Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. Opět dotaz(problém:-).
Tento patek nam bude rok. Chci se zeptat kolikrat za den vam chodi spinkat. Protoze me chodila do ted dwakrat a stale chodi, ale kdyz ji davam spinkat tak se prohyba a dela luk a hrozne breci tak nevim proc. Jestli se ji uz nechce spinkat. Ale zas kdyz ji nedam tak je mrzuta a nic ji nebavi. Tak co myslite co mam delat???
Moji dcerce je 14 mesicu a jeji spankovy rezim se stale meni. Myslim si, ze to u vas bude podobne. Hlavne kolem toho roku mi casto jecela v postylce, ted uz je to zase ok ![]()
Já často odpolední spánek praktikovala procházkou v kočárku.. tam mi usnul a spal klidně i 2 hodinky. Dneska je pěkně, dneska by to šlo
. Nevím jak u vás.. ![]()
Do 16-ti měsíců spal 2× denně, dopoledne doma v postýlce delší dobu- cca 1,5-2 hodiny, odpoledne jenom v kočáru cca 45 min., doma by už neusnul a bez 2. spánku do večera stěží vydržel…zkusila bych 2. spaní v kočáru ![]()
Mojí malé budou v září 3 a spí prakticky každý den tak dvě hodinky, někdy také ne, moc na ní netlačím a když neche tak si prostě jen chvilku odpočine v obíváku na gauči a pak zas blbnem, nátlak v tomhle případě nemá cenu, mám ověřené, že když nechce tak prostě neusne i kdybych se na hlavu stavěla ![]()