Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Emmi02 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak to máte s dětmi vy?
Naše dvouletá mi poslední 2 měsíce v poledne usíná tak hodinu, když pak usne, pospí si zhruba tu 1,5hod.
Večer to samé, dřív jak v 9 nemůže byt o spaní řeč. Pak hodinové uspávání, kdy vyžaduje, že musím ležet s ní. Někdy usíná hodinu nekdy i hoďku a půl.
Tak přemýšlím, jestli jí dávat vubec v poledne ještě spát? Když spát nejde, usne krásně večer v 7,ale zase bývá protivná. Na druhou stranu mi přijde, že je na to ještě malá, aby v poledne nespala. Co myslíte?
Zdravim. Kazde dite je jine. Nekdo radi, ma dva roky-spat po obede nebude. Jiny Ti napise, ze je dite male na to, aby po jídle nespalo. Je to individualni. Vyzkousej, co se da. Myslim, ze pokud vstava v 7 hodin, opravdu asi neni tak unavene, aby po 12 hodine zabralo. Zkusila bych budit rano o pul az trictvrte hodiny driv a snazit se denne dopo byt venku. Pak uvidis. A nebo nechat spat rano dyl a mozna vydrzi az do vecera. Spis si myslim, ze je to krize a prejde.
Syn úderem 2. roku po obědě usnul tak 1-2× do týdne. Od 2 let a 2 měsíců jsem ho už spát nedávala. To mu vydrželo až do té doby, než ve 3,5 letech nenastoupil do školky. Teď už po obědě zase hezky zařezává ![]()