Nazory na spani s rodici se ruzni. Zalezi hlavne, jestli se rodice i dite vyspi.
Sleduju porad na bbc o vychove deti a tam prave nejdriv odstranuji zlozvyky se spanim. V rodine, kde se nevyspali ani rodice ani dite (3roky)a to bylo pres den nesnesitelny, to resili formou : 1. motivace - nejaky pribeh o vile (uz si presne nepamatuju jaky, ale jako namet by mohla poslouzit pribeh „jak se pohadka zlobila“ z knihy „Co mi reknes, pohadko“ od Danusky Stranske) 2.odmeny - kdyz dite spi samo v postylce dostane odmenu. Rodic musi vytrvat a dite, ktere odejde po ulozeni ze sve postele, tam opet vratit, pohladit a rict "je cas jit spat " nedo pod. takhle to prvni vecer ten tatinek musel udelat asi 36×!
Zalezi ale na veku ditete. Tezko se to da aplikovat na 10m miminko. Takze bych to asi moc nelamala pres koleno. Zalezi na kazdem a jsem za:,–(ne proti nasilnym formam. Nechat dite brecet 2h to neni nic na moje nervy.
U nas to funguje dobre. Mame skoro rocni holcicku a spi ve svem pokoji (od 4m, ale nikdy nespala s nami v posteli - to bych neprezila byt utlacovana od manzela a jeste od mimina). Nikdy jsme ji nenechavali brecet, hodne ji nosili (v satku apod.), uspavali v naruci a donedavna usinala u prsu. Do 10m jsem k ni stavala 2-3× v noci na kojeni, ale jednou jsem byla hodne znavena a rekla si, ze pockam a pujdu k ni az bude hodne kricet, ale ona asi za 3min usnula. Dalsi noc plakala o hodinu pozdeji, ale taky jen tak 2-3min a usnula a tak se to posunovalo a ted spi celou noc (od 8 do . Zazracne se i vyresilo vecerni usinani. Myslela jsem, ze bez prsu neusne, ale jednoho vecera manzel sesel dolu a je se ho ptala, kde ma dite a on mi rekl, ze spi. od te doby (je to asi 14dni) neusina u prsu, ale v pohode sama v postylce bez breku. Na stridacku ji uspavam ja a manzel. Je potreba najit ritual a ten delat kady vecer stejne. I usinani na siestu probiha kupodivu vyborne ( s ritualem) - driv pouze v kocarku, ktery byl po usnuti zaparkovan na zahrade nebo v chodbe.
Tak preju vsem hodne uspechu, je to tvrdej orisek to miminkovsky spani.
Sliva
Nazory na spani s rodici se ruzni. Zalezi hlavne, jestli se rodice i dite vyspi.
. Zazracne se i vyresilo vecerni usinani. Myslela jsem, ze bez prsu neusne, ale jednoho vecera manzel sesel dolu a je se ho ptala, kde ma dite a on mi rekl, ze spi. od te doby (je to asi 14dni) neusina u prsu, ale v pohode sama v postylce bez breku. Na stridacku ji uspavam ja a manzel. Je potreba najit ritual a ten delat kady vecer stejne. I usinani na siestu probiha kupodivu vyborne ( s ritualem) - driv pouze v kocarku, ktery byl po usnuti zaparkovan na zahrade nebo v chodbe.
Sleduju porad na bbc o vychove deti a tam prave nejdriv odstranuji zlozvyky se spanim. V rodine, kde se nevyspali ani rodice ani dite (3roky)a to bylo pres den nesnesitelny, to resili formou : 1. motivace - nejaky pribeh o vile (uz si presne nepamatuju jaky, ale jako namet by mohla poslouzit pribeh „jak se pohadka zlobila“ z knihy „Co mi reknes, pohadko“ od Danusky Stranske) 2.odmeny - kdyz dite spi samo v postylce dostane odmenu. Rodic musi vytrvat a dite, ktere odejde po ulozeni ze sve postele, tam opet vratit, pohladit a rict "je cas jit spat " nedo pod. takhle to prvni vecer ten tatinek musel udelat asi 36×!
Zalezi ale na veku ditete. Tezko se to da aplikovat na 10m miminko. Takze bych to asi moc nelamala pres koleno. Zalezi na kazdem a jsem za:,–(ne proti nasilnym formam. Nechat dite brecet 2h to neni nic na moje nervy.
U nas to funguje dobre. Mame skoro rocni holcicku a spi ve svem pokoji (od 4m, ale nikdy nespala s nami v posteli - to bych neprezila byt utlacovana od manzela a jeste od mimina). Nikdy jsme ji nenechavali brecet, hodne ji nosili (v satku apod.), uspavali v naruci a donedavna usinala u prsu. Do 10m jsem k ni stavala 2-3× v noci na kojeni, ale jednou jsem byla hodne znavena a rekla si, ze pockam a pujdu k ni az bude hodne kricet, ale ona asi za 3min usnula. Dalsi noc plakala o hodinu pozdeji, ale taky jen tak 2-3min a usnula a tak se to posunovalo a ted spi celou noc (od 8 do
Tak preju vsem hodne uspechu, je to tvrdej orisek to miminkovsky spani.
Sliva