Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn oslavi za nekolik dni 2 roky, posledni mesic bojkotuje spani v detske postylce, tudiz nastala vymena za vetsi (mam tu z Ikea, vcetne zabrany, viz.foto).
Jenze: v te velke spi jen po obede, v noci spi s nama v posteli v loznici, protoze mam strach, ze v noci, kdy spi v kuse cca.10 hodin z postele spadne(pres poledni spanek se skoro ve spanku nehne, ale pres noc cestuje fest)…jsou moje obavy opravnene, nebo uz mi na materske hrabe? ![]()
Hrabe ti
Pokud máš strach tak mu dej vedle postele nějaký měkký dopad (peřinu, starší matraci) a máš to..Ale přes zábranu spadne těžko a i kdyby tak to přežije…Moje starší (8) je taky cestovací a občas hold spadne no ![]()
A kdyz spadne, tak co? Dej mu pod tu mezer deku a vypni na chvili materske stity, i kdyby spadnul, tak to prezije a treba priste uz nebude ve spani tolik cestovat ![]()
Nebo to otocte mezerou ke zdi.
Malá spí ve velké posteli od 19m, zábrana podobná jako máte vy a nespadla ani jednou
Když spala v noci mezi námi, cestovala taky neskutečně
Jestli se bojíš, dávej zezačátku na zem třeba nějakou matraci nebo deku, ale řekla bych, že padat nebude ![]()
Moje dítě spadlo z něčeho takového:-)
http://www.postele-palandy.cz/…el-alice.php
Jsou, mi z ní malá vypadla, taky je extrémní noční lezec. Museli jsme je podomácku zvýšit a jednou stranou je přiražená k naší posteli.
hrabe. Syn spi od 18.mesicu ve velke, se zabranou a v pohode. Ted jsme mu to dokonce i zvysili a leze po zebriku /2,5 roku/. Pokud se bojis, dej k posteli matraci, ci perinu.
Máme velkou, vysokou postel, zábrany ze všech stran a díra jen na vlez asi 40cm a přesto mi 2× vypadla. Neřeším to, prostě jsem jí zvedla a spala dál…
![]()
Na tvém místě bych dala pod postel peřinu a normál dala dítko spát
Ja sem si rikala, ze mi trosku zacina hrabat
Moc diky za postrehy: postylku otocim mezerou ke zdi, oblozim zem perinama a mladej jde dneska spat k sobe…a ja si dam konecne vinko a film ![]()
Máme podobnou, taky ikea. Je to nízká postel, když spadne tak si sotva něco udělá
Dcera takhle sletěla několikrát a byla v pohodě. Můžeš mu dát na zem třeba deku nebo matraci z postýlky, jestli máš obavy.
@Sue.Ellen syn má podobnou postel a spí v ní už od 20 měsíců. Zatím nikdy nespadl. Tak od 2 let může spát sám i v naší posteli, aniž by hrozilo že spadne. A do 4 let počítám se stěhováním do vyvýšené postele a tu jeho dostane ségra.
Kluci mají podobnou, spí v ní od roku a půl a od roku… A teda oběma se jim povedlo z ní už aspoň jednou spadnout…
Zas na druhou stranu v malé postýlce nemůžou spát věčně, že jo… Já jako malá měla normální velkou postel, padala jsem z ní pravidelně, následky to nezanechalo… ![]()
Holky, koukam, ze je tu tahle diskuze, tak s dovolenim trochu plevelim: mam spis strach, ze se mala v tomhle nenauci spat, ze bude vylejzat. Jak dlouho vam trvalo, nez se vam deti adaptovaly na postylku, ze ktere muzou vylezt? Mala spi sama v pokojiku od dvou mesicu, nikdy ji to nevadilo, ale na odpoledni siestu ji musime zapnout casto nasilim do spaciho pytle…
Náš 22m spadl dneska i z naší velké postele a fakt jsem tomu nezabránila. Prostě najednou řev a ležel. Má na své straně zábranu ale jak se mu něco zdálo tak zcouval nějak dolů (dodneška se mu to nepovedlo a to s náma spí pořád) k nohám a spadl. Žije a hned jak se uklidnil tak zase usnul.. Nezačneme kvůli tomu spát na zemi ![]()