Spánková apnoe

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17630
31.10.13 13:41
@miisenka píše:
@Antonie Bolavá
Prepac to nebolo rypanie..mna to len zarazilo, ze co bude ked budes v porodke..k spankovej apnoe mam len kecy zo skoly, ale to tu uz padlo.. :hug:
Ale dnes su nejake divne konstelacie, vsetci hned utocia.. :zed:

no mně to přišlo jako zbytečná otázka. Jednou už jsem rodila a ona to prostě takhle nějak zvládla. Jenže v té laboratoři musí normálně spát a ne tam celou noc proplakat. Ale už jsem si našla, že v Motole třeba vysloveně chtějí doprovod, takže by neměl být problém. Zatím je objednaná na ORL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.10.13 13:45

@Antonie Bolavá
Promin a mna to zase zaujimalo ako to treba zenske riesia jed maju fixo ditko a potrebuju ist fuc..a nemam zapnute mezriky, takze nevim kolko krat si rodila..:-)
Hlavne nech to neni nic strasne..
A mas monitor, ktory to zaznamenava tie pauzy alebo si to sama vypozorovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
31.10.13 13:53

@miisenka no fixované dítě prostě bez mámy řve. Mám ještě jednu roční a ta nebude mít problém, i když separační úzkost se nám trochu rozjela. Měla by ale usnout s babičkou bez problému. Usne s ní i přes den.
Monitor žádný nemám, holky spí se mnou v posteli a starší mi chrápe přímo do ucha :zed: :lol: No takže když jsem zrovna vzhůru, tak to slyším, že chvíli nedýchá. Bohužel nejsem schopná určit jak často to má, protože mě to neprobudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
31.10.13 15:17

@Antonie Bolavá U nas deti „spi“ taky jen s maminkama :-) Pracuju ale v Nemecku… Jak je to v CR nevim stopro ale neumim si predstavit, ze by to nekde delali bez doprovodu… Aby se vysetreni dalo nejak slusne vyhodnotit aby ditko vetsinu noci prospalo :-) Jinak syndrom obstrukcni spankove apnoe se casto projevuje unavou pres den, sklonem k usinani napr. u televize, za volantem apod. u deti pak neprospivanim… Ale ma i dlouhodobe nasledky - zvysuje kardiovaskularni a riziko plicnich problemu v dospelosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
31.10.13 15:47

@Agrion vím, právě ty dlouhodobé následky mě děsí :? Neprospívání… No je velká asi jako o rok mladší děti a na tu výšku i dost hubená, ale nevím jestli už je to neprospívání, máme tohle v rodině.
Tak třeba to nakonec nebude tak hrozné. Ale tak i kdyby to bylo ono, tak zaplať pánbůh, že se to bude řešit.
Jinak v Motole jsem četla že to taky dělají jen s doprovodem. Tak to se mi ulevilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
31.10.13 17:36

No já pořád nadávám manželovi, že chrápe protože je tlustý a pak vedle mě začala chrápat ta moje vychrtlinka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.11.13 07:08

@Antonie Bolavá Jen jeste doplnujici uklidnujici poznamka… U deti se v naproste vetsine nalezna ORL pricina ( mandle nebo polypy)… OSAS v detskem veku je dost vzacny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.11.13 07:14
@Agrion píše:
@Antonie Bolavá Jen jeste doplnujici uklidnujici poznamka… U deti se v naproste vetsine nalezna ORL pricina ( mandle nebo polypy)… OSAS v detskem veku je dost vzacny :-)

jé tak moc děkuju za uklidnění :) Snad to bude v tom. Dneska jsem v noci nemohla spát, jak se mi tady zase dusila. Já se pak dusím taky, protože to s ní prožívám a se zatajeným dechem čekám, kdy se nadechne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
1.1.15 15:02

Spankova apnoe

Zdravim vsechny. Chtela jsem se zeptat, zda jste nektera mela problemy u sveho mimca s vynechavanim dychani behem spanku. Nas syn se narodil 33+6. Po porodu mel trochu problemy s dychani, potreboval 3 dny pomoc. Pak bral kofein, coz pry taky podporovalo dychani. Po vysazeni musel byt 3 dny v pohode aby ho propustli. Posleni noc nez by sel domu, mel maly vypadek. Sam se ale po chvilce nadechl. Tak musel zustat dalsi tri dny a posledni noc opet problem. Nyni nam rekli, ze ho pusti domu s monitorem dechu. Nude mit na sobe elektridy a na spani se bude pripojovat k monitoru. To cele na rok! Vubec si to nedokazu predstavit. Nemate s tim nektera zkusenost. Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
12.5.16 10:15

Dobrý den,
manžel měl stejný problém. Rychle usnul, ale za chvilku se vzbudil a nemohl usnout. Budil se 3× až 5× za noc a měl těžké myšlenky. Během dne pak usínal i v sedě, jak byl chvilku v klidu. Před spaním jsme zkoušeli teplé mléko, meduňku, no všechno možné.
Na doporučení vyzkoušel přístroj od firmy Anavia. Byl překvapený a po několika návštěvách se to opravdu začalo zlepšovat. Dnes máme přístroj doma.Je pravdou, že teď „spí nahlas“, ale celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.17 09:49

Spánková apnoe u malého dítěte - dle ORL je to kvůli velkým krčním mandlím. Jak je možné, že byla spánková apnoe nejspíš každou noc a zničehonic problém není? Nebo ji má pouze v době, kdy zrovna já spím? Všimla jsem si, že jednou ji měla hodně tiše, přičemž předtím to nešlo přeslechnout, jak se snaží nadechnout. Taky chrápe méně často a není to moc nahlas. Čím to může být? Bylo mi řečeno, že spánková apnoe jen tak nezmizí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3317
28.4.17 11:14

Byli jste na nějakém konkrétnim vyšetření? Může se to stávat třeba jen v poloze na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.17 12:56
@zuza92 píše:
Byli jste na nějakém konkrétnim vyšetření? Může se to stávat třeba jen v poloze na zádech.

Myslím, že to bylo i v jiných polohách. Byli jsme pouze na ORL. Při pohledu do krku měl lékař jasno. Více lékařů mi říkalo, že bude třeba zmenšit krční mandle.

• Citovat
  • Upravit
3317
28.4.17 13:03

No já s tim mám bohužel osobní zkušenost. Mám taky velký krční mandle a doktor už mluvil o vyndání, já jsem ale posera :oops:. Stává se mi to právě v poloze na zádech. Tak jsem se naučila spát v jiný poloze a mám klid. Ale u dítěte bych to určitě nějak řešila, bohužel neporadim jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.17 14:08

@zuza92 Proč je vyndávat, když se nyní mandle zmenšujou - aspoň u dětí. U dospělých netuším, jak to je.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA