Spaní v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
206
19.3.05 11:51

Ahojky
Jeníček spí někdy s námi v posteli jindy v postýlce podle toho jak chce v noci často baštit.
Těch 8 měsíců tak hrozně rychle uteklo, že se nehodlám zdržovat nějakým rozmýšlením o tom co dělám správně a špatně.Řídím se pocity a Jeníček je móóóc spokojené robátko.Tak to hodte za hlavu a pořádně si je užijte než nám utečou za jinejma :lol: .
Hanyna+Honzík skoro 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
19.3.05 20:03

čauvec holky, musím se ohradit, z vašich příspěvků - a mimochodem stejně jsem to pochopila i z toho úžasného článku v betynce - jsem dospěla k názoru, že pokud mimčo s vámi do x měsíců - let nespí v posteli s vámi, nedej bůh spí v jiné místnosti, tak jste špatná matka, která svoje dítě týrá, zadělává mu na psychické problémy atd… moje malá spí takto cca od 1 měsíce, spí většinou celou noc, takže ji večet v osm uložím a ráno kolem šesté vstává, plně kojím, v noci si s ní lehnu na gauč co má v pokojíku, ráno si ji pak beru do postele, kde jí a pak se teprve „probouzí“, takže o nic nepřicházím. když stane, že vstává i v noci,tak já ji bez problému slyším, a to jen její probouzecí kňourání, nikdy se nerozeřve naplno, ráno pak vstávám cca o 15 minut dřív jak ona, prostě to nějak cítím a automaticky se probudím, stejně i v noci se probudím taky před ní. nepřipadá mi že bych malou nějak trápila, když jsem občas s ní spala v jedné místnosti - tak byla jakoby pořád napůl vzhůru, a nevyspaly jsme se ani jedna. navíc když jsem si ji zkusila nechat u sebe tak byla protivná jak nikdy, a teprve jak jsem ji dala do postýlky, tak se zachumlala, spokojeně odfrkla a hned spala. prostě má ráda pohodlí :D
takže bych k tomu vašemu jen řekla, že každému podle toho jak mu to vyhovuje, ale odsuzovat maminky co to takto mají zařízeno a ještě to prezentovat jako by byly matky hyeny je podle mě nemístné. toť můj názor.
zase aby se to nepřehánělo. mám totiž i přes to fantastickou, zdravou, depresemi netrpící, spokojenou, usměvavou dcerku.
Lenka + Ema 5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
20.3.05 22:24

I já Lenculko mám úplně zdravého chlapečka naopak, když sme včera spali u rodičů manžela a malej spal s náma v pokoji tak ho rušilo i moje zakašlání a byl pořád vzhůru tak sem t onevytržela a přnesla sem ho i s postýlkou do druhého pokoje a spal až do rána je prostě zvyklej na svůj klid a deprese by měl možná s toho, že by s náma zdílele ložnic. A taky mám v rodině zářný příklad toho jak dopadá spaní dítěte v posteli rodičů.
Mám sestřenici, které bude za měsíc šest let a v září de do školy a každou noc dřív nebo později skončí v posteli rodičů. A další věc je žto, že na mazlení s malím mám celej den a to my dva ho opravdu pomazlíme, ale v noci prostě spíme a nerušíme jeden druhýho. Jo a ještě by mě zajímalo jak provozujete sex, když máte v posteli prcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
20.3.05 22:48

Ahoj, my máme sice naši malou treperendu stále v ložnici, ale do naší postele jde vždy až ráno na pomazlení, pomuchlání a zařádění si s tátou. Když byla malinká, několikrát se mi stalo, že jsem s ní únavou usnula… teda už bych to probuzení nechtěla znovu zažít - dokonale zmatená, zdřevěnělá a nevyspalá :cry:
Taky už víme, že se nejlépe vyspíme- my dvě - když manžel spí v obýváku :P Taky si stále nemůžu zvyknout na jeho chrápání :wink: Myška má ale tu výhodu, že se zanedlouho přestěhuje do vlastního pokojíku. Nemám strach že bych ji v noci neslyšela (i když se málokdy probouzí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.05 23:13

Ahoj. My máme dcerku 8m v ložnici v její postýlce. Vůbec si nedokážu představit, že by spala ve vedlejší místnosti se sourozenci. Do naší postele jde vždycky až ráno na pomazlení. Také mne zajímá jak holky provozují sex, když mají v posteli miminko? U nás by se to dalo praktikovat u dětí vedle v pokojíčku nebo v postýlce, kdyby dcerka byla na našem letišti =o)))). No, možná že by to přežila i s náma, co já vím? Ona je totiž moc hodná holka a pokaždé počká až si to s manžou doděláme :oops: a až je úplné ticho, tak spustí ona =o)))))

• Citovat
  • Upravit
246
20.3.05 23:26

Lenculko,

ty ses teda pěkně rozohnila :o

Tady přece nikdo nepsal o matkách hyenách, které nechávají spát děti samotné v posteli, nedejbože v pokojíčku..

Máš to fajn zařízené. Já na spaní s malou nijak extra nelpím, jak jsem psala výše, dávám ji spát do postýlky a až se v noci ( k ránu ) probudí na kojo, tak ji vezmu k sobě a pak ji nevracím do postýlky jenom proto, že jsem líná a radši usnu s ní :D Pokud se probudí až ráno, probudí se v postýlce.

Společné spaní na malá miminka určitě pozitivně působí, tomu věřím, cítí maminčino teplo, maminčin dech.., a je možné, že maminkám s neklidnými miminky to může výrazně usnadnit noční život 8O

Jistý problém vidím v tom, že si na to některé děti mohou skutečně navyknout a vyžadovat společné spaní do x let.
Znám 3letou holčičku, která neumí usnout jinak než tak, že si s ní VŽDY ( i po obědě ) musí jít někdo lehnout. Prostě neexistuje ji dát do postele, říct dobrou noc, dát pusu a odejít. Neumí usnout sama, protože nikdy sama nespala.

Takže ať si to zařídí každý jak mu to nejlépe vyhovuje :)

Z miminek, které spinkají odmala samotné, určitě nebudou neurotici :D

PS. Já nevím, mi přijde strašně divné a nepříjemné, když někdo píše jako anonymní a nepodepíše se ani křestním jménem ani žádnou přezdívkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
21.3.05 08:00

ahoj radu,
fakt jsem se už naštvala, ono totiž když si přečteš ten článek v betynce, tak ti to z toho zákonitě vyplyne. mám dost jiných starostí na to, abych přemýšlela jestli teda nemám přes všechno spávat s malou abych jí něco nezpůsobila :( a co, aspon až bude dospělá bude se mít na co vymluvit :D jo a v pubertě zvlášt!
přidávám se k názoru každý podle jeho gusta.
tak čauvec a hlavně at nám ti mimískové spinkají, ne :D
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.3.05 11:34

Ahoj, holky,
asi bych to brala tak, že každý mrňousek je jiný a každému vyhovuje něco jiného. Náš malý spí sám v pokojíčku asi od 9 měsíců a nestalo se mi, že bych ho dala spát a on kňoural, že chce jít za námi do postele. Prostě si lehne, něco si popovídáme (teď, když už je větší, se přečte pohádka) a spí. Velice se mi ale osvědčila jedna věc - kdykoliv se v noci probudí a zavolá (nedělá to často), jdu hned k němu, takže od malička ví, že nemusí v noci plakat nebo dlouho volat a že mamka vždycky přijde.
Miminka v manželské posteli jsou určitě také spokojená, ale myslím, že je to nejlepší cesta jak udělat neurotika pro změnu z manžela - přece jen jsou věci, které se s dítětem v posteli dělat nedají, a ikdyž mám velmi ohleduplného muže, nemůžu po něm chtít, aby si dal pár let pauzu (jen než mimi trochu vyroste - přece s námi nebude spávat do osmnácti…).
Přeju hodně úspěchů a dobré spaní.
Veronika

• Citovat
  • Upravit
94
21.3.05 12:19

Ahojte maminky, máte pravdu že každý si to zařídí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Každý člověk je originál a podle toho se také chová. Některá mimi jsou klidnější a nevyžadují tolik pozornosti, jiná se zase velmi ráda mazlí a od mámy se nehnou ani na kousek. Naše dcera je něco mezi. Má 6,5 měsíce, velice ráda se s náma mazlí, ale když je čas spaní tak má ráda své pohodlí. Jak jsem psala výše spíše jsme jí rušili my. Dnes v noci přišel zlom. Spala sama ve svém pokojíku a musím říct že super. Usla v pohodě a ráno jemným vrněním dala najevo jako pokaždé že je vzhůru. Málo kdy pláče, protože ví že stačí zakňourat a já přjdu. Byla spokojená a vykouzlila hezký úsměv. Pokoj jí nepřišel cizí, jelikož jsem tam malou přebalovala od narození, takže známé prostředí. Přeji všem maminkám spokojené děti bez slziček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.3.05 21:38

Jsem ráda, že nejsme nenormální rodiče „rozmazleného dítěte“. Náš Kryštof /10měsíců/ spí také s námi v posteli. Dílčím krokem je to,že alespoň ve své postýlce usíná!!! To se nám podařilo až v 7.měsíci,kdy začal lézt a z postele spadl. Jinak sice usíná v postýlce, ale musím být vedle něj, držet ho v leže a zpívat či vyprávět pohádky, takže za 3/4 h konečně usne :D . Také jsem zkoušela „osvědčené rady“ babiček, kdy je třeba dítě nechat vyřvat,že samo usne. Kryštof řval tak rázně, že blinkal - a to jsem tam po 5min chodila. pak se mě několik dní v noci držel kolem krku a nemohla jsem ani na záchod :cry: , takže se vše vrátilo k tomu,že ho uspím v postýlce a po 1.kojení už zůstává v posteli. Jinak je jakási metoda, jak naučit dítě spát, ale nevím o ní nic, snad jen to, že se za dítětem chodí v intervalech, které se postupně zvyšují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
28.3.05 11:05

Ahojky. U nas to funguje tak, ze maleho uspim, dam do postielky a ide ku mne po kojeni, kedy idem spat ja. S manzelom to tim padom ide vecer, ked spi v postielke.;-)
Ono sa velmi lahko hovori-davaj ho spat do postielky a neuspavaj ho-zvykne si a bude to vyzadovat, ked mate dieta, ktore sa vam v noci nebudi, pripadne budi len obcas a zaspava v pohode. Moj maly ma obdobia, kedy sa budi kazdu hodinu a to si rano ani nepametam, kolko krat a kedy jedol a zaspim pri kojeni aj keby som sa neviem ako snazila.
Ja osobne som sa este nestretla s tym, zeby niekto kritizoval matku, ktora dava spat dieta do postielky, ale matku, ktora svoje dieta uspava a spi s nou v posteli kritizuje skoro kazdy.Ten clanok v Betynke bol podla mna skor o tom, aby ukludnil rodicov, ktori su nestastni z toho, ze im dieta v postielke spat nechce, ze to nie zase az take strasne. Takze moj zaver z toho vsetkeho je, ze zovseobecnuje sa velmi lahko, ale kazde dieta je original a za to, ze u niekoho nieco funguje, nemusi aj u druheho.
A kritici spania v posteli akosi zabudaju na ludi, ktori byvaju v 1 izbovom byte a dieta nemozu dat do inej izby a budi ho kazdy nas pohyb. Mam ja navyber, ked sa chceme vypat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
28.3.05 11:45

Ahoj,
Gothic mi mluví z duše. Máme holčičku 6,5 měsíce, tak do 4 měsíců spala báječně, sama v postýlce, skoro celou noc a potom se začala budit po 2 hodinách na krmení, což jí vydrželo doteď. Takže po pár nocích, kdy jsem vstávala po dvou hodinách, vyndavala ji z postýlky, kojila, uspávala, ob krmení přebalovala a pak si vždycky mohla tak na hodinku zdřímnout … jsem si ji začala taky nechávat v posteli, protože jsem byla prostě už unavená. Spolu se vyspíme líp, neříkám, že ideálně, taky mám občas tělo dřevěné, když spím na jednom boku, ale malá vydrží spát líp, taky se tak neprobudí, když ji jen nakojím a nemusím ji tahat z postýlky. Je fajn cítit ji vedle sebe, v noci pohladit, když zavrní a ráno mě budí, jak mi zkoumá obličej a vlasy ručičkama, což je úžasný. Ale kdyby vydržela spát v postýlce, taky bych byla ráda. Občas se mi ji tam podaří na nekterou z etap mezi kojením strčit - když dobře usne a je to docela fajn změna, trošku se moci v posteli rozvalit.
Tak bych žádnou z variant spaní neprosazovala, někdy není moc na výběr.
Přeju všem klidné noci a spokojená miminka, ať ve svojí či mámině posteli :))

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.05 13:30

ahojda,můj nejmladší bráška spí s našima v ložnici ještě teď a to je mu 6 let.Má svou postel a naši jsou spokojený.Mamka teda už chodí do práce-to je jasný,ale vždycky ráno si k nim Ondra přeleze a mazlí se nebo ještě usne.Spal od narození v postýlce u nich.Pak dostal postel"pro velkýho kluka" a je spokojenej.Když byl malej taky chtěl spát s našima,ale mamka nenásilnou formou jak taky někdo psal(nechat trochu vyplakat,ale chodit po 3-4 min.kontrolovat,aby věděl,že tam neni sám)a za chvíli to pochopil,že to nemá smysl plakat a spal sám.A to to neni zrovna nejklidnější dítě,spíš roubíř,takže pomohla důslednost.Marťa

• Citovat
  • Upravit
45
29.3.05 17:31

Ahoj všem,
přidávám se do klubu maminek, které spí se svým dítkem v manželské posteli. Náš drobeček se taky kolem 2m budil každé 2 h, tak jsem volila vyspalá se spokojeným dítětem, než nevyspalá a nervózní, nicnestíhající matka. Je to krásný pocit cítit to malé tělíčko vedle sebe spokojeně oddychovat.
teď v 6m se budí po 4 h a myslím, že by už snad mohl do postýlky, kdy mně se to zalíbilo víc, než jemu. Tátovi nevadí, protože máme dost širokou postel a hned tak něco ho nevzbudí.
Mějte se krásně a hezké sny,
Mydlinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
29.3.05 18:54

Jsem sobecká matka a nedokážu se bez svojí dvouleté holčiny pořádně vyspat. Dlouho jsem kojila a tak z pohodlnosti, protože noční tělocvik po dvou hodinách 1,5 roku se nedal vydržet, spí holčička s námi. Díky tomu spí 12-13 hodin, protože při známkách neklidu jí ihned umazlím opět do bezvědomí. A sex? Čekáme další mimino, protože všechno jde, když se chce. Jen budeme potřebovat ještě širší postel!
Evulík 14tt+2r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky