Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den. Tak jsem se rozhodla ze Vas poprosim o radu. Mam 7 mesicniho syna. Od narozeni se casto budi. Prvni dva mesice se budil po trech hodinach od polozeni a po druhe ranni po hodine no a ted se mi budi po dvou i po hodine. Ani ten zacatek neni dlouhy vcera treba jsem polozila a po necele hodince brekot. Uz nevim co by ho tak mohlo budit. Uz jsem toho zkousela dost. Myslite ze by pomohlo prestat kojit? Diky za nejake rady jak jste to treba zvladli vy.
@mpavlic Některé děti se prostě budí… jestli by pomohlo přestat kojit nevím, já nepřestala a děti se postupě budily míň a míň a ustalo to někdy kolem 20 měsíců věku. A jinak jsem naučila děti usínat samotné, takže mě až zas tak nevadilo ho nakojit, když se probudilo, neb to byla záležitost na 5 minut a zas jsem mohla spát.
@mpavlic píše:
Dobry den. Tak jsem se rozhodla ze Vas poprosim o radu. Mam 7 mesicniho syna. Od narozeni se casto budi. Prvni dva mesice se budil po trech hodinach od polozeni a po druhe ranni po hodine no a ted se mi budi po dvou i po hodine. Ani ten zacatek neni dlouhy vcera treba jsem polozila a po necele hodince brekot. Uz nevim co by ho tak mohlo budit. Uz jsem toho zkousela dost. Myslite ze by pomohlo prestat kojit? Diky za nejake rady jak jste to treba zvladli vy.
Um ti nezaruci, ze dite bude spat. Spanek se detem meni v zavislosti na vicero faktorech ( pm vyvoj, potreba kontaktu, sny, uplnek, ockovani…). Doprej diteti sve mleko je to to nejlepsi, co mu muzes dat. Nac davat nahrazky?
A jinak zkus mit miminko bud u sebe v posteli, prip. sundat bocnici u postylky
. rozhodne nenech vyplakat. Na mamila.sk je na toto tema moc dobry clanek, ktery ti snad pomuze, bohuzel ti ho sem nedam, jsem na mobilu, myslim, zd ho ale najdes sama ![]()
Mam ho v posteli a to kojeni co hodku me vycerpava i kdyz jak pises to zabere par minut. Jenze on se mi treba ve tri vzbudi a nepomuze ani to kojeni prevali se na bricho a zacne vykladat a lozit trva to asi hodku a pak zase usne. Nevim co stim. Fakt jsem uplne uz bez energie.
Nepotěším tě, ale řeším to od 4m a stále to trvá, je mu už 18m. Je lepší období, kdy vstává 2-3×, horší, třeba 4-5×, bývaly časy, kdy i 10×. Nepomohlo nic, světlo, tma, teplo, zima, postýlku všude možně, uspat dřív, později, dát víc jídla, méně, jiný druh, dlouhé procházky aby se utahal, nebo klid doma, šum, klid… a milion dalších věcí. Prostě asi nezbývá, než počkat, až z toho vyrostou. Jinak já dávám flašku, takže je taky zvyklej dudat. Líp spí jen, když má klidný den. Jak má nějaké vzruchy, hned je v noci divočejší. Některé děti jsou holt vnímavější a víc to prožívají vše… ![]()
Mě se taky začal kolem toho 7m často budit. Vydržela jsem to do roka, pak odstavila-pro mě neskutečná úleva. Od té doby se nebudí nebo minimálně. Přestat kojit není záruka, že bude spát celou noc, ale pokud opravdu nemůžeš, tak to zkus. Je to jen období a zlepší se to.
Ahojte, jsem moc rada za vsechny postrehy. Vcera v noci jsem mu nedala cucnout ani jednou az rano jak jsme vstali. Nebylo to tak strasne ale samozrejme uspat prsem je jednodussi. Dneska to zkusim znovu a pokud se bude tu treti noc budit i tak co hodinu tak ho proste budu kojit i v noci. Treba to casem prejde. Byla bych ale rada kdyby to zabralo a maly si dal aspon ctyri hodky.
Uvidime…
Vyrvavat nenechavam. Pred dvema mesici jsme bojovali s usinanim, ale uz jsme to vypilovali ze si usne skoro sam. A to jsem si myslela ze se nedockam. Jinak do vlastniho pokojicku jeste nemuze jelikoz neni hotovy ale zkousela jsem ho nechat v loznici samotneho a nepomohlo.