odejde do práce
vzala jsem si jeho peřinu a podestlala ji pod sebe a druhou se přikryla
Tak se mi spí nejlépe. Musíš si najít co Ti bude vyhovovat. Ještě máš skoro polovinu před sebou ![]()
Mela jsem podobný problém a nejlip se mi spalo na boku a mezi nohama jsem mela kojící polštář. Pekne jsem ho celym telem obejmula a spala jsem krasne. Na ten druhy problem doporučuji espumisan ![]()
Holky, okamžitě kojenecký polštář, znám to z minulého těhu a teď v 7mém týdnu už ho peru a budu s ním zase spát, nic lepšío není, tím si v podstatě podložíte bříško a bude se vám dobře spát na boku
a jinak doporučuji ten, který je na zavazování, protože pak vám to opravdu pomůže při kojení a dá se upevnit kolem těla
Krásné sny ![]()
@Deninina píše:
Mela jsem podobný problém a nejlip se mi spalo na boku a mezi nohama jsem mela kojící polštář. Pekne jsem ho celym telem obejmula a spala jsem krasne. Na ten druhy problem doporučuji espumisan
Ahoj Deninino,
ja myslela, ze polstar mezi nohy je dobry na to, kdyz te boli panevni kosti. Me boli to, jak se mi v poloze na boce vyvali bricho ven. Na to se obavam polstar mezi nohy nepomuze. ![]()
Ale jinak dik za rady, budu muset najit nejakou pozici… jinak espumizan jsem si koupila, pouzila jednou a tak hrozne nadymani jako ten den jsem jeste nezazila. Mozna to byla nahoda, ale od te doby se bojim na ten lek jenom podivat.
jojo. kdo říkal, že těhotenství a mateřství je nejkrásnější období v životě ženy, tomu bych strčila do břicha deštník a postupně ho rozevírala.
jak psaly holky, nejlépe s polštářem mezi nohama. Mimochodem, dají se koupit různé verze právě pro těhulky. A děsně jsem se (a naivně) těšila, až ten prcek bude venku. že se konečně vyspím ![]()
@warita A když si lehneš na břicho, tak to taky hodně bolí? Taky jsem spávala na břiše a jednu nohu jsem přehodila přes ten polštář, tím jsem jako by odlehčila tu váhu na břicho a taky se to dalo. Hlavně to chce vysoký polštář, ať to fakt pořádně přizvedneš. S tím espumisanem nevím, mě pomohl, brala jsem dvě tobolky před spaním a dost mi ulevil ![]()
Ja jsem ve 31tt potreti a všechny tehotenstvi jsem spavala az do konce jakoby ve stabilizovana poloze s nohou ještě vice vystrčenou a mezi nohama perina na odlehceni vahy briska a zmekceni…
Jinak jsem zvykla spavat na brise ještě ted se nekdy probudim na brichu
ale pak me to brichodost boli když na nem spim. Nejlepe se mi to osvědčilo takto. N
Holky, ale to mate vsechny, ze se vam to bricho v poloze na boku tak silene vyvali, ze mate pocit, ze vam to nadela strie uz v 6. mesici?
Mimochodem, kde jste si koupily ten polstar na kojeni? Asi ho budu potrebovat… au, mala kope, ale jak
@warita me to nikdy strie neudelalo.
A to jsem tehotna potreti.
Kojici polstar jsem si koupila u prvního a pak prodala. Staci mi ta perina mezi nohy. ![]()