Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny a prosím o radu a zkušenosti. Když malá za jízdy usne, tak jí hlavička PŘÍŠERNĚ přepadává - něco mezi dopředu a doprava - a ještě se k tomu trochu jakoby předkloní
Zkoušela jsem jí víc utáhnout ty popruhy, ale to už se mohla zbláznit ( nesnáší stísněnost a omezování pohybu) a na rameno dát malinkatý polštářek, aby měla spoň trochu podepřenou tu hlavičku a nevisela tam jak oběšenec. Mám uplně hrůzu kdybysme nabourali,že si snad zlomí vaz.
Máte nějaké fígle, jak docílit toho, aby tam i ve spánku seděla rovně a opřená vzadu?
A nemáš vajíčko moc posazený? Zkus ho jakoby víc položit, pak už nebude mít šanci předklánět hlavičku.
Sunnyside
Sunny dík. Tak to mě nenapadlo. Myslela jsem, že ta sedačka má „sedět“ na základně, ale rozhodně vyzkouším.
My máme k sedačce ještě příslušenství - pro menší mimča - vložka pod zádíčka s takovou vyposltrovanou manžetou kolem hlavičky - jakoby polštářek do „U“ kolem hlavičky, takže nemůže spadnout na stranu. Sedačku taky víc pokládám.
Ta vložka nebo když byl větší, tak jsem mu tam naskládala pleny, mikinu,…co bylo po ruce…i teď ve velké. pokud mu přepadne hlava dopředu, tak mu jí zatlačím zpátky ![]()
Ahoj,
taky jsme tam měli toho „hada“ okolo hlavy a víc jsem sedačku položila. A větší jsem pořizovala s polohou na spaní, protože v autě převážně spí. A jsem spokojená, Itálii už jsme s ní zvládli 2×:-)
P.
Holky dík - jste prostě zlaťoušci
. Pisklatko , můžeš písnout, jakou máte sedačku? Zrovna jsem přemýšlela, jestli se taky dělají nějak polohovací. Budu to muset do budoucna nějak vyzjistit - docela ty děti dneska lituju - samo, že sedačky jsou především pro jejich bezpečí, ale když si vzpomenu, kolik toho s náma mamča v autě najezdila na Moravu, tak si nedovedu sama sebe představit připoutanou 6 hodin v sedačce. My jsme se se ségrou vždycky po sobě plazily,spaly jsme si vzájemně na klíně..... No nic - jsem si zavzpomínala. ![]()
Pehot - většina sedaček 9-18 se dělá s polohováním na spaní, není to úplně na leh jako u vajíček, ale určitě lepší, než když sedačky nebyly, a děti musely sedět na ńormálním sedadle, které se nedalo polohovat, a z vlastní zkušenosti, moje děti bez problémů vydrží a prospí cestu k moři cca 14 hodin v autosedačce a nestěžují si, že by nemohly lítat po autě.
a s tím vajíčkem, dělají se novorozenecké vložky pro ty menší děti do cca 4 měsíců, a ty drží hlavičku aby neklimbala do stran ( také se to občas řeší srolovanou plínou) a s tím přepadáváním se dají vajíčka malinko naklopit aby více ležely
steeve - dík za odkaz. Už jsem nahlídla a až budu mít čas, tak důkladně proštuduju.
Pehot - my máme FreeLine 9-36kg, má 2 polohy - sedící a spací. Ale je to sedačka levnější a rozhodně nepatří k bezpečnostním špičkám. A je to tak proto, protože nemáme auto a jezdíme hodně málo. Pokud bychom aktivně jezdili autem, tak volím nějakou lepší))) No a ty lepší 9-18 kg určitě polohování mají nebo to určitě v popisu mít budou. Jo a toho „hada“ ve vajíčku jsem používala celou dobu, co v ní jezdil, jen jsem ho neupevňovala k dírám na pásy, ale volně ho měl vloženého pod záda. Myslím, že jsem i někde viděla prodávat neorigoš. A ta plína ten účel splní taky, jde o to, jestli jí tam prcek snese:-)
Tak ať se prckovi dobře v sedajdě chrupe!
P.