Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ![]()
jsem tu poprvé a mám tu jedno téma, které teď aktuálně řeším.
Mám vztah na pracovišti s kolegou. Bydlíme spolu a tvoříme i v práci oficiální pár. Oficiálně je to jen přes 5 měsíců. Jinak se známe dlouho. Oba cítíme, že je to ono a chtěli bychom se snažit o miminko. V našem vztahu ani v ničem nemám pochybnosti, ale neumím si představit, jak to budu oznamovat v práci za pár měsíců (jestli bůh dá). Mám strach z reakce mého šéfa, který není vůbec lidský a chápavý. Zas na druhou stranu mu do toho může být houby. Do jiné práce ani jeden z nás odejít nechce. Ještě na vysvětlenou, mám jiného šéfa než přítel, ale je pravda, že poslední slovo má ten můj, co se firmy týče. Přítel se toho vůbec nebojí a naopak mě uklidňuje a už teď říká, jak se moc těší.
@PalolaS Nějak nechápu co na tom řešíš
to je snad úplně jedno jestli někde pracujete oba nebo jenom ty, tedy myslím s ohledem na oznamování těhotenství a pak případný návrat po rodičovské.
To neřeš, však šéf s tebou žít nebude, bude to přítel, s kterým tvoříš rodinu.
Proč strach ze šéfa? Nechápu
Až to bude aktuální, tak to oznámíš, budeš mít přibližný termín, do tédoby se zaučí někdo nový nebo současný… když bys musela jít dříve třeba na rizikovou, tak se to v práci taky nezblázní, neboj ![]()
Hodně štěstí ![]()
@PalolaS byla jsem na tom s přítelem hodně podobne a je to úplně v pohodě…šéfa neres
. Hodně štěstí ![]()
Manzel do prace nastoupil v breznu, ja koncem kvetna. V cervenci jsme sli spolu porpve ven. V srpnu jsem se k nemu nastehovala, koncem srpna jsme se rozhodli, ze se vezmeme. V pulce zari jsem otehotnela, v rijnu byla svatba a dnes spolu mame rocni holcicku
Jsem stastna jako nikdy predtim.
Anonym, jinak smazat! (nechci, aby si to k memu nicku kdokoli priradil)
@PalolaS a co s tim ma spolecneho to, ze jste oba na jednom pracovisti? ![]()
Kdyby otec ditete pracoval jinde, tak by ses to nebala oznamit?
Ja to asi nechapu…
A? Já nějak nechápu, co chceš slyšet.
Já se s mým manželem taky seznámila před X lety v práci. Dali jsme se dohromady, pak spolu začali bydlet, následně si pořídili vlastní bydlení a dvě děti… Je pravda, že já se po dětech do stejné práce už nevrátím, ale to proto, že si dodělávám vzdělání a ráda bych úplně do jiného oboru. Nijak nevidím problém. Teda vidím případný problém akorát v tom, že kdyby zaměstnavatel náhodou krachl, nebo propouštěl, tak zůstanete ze dne na den bez práce třeba oba dva, nikoliv jen jeden, čímž často třeba argumentoval můj muž.
Těhotenství bych teda vůbec neřešila.
Myslim, ze neni vubec co resit. Jak pises, sefovi je po tom houby co se deje v tvem soukromem zivote. Az to bude aktualni, oznamis ze jsi tehotna a kdy priblizne ti vychazi materska a vic by me nezajimalo co si sef mysli.
Vyhodit te nemuze, pustit musi ![]()
Jinak preji hodne stesti v snazeni ![]()
Kde je problém?
Proč by měl jeden z vás z firmy odcházet? Ty se bojíš, že kvůli tvému těhotenství tebe nebo jeho vyhodí? Předpokládám, že když jste váš vztah oficiálně zveřejnili v práci, tak nemáte žádná interní nařízení, která by vztahy na pracovišti zakazovala (jsou takové firmy), takže nevím, z čeho máš strach. Normálně oznámíš těhotenství v práci tak, aby se stihl zaučit tvůj nástupce (já to řekla po prvotrimestrálním screeningu a bylo to tak akorát) a 6 - 8 týdnů před termínem nastoupíš na mateřskou, nehledej v tom drama ![]()
Kdyby kazda druha resila nazor sefa tak nema dite nikdy:D asi takhle spis je dobry ho predem informovat az budes v nejakem 4.m aby si nasel nahradu a stihla se zaucit, jak se k tomu postavi je na nem, zda necha kolegy ve stychu nebo ne
@PalolaS neres to a jestli chcete miminko tal pracujte na nem
… muj sef mi gratuloval
coz jsem necekala a vubec byl v pohode..:)