spaní ve vajíčku

618
15.7.08 11:39

spaní ve vajíčku

Zdravím všechny a prosím o radu a zkušenosti. Když malá za jízdy usne, tak jí hlavička PŘÍŠERNĚ přepadává - něco mezi dopředu a doprava - a ještě se k tomu trochu jakoby předkloní 8O Zkoušela jsem jí víc utáhnout ty popruhy, ale to už se mohla zbláznit ( nesnáší stísněnost a omezování pohybu) a na rameno dát malinkatý polštářek, aby měla spoň trochu podepřenou tu hlavičku a nevisela tam jak oběšenec. Mám uplně hrůzu kdybysme nabourali,že si snad zlomí vaz.

Máte nějaké fígle, jak docílit toho, aby tam i ve spánku seděla rovně a opřená vzadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
15.7.08 11:53

A nemáš vajíčko moc posazený? Zkus ho jakoby víc položit, pak už nebude mít šanci předklánět hlavičku.

Sunnyside

• Citovat
  • Upravit
618
15.7.08 12:19

Sunny dík. Tak to mě nenapadlo. Myslela jsem, že ta sedačka má „sedět“ na základně, ale rozhodně vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
15.7.08 12:55

My máme k sedačce ještě příslušenství - pro menší mimča - vložka pod zádíčka s takovou vyposltrovanou manžetou kolem hlavičky - jakoby polštářek do „U“ kolem hlavičky, takže nemůže spadnout na stranu. Sedačku taky víc pokládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
15.7.08 13:43

Ta vložka nebo když byl větší, tak jsem mu tam naskládala pleny, mikinu,…co bylo po ruce…i teď ve velké. pokud mu přepadne hlava dopředu, tak mu jí zatlačím zpátky :D

• Citovat
  • Upravit
7553
15.7.08 15:08

Ahoj,

taky jsme tam měli toho „hada“ okolo hlavy a víc jsem sedačku položila. A větší jsem pořizovala s polohou na spaní, protože v autě převážně spí. A jsem spokojená, Itálii už jsme s ní zvládli 2×:-)

P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
15.7.08 15:26

Holky dík - jste prostě zlaťoušci :lol: . Pisklatko , můžeš písnout, jakou máte sedačku? Zrovna jsem přemýšlela, jestli se taky dělají nějak polohovací. Budu to muset do budoucna nějak vyzjistit - docela ty děti dneska lituju - samo, že sedačky jsou především pro jejich bezpečí, ale když si vzpomenu, kolik toho s náma mamča v autě najezdila na Moravu, tak si nedovedu sama sebe představit připoutanou 6 hodin v sedačce. My jsme se se ségrou vždycky po sobě plazily,spaly jsme si vzájemně na klíně..... No nic - jsem si zavzpomínala. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.7.08 15:38

Pehot - většina sedaček 9-18 se dělá s polohováním na spaní, není to úplně na leh jako u vajíček, ale určitě lepší, než když sedačky nebyly, a děti musely sedět na ńormálním sedadle, které se nedalo polohovat, a z vlastní zkušenosti, moje děti bez problémů vydrží a prospí cestu k moři cca 14 hodin v autosedačce a nestěžují si, že by nemohly lítat po autě.

a s tím vajíčkem, dělají se novorozenecké vložky pro ty menší děti do cca 4 měsíců, a ty drží hlavičku aby neklimbala do stran ( také se to občas řeší srolovanou plínou) a s tím přepadáváním se dají vajíčka malinko naklopit aby více ležely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
15.7.08 17:06

steeve - dík za odkaz. Už jsem nahlídla a až budu mít čas, tak důkladně proštuduju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
15.7.08 19:18

Pehot - my máme FreeLine 9-36kg, má 2 polohy - sedící a spací. Ale je to sedačka levnější a rozhodně nepatří k bezpečnostním špičkám. A je to tak proto, protože nemáme auto a jezdíme hodně málo. Pokud bychom aktivně jezdili autem, tak volím nějakou lepší))) No a ty lepší 9-18 kg určitě polohování mají nebo to určitě v popisu mít budou. Jo a toho „hada“ ve vajíčku jsem používala celou dobu, co v ní jezdil, jen jsem ho neupevňovala k dírám na pásy, ale volně ho měl vloženého pod záda. Myslím, že jsem i někde viděla prodávat neorigoš. A ta plína ten účel splní taky, jde o to, jestli jí tam prcek snese:-)
Tak ať se prckovi dobře v sedajdě chrupe!
 P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario