Dudlík 17m - vzít, nebo ještě nechat?

xxZuzana
3.1.11 13:27

Dudlík 17m - vzít, nebo ještě nechat?

Ahoj všem, prosím o radu - dcerka bude mít 17m, dudlíka má cca od roku jen na spaní. V noci ho ale občas vyplivne, a pak ho hledá a budí - bez něj nechce dál spát. Před pár týdny několikrát usnula na odpolední spaní bez dudlíku, ale teď se na něj pravidelně zeptá, jakmile jde do postýlky.

Navíc o něm začíná diskutovat - vidí se na fotce s dudlíkem, začne ho vyžadovat. Nedostane ho - se slovy, že je přece jen na spinkání. Tak si lehne na zem a významně říká hají :andel: Je to sice legrační, ale tak si říkám, jestli teď není pravý čas na odebrání - než začne víc a víc vyžadovat a diskutovat. Nebo máme počkat, až jí vyrostou všechny zoubky, až bude mít dost rozumu na to, aby ho dala čertovi, nebo poslala po vodě…

Trochu si říkám, že by se třeba v noci nebudila, protože by ho nehledala - prostě by věděla, že dudu není. Také nechci, aby měla potíže se zoubky - v noci pravidelně budí na mlíčko, takže hrozí i kazivost. Ale zase se říká, že lepší dudlík, než prsty. Přes den tedy po dudlíku netouží vůbec, prsty si do pusinky také nedává. Co radíte? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
3.1.11 13:36

Měli jsme to prakticky stejné. Jen Majda v noci neměla mlíko. Bavila jsem se se zubařem, prý ty placaté ortodontické dudlíky to postavení zoubků tolik neohrožují, ale do těch tří let by měl být dudlík odbouraný (z jeho zubařského pohledu).
No, taky jsem pořád váhala a váhala, až jednou zůstala Majda spát u švagrové s jejíma dětma (jela jen na návštěvu s babi a dědou a už tam zůstala) a spala úplně v pohodě bez dudlu…
tak jsem jí ho doma už taky nedala. První spaní vřískala hodinu a půl (ale spíš vztek než lítost), během pár dnů byl klid - už druhý den skoro nebrečela, jen se ptala.

Je to asi dva měsíce? a v pohodě. Když vidí na obrázku dudlík, tak říká, že ten někdo má dudlík, na otázku kde má Majda dudlík říká, že ztratila - bez emocí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
3.1.11 14:00

My máme dudlík taky jen naspaní, ale s tím rozdílem, že ho dcera v noci většinou nehledá.Takže po usnutí jí ho z pusy vyndám a do rána je klid. Pokud se jí teda něco ošklivého nezdá a nevzbudí se v půli noci s pláčem a vyžaduje dudlík. Sama si o něj říká když jde spát, ale když jde z postýlky tak ho sama automaticky odevzdává a mimo postýlku se ho nedožaduje. Pokud ho by ho měla k dispozici tak by ho měla v puse pořád.

Já zatím nemám sílu na odebrání, zubař mi říkal, že taky naprosto v pohodě že má na to čas. Takže ještě asi chvíli vydržím, než k tomu psychicky dospěju já. Zatím máme usínáí bez problémů i v cizím prostředí a když je nejhůř tak dudlík je záchrana na usnutí kdekoliv. Takže i z toho důvodu (možná mé pohodlnosti) to zatím neřeším. :nevim: Na cvičení potkávám stejně staré děti které mají dudlík normálně v puse i přes den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
3.1.11 14:02

My jsme synovi vzali dudlík až ve 2 letech a 3 měsících, měla ho mladší a nechtěla jsem aby měl stres. Měl ho od 8mi měsíců jen na spaní. Odjeli jsme na týden k babičce a řekla jsem mu, že jsme ho zapomněli doma. Byl úplně v pohodě, doma jsem to zkoušela asi 3× a vřískal, tak jsem ho pokaždý radši našla.
Te´d to řeším u dcery, je jí 20 měsíců, má ho taky jen na spaní, ale jakmile je čas spaní, zavelí dudu hají a jde do koupelny. Zatím jí ho nechci brát, budu to řešit taky až po tom 2 roce, až jí to nějak „rozumně“ vysvětlím. Možná by to šlo rychle odnaučit, dětská doktroka už do mě kvůli otmu i šila, ale jsem pohodlná, v době spaní jí položím do postýlky, zavřu dveře a malá v klidu sama usíná. Bojím se že bez dudlu by to zkazilo, tak zatím vyčkávám :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
3.1.11 14:06

Taky nechavam na spani - konecne si ho dokaze ohlidat celou noc, nemam to srdce. navic jsem uz driv cetla, ze kdyz se sebere diteti dudel na spani, zacne driv vstavat.
ma ho tak rad, dava dudlat vsem zviratkum i me… nemam to srdce. ale zvladl by to, myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
3.1.11 14:13

Taky mame dudlik a snazim se omezovat davani pres den. tedy na spani ho ma vzdy, jinak jen treba v cizim prostredi, v aute, nebo posledni hodinku vecer, kdyz je moc unavena (pomaha ji to, aby neblinkala). Chci to nenasilne omezovat, ale zatim si vazne nedovedu hlavne spani bez nej predstavit. Zuzi usina krasne a sama, jen co dostane dudlik. A je to taky jediny prostredek, jak ji v noci utisit, aniz bych dala flasku mlika - budi se mi cca 2-3 krat za noc a snazim se odnaucovat na nocni mliko pomoci dudu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
3.1.11 15:23

Řeším podobný problém. Dudlík si tedy v noci ledá sám, má ho od 7mi m na spaní. Ale jde mi spíš o to jestli sebrat před tím, než bude sourozenec. Pak bych těžko .vysvětlovala, že dudlík neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
3.1.11 17:22

Ahoj,malej měl do Štědrého dne dudlík i přes den,pak jsem mu ho chtěla vzít na focení u stromečku,tak začal řvát,a to mě vytočilo,tak jsem zavelela,že od druhého dne bude dudlík jen na spaní-odpolední a večerní.On mu pokaždé vypadne,jak usne,a pokud se mrská ve spaní,tak mu ho taky vrazím do pusy,a spí.Tak to zatím nechám.Jinak přes den ho ani nevyžaduje,když má atomovej záchvat,tak ho nechám,a zvládáme to i bez něj :lol: jen na něj nesmí nikde narazit,to by si ho okamžitě nacpal do pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.1.11 20:02

Ahoj, tak u nás to bylo tak, že malej měl taky dudlík jen na spaní a když mu byly 2, jen tak mimochodem jsem prohodila před přítelem, že bysme ho mohli už nějak zrušit. U nás jsem teda já ta měkota a on autorita, kterou syn poslechne na slovo. No a večer jsem šla do práce a přítel mu dudlík prostě nedal. A úplně v pohodě, bez řvaní, pak už si na něj nevzpomněl. Ale myslim, že kdybych se o tohle pokusila já, tak máme tak hodinovej hysterickej záchvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
3.1.11 20:04

Ahoj, nečetla jsem diskuzi, syn má dudáka na noční o odpo spaní a zatím nevidím důvod mu ho brát.(zubařka je OK) Po spaní si ho sám sundá a nevyžaduje ho.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xxZuzana
4.1.11 11:56

Tak jsem na sebe touto diskuzí asi přivolala samo peklo :cert:

Celou noc buzení, pláče, přitom dudlík v puse, nebo ho zahazovala a nechtěla - takže asi ani na ty stoličky nezabírá. Si říkám, že začnu stříhat už teď, pomalu, ale jistě - dokud byl dudlík 100% jistota uklidnění, stálo to zato. Když ale budí a pláče i tak, asi toho zkusím využít - stejně spí špatně, tak to budou dvě mouchy jednou ranou. Uvidíme, co dnes.

• Citovat
  • Upravit
8911
4.1.11 12:09

Malej má taky dudlík na spaní (vždy ho měl jen na spaní). V noci si ho hledá sám, jen výjimečně když ho zašantročí, tak mu ho musí někdo podat. Spí mi od 20h do cca 7h. Usíná sám, bez mé asistence. Když se jde spinkat, tak letí k postýlce a je šťastnej, že si může dudlík vzít (má ho rád, ale já přes den nikdy nedovolila).

Taky zvažuji kdy zrušit. Tipuju to na velký večerní řev, na noční buzení a kratší spánek ráno. Suma sumárum se mi do toho nechce, když teď máme suprové bezproblémové spaní… :oops: Zatím o tom s malým hodně mluvím, že dudlík je je pro malá miminka a že bychom ho mohli už přestat dávat. No vysvětlování zatím bez výsledku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
9.3.11 11:07

Já jsem zrušila dceři dudlík před třema dny. Ani po něm nějak extra nepláče,ale nedokáže přes den usnout,a je totálně mrzutá. Jsou ji 2roky,měla ho jen na spaní.Ale ted mám blbý pocit,jestli jsem to neuspěchala,přijde mi bez něj totálně rozhozená :nevim:
Takže váhám zda ho vrátit,když se zeptá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
9.3.11 11:38

My jsme zrusily ve dvou letech.Udelala jsem do nej diru,ukazala Emicce a spolecne jsme sly a rozbity dudel vyhodily do kose..vecer si samozrejme na dudlik vzpomnela,stacilo pripomenout,ze se nam prece rozbil a vyhodily jsme ho a byl klid.Usinani asi trvalo o neco dele,ale bez place.Strasne me to prekvapilo,na spani bez nej nemohla byt.Dalsi dve noci se jednou probudila,ptala se po nem,vysvetlila jsem a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
9.3.11 11:49
Pudloslava píše:
Taky nechavam na spani - konecne si ho dokaze ohlidat celou noc…

ahoj, tohle me zaujalo… jak jste toho docílili? Prcek má dudlík taky jen na spaní, ale v noci ho leckdy nenajde a pak fňuká a musím vstát a zastrčit, okamžitě spí dál. Jak jste udělali, že si ho sám ohlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí