Spaní po o - odplenkování

Ploxi
4.9.10 21:01

Spaní po o - odplenkování

Ahoj, malej se odplenkoval přes den v 27 měsících během 14 ti dnů, to je v pořádku. Venku si řekne, ale jakmile ho svlíknu, tak se šprajcne a je po čůrání, ale vydrží to domů. Nechápu, proč mu nejde se vyčůrat venku :think: Druhá věc…na spaní má ještě plenu, na noc to neřeším, ale po o bych chtěla, aby už byl bez, ale má plenu mokrou, když mu ji nedám, tak se počurá, ještě asi není zralej???? Ale má jít po novém roce do školky, tak proto jsem to chtěla zkusit bez pleny.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aghata nepřihlášená
4.9.10 21:11

Nech to být. Máš ještě 4 měsíce. Zkus to zase za měsíc. A kdyžtak zase za měsíc a zase za měsíc ;-).
Můj syn se odplenkoval během týdne v 32měsících, včetně denní a noční pleny. Přitom do té doby měl plenu i po odpol.spaní mokrou, jeden den řekl, že už nechce - a byla suchá. Prostě poznal svůj čas. :-)

• Citovat
  • Upravit
5597
4.9.10 21:19

u nás to bylo naopak, když měla plínku, tak si do ní cvrkla a když jsem ji jí nedala, tak se nepočůrala, ale pro jistotu jsem pod ní nějakou dobu dávala savou podložku

u vás bych zkusila savou podložku a bez plínky a i když by byla i tak několikrát počůraná, tak bych dala nějakou dobu pauzu a zkusila to později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.9.10 21:27

Já jsem naší malé vozila všude s sebou nočník několik týdnů. Neuměla se vyčurat v závěsu do trávy.
Moje teta mi říkala, že bratranec nebyl dlouhou dobu schopen čurat venku. Taky museli vozit nočník nebo se vrátit domů. Malá se to ze dne na den naučila :-)

Můj starší byl přes noc bez plen asi od 2 a půl let, přes den od 2 let. Prostě měl plenku delší dobu suchou. I potom se může stát nehoda, ale musí být VYJÍMEČNÁ, tak jednou za měsíc. Jinak si myslím, že dítě není zralé. Já už jsem to psala několikrát, ale nejsem zastáncem omezování pití a buzení v noci na čurání malého batolete. Nejen v noci, ale při jakémkoliv spánku. Jediné, na čem trvám od začátku, že se děti jdou těsně před ulehnutím vyčurat.

Starší nespí přes den od 2 let, tak neporadím. Mladší už na odpolední spaní plenku nemá.

Je takový problém pro učitelky dát dítěti mladšímu 3 roky na spaní natahovací plenu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
4.9.10 21:29

nechala bych mu čas každé dítko je jiné. moje Lilinka pořád chodila s plínkou a bez ní ani ránu a ze dne na den prostě řekla že jí nechce a opravdu začala používat nočník a ani v noci se nepočůrává takže on opravdu k tomu dojde. a Třeba Matýsek přes den plínu neměl na čurání,ale kakal jenom do plínky,a taky v noci byla durch počuraná a do třech měsíců se odplenkoval i v noci.

pevné nervíky vím jaké to je když se kámošky chlubí jak je jejich dítko šikovné a to naše ještě s plínou :-D :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.9.10 21:30

Jediný problém vidím snad jen v neochotě učitelek nebo posmívání se starších dětí - zvlášť, když jsou třídy smíšené. To ale taky záleží na přístupu učitelek. Tu plenku je dítě schopno natáhnout si samo a pod pyžamkem zas tolik vidět nejde. Myslím, že by si děti ani nemusely všimnout, pokud by neviděly, že si ji obléká.

Kdybych měla ten problém, řešila bych to napřed tímto způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
4.9.10 21:48

Jani, u nás třeba plínka ve školce neexistuje :-?

já taky nejsem zastáncem nočního buzení na nočník, na noc terka plínku ještě má, jsem teda bez plíny 2m, ale má ji ráno suchou a to pije i v noci a před spaním, tak jsem ji zkusila plínku nedát a počůrala se, dva dny po sobě , tak jsem ji plínku vrátila a zase ji má suchou, z toho třeba 2× do týdne lehce mokrou, ale to zatím neřeším, noční plína mě nijak netlačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
22.9.10 22:42

no my jsem 2 měsíce bez plínek a občas se ještě počůráme,i když vím že by se to nemělo,tak jí v noci budím a pak ještě v5 když jede přítel do práce,ale to se kolikrát vzbudí sama,nebudila bych jí ale před spaním a v noci hrozně pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze