Spaní přes den - 5měsíců

1
8.1.11 21:16

spaní přes den - 5měsíců

Ahoj děvčata, pomůžete i nám? Naše Bea bude mít 6 měsíců a já jsem (sice pozdě) začala řešit denní režim spaní!Jsme v tom teprve 2. den, takže jsem z toho taková rozpačitá..začala jsem jí dávat do postýlky vždy,když si začne mnout oči..protestuje - usne,ale přesně na 20min,víc doma ani ránu…což je dopol.,pak jsme 2× v kočárku po cca 1,5 - 2h,ale pak přichází ten největší problém…kdy ji dát spát v podvečer????? prý by se to nemělo cca 3h před hlavním spaní,ale to ona prostě nezvládá, takže znovu 20min…večer spí relativně v pohodě. Máme to tak, že cca 7-7,30h vatáváme 1,5h jsme vzhůru, pak postýlka na 20minut, pak jíme (plně kojím)…zase 1h si hrajem,pak jdeme ven na 1,5h, pak jíme, zase si hrajem a zase jdeme na 1,5h ven, pak kolem 16-16.30h jíme a pak prostě nevím, příjde mi, že je pořád unavená Byla totiž zvaklá když to šlo spát cca 5-6h denně, ale to je v kočáru a to spí každý..i já bych si dáchla,kdyby mě chtěl někdo povozit.. :D Jak to mám správně dělat?? :( …díky mooc')

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
8.1.11 21:27

já mám teď 7měsíčního kluka a máme to asi takto: dopoledne 30- 45 min, když jsme venku klidně i dýl, po obědě okolo druhé opět 45 min a po mezi 16-17 jde opět na 45 min. V osm už je v postýlce a do deseti minut usíná. No a s přestávkou na jídlo, když se vzbudí spí až do půl osmé. Hezký večer Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
8.1.11 21:38

Hele kazde mimco je jine - takze budes muset vypozorovat co ji vyhovuje.
Prvni syn ten spal jedine doma v postylce v kocarku mi neusnul ani omylem. Takze spal dopoledne nejdrive tak hodinu a postupne se to zkracovalo az pak spal treba 10 minut no a v cca 9 mesicih uz dopoledne nespal. No a pak spal po obede kdyz spal dopoledne tak chodil spat vetisnou mezi 13-14 hod. a spal tak 2 hodiny a pak sel spat az vecer cca v 19:30. Kdyz odboural dopoledni spani tak pak chodil spat v 11:30 a postupne se to zase protahovalo takze pak chodil spat ve 13:00 a spal cca 2-3 hodiny.
Druhy syn mi prave kolem pul roku prestaval pres den spat a pak byl vecer totalne unaveny a protivny. Tak jsme zkusila ho dat do kocarku a tam krasne spinka. Takze od cca pul roku spi jednou denne v kocarku a usina mezi 10:00-11:00 a spi tak 2 hodiny a do vecera to v pohode vydrzi - chodi spat kolem 20:00.
No maly spi jedine v kocarku a kdyz treba byly ty velke mrazy, tak spal v kocarku ve vchodu. Jemu je to jedno ani s nim jezdit nemusim - proste vi, ze pres den jak ho dam dopoledne do kocarku, ze se spi :-)
Ale kazde ditko je jine. Nektere spi nekolikrat denne, jine jednou denne ale dele. Takze fakt to budes muset vyporozovat co potrebuje a popripade si to trochu upravit dle svych potreb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
8.1.11 21:59

Čouhni na tohle: http://www.mamaaja.cz/…esatero.html

Můj malej (6m) mi většinou v pěti měsících chodil spát po 2 hod až 2,5hod. Poslední (třetí spaní) se snažím, aby měl nejpoždeji mezi 16-16,30…většinou už mu odpo stačí jen půl hodky, protože pak se mu nechce večer spát :lol: Teď už občas jde jen 2×, když vstává ráno později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
8.1.11 22:04

U nás byl režim vždycky tak měsíc pevný, pak se to zase tak na měsíc rozhodilo, a zase měsíc pevný režim, asi tak do roka… :-)
Malá měla zase typickou půlhodinu. Prostě 30 minut (plus mínus 1 minuta) a hurá. Když to tak popisuješ, nevidím nic, co bys dělala špatně, prostě vydrž nějaký ten týden a ono se to upraví samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
8.1.11 22:10

kerwin-usmala jsem se nad vetou,ze v kocarku spi kazdy.. :wink: nespi.Mam taky 5mesicaka(pristi tyden 6mes.),spi 2×denne(ale nekdy i 3×), 20-max30min.A i kdyz jedu v kocarku dve hodiny,proste spi si tu pul hodinu,i kdyz nezastavim a nic nezmenim.Otevre oci,neplace,ale je vzhuru.Takze tak.jo a starsi,ten jak se hnul kocar proste nespal,i kdyby oci drzel nasilim(ale to az tak po tom pul roce) :mrgreen:
Kazde ditko je jine.Pokud tve holccice vyhovuje si jeste dat dvacet minutek pred hlavnim spankem a spi pak v noci dobre,tak ji proste spat dej.Pokud by ale mela pak spat spatne,ci nemoct usnout,tak bych ji zabavila nebo dala o trochu driv pak spat.
Nekdy obdobny problem resim,kdyz si tu druhou dvacetiminutovku da kolem treti hodiny odpol. a unaveny zacne byt kolem seste,jenze to uz je pozde na predvecerni spanek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.1.11 22:28

Podle mě je navyklá na ten kočár a v nehybné postýlce se budí :nevim: Já jsem kvůli tomu za černou ovci, že jsem nikdy „nevozila“ pravidelně, ale za to mi dítě bylo zvyklé spát doma a já mohla spát taky.
Můžeš ji zkusit na spánek v postýlce zababušit a otevřít na ni okno, třeba jí bude vyhovovat ten studený vzduch a přitom teplo postýlky, obdobně je to v kočáru. Pokud máš tu možnost, tak jakmile v kočáru usne, tak bych zastavila a snažila se ji naučit spát ve stojícím kočáru.
Jinak večerní spánek jsem nikdy nějak extra neřešila, když odpol spal, tak spal, přece ho tu nenechám uvřeštěného a unaveného, tak šel kdyžtak spát později :nevim: Když jsem pak v 9m přestala kojit, tak se nám režim hodně zpravidelnil, usíná sám, v přibližně stejnou dobu, spí pouze v postýlce, zrkátka pohoda.
Ale do té doby jsem pouze vycházela dítěti vstříc, jak to chtěl on, stejně se to v tomto věku furt mění. Jediné, co jsem odmítla, bylo to spaní v kočáru, abych denně 3h dohromady strávila drncáním kočáru, aby se milostpán vyspal, na to se mám moc ráda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí