Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
naše miminko miluje autosedačku a to tak, že přes den usne jedině v ní. Mám pocit, že ho v ní netrápí prdíky. Vždy ho pohoupu a zachvíli v ní usne. Když ho přendám do postýlky, začne se po chvíli kroutit a je po spaní. V autosedačce vydrží spát i 3 hodinky. Mám z toho ovšem špatný pocit, bojím se, aby se nenarušil jeho vývoj a nekřivila se mu záda. Četla jsem názor, že pro dítě je zkroucená poloha přirozená, jelikož byl tak v bříšku. Kromě toho v babyvaku či šátku je taky takový zkroucený. Co si o tom myslíte vy? Mám ho nechávat v autosedačce, když je v ní spokojený nebo dávat striktně do postýlky?
Jezule
Ahoj,
naše prtě taky krásně spalo v autosedačce, teda ve vajíčku. Já ho tam nechávala, protože ty 3 hodiny tam taky vydržel, nevim jestli to má špatný vliv na zádíčka, ale Adula je má rovný a nevidím žádné vady a ani dr. ne. Je pravda, že tam spinkal tak do těch 4 měsíců dýl ne a ne vždy. V postýlce spát odmítal, tak jsem ho pak dávala spinkat na velkou postel a v pohodě, jen jsem ho musela uspat. Asi je to věc názoru zda je to špatné nebo ne, já nejsem odborník, tak nevim. Snad někdo poradí líp.
Eva
Ahoj, u nás je to stejné. Teď, když je venku taková kosa a my nechodíme ven, tak ho aspoň odpoledne dám spát do autosedačky, kde bez problémů vydrží spát dvě hodiny. Pokud usne během dne, tak je to na max. půl hoďky. Taky si myslím, že by to až tak moc vadit nemělo, ale přehánět by se to nemělo. Když si pospí ze dvě hoďky v sedačce, tak je to pro to dítě mnohem lepší, než když usne na deset minut a je potom protivný. Takto se probudí v pohodě a s úsměvem.
i510
Ahojky,
nejsem „rehabka“ ,ale autosedačka je v pohodě - opravdu takhle schoulené bylo mimi u tebe v bříšku. Proto se doporučuje nosit v klubíčku, šátku, babyvaku. Důležité je všeho s mírou - nezapomenout dávat dítě v bdělém stavu na bříško - pro zdárný psychomotorický vývoj.
Takže můj názor - mimi by nemělo trávit v autosedačce celý den. Toď můj názor.
Měj se hezky Mila - nepřihlášená
já jsem teda zatím jen ve fázi vybírání sedaček, ale díky tomu jsem hodně přečetla a … doktoři nedoporučují nechávat mimi v sedačce dýl, jak 1,5hod denně
Holky autosedačka je prima, taky jsme praktikovali,ale bacha nesměj v ní být děti celej den a nejlépe v zavince, aby tam nebyly takový zapadlý:-( pak se různě kroutěj a to je špatný na páteř. Jinak z toho jsou i zkrácený šíjový svaly- ortopedi to pak rovnaj, ale pokud v tom nejsou celej den tak ok:-))
Pa HL
PS: U nás to funguje pro Lukáška jako záchod, každý ráno ho do ni po:,–(ím mezitím se nasnídám a on se vyprdíkuje a vykaká, pak už v ní být nechce:-)