Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mám dvě dětí obom v noci svitim jak je to odnaučit děkují jednomu jsou čtyři roky a, druhy je ješte malinký je mu mesic děkují
@sluníčkoi noční světýlka? Svítící plyšák? To by nepomohlo? Šestiletá má teď období nočních děsů, takže ta také usíná za světla (malé světýlku u sebe ji nestačí), ale po usnutí jdu zhasnout. Ona se ale už v noci nebudí.
My máme u dětí v pokoji prosklené dveře a vždy, když usínájí máme rozsvíceno na chotbě. V pokojíku pak nemají úplnou tmu. Když usnou tak zhasínám.
My máme v dětském pokoji noční světýlko a vůbec to dětem nevyčítám, osobně se bojím tmy do těď a když jsem byla doma bez manžela, tak jsem si nechala taky rozsvíceno na chodbě ![]()
Nechat je malé noční světýlko? Nebo zhasnout, až usne. Určitě bych nenechávala svítit, spaní za světla výrazně snižuje kvalitu spánku a měla bych strach, že bude dítě pak přes den unavené a otravné.
@sluníčkoi moje 8letá dcera po tmě neusne, už několik let máme tohle noční světýlko
https://www.hracickove.cz/…-19176325321
Po 20 minutách se vypíná samo, je na baterky a je to super věcička. Nemáme tedy konkrétně toto, ale teď značku nevím.
@sluníčkoi máme v dětském pokojíku dvě světla, které děti používají - jedno je taková slzička, která i když svítí celou noc, tak se nezahřeje a můžou to mít děti v posteli a druhé je v zásuvce a reaguje na pohyb.
Ale i tak chodím tyto světýlka někdy zhasínat, aby spaly po tmě.
Ještě bych dodala, že běžné osvětlení blokuje tvorbu melatoninu. Červené světlo tomu však nevadí. Takže my máme noční světýlko červené barvy…ale je pravda, že spíš kvůli staršímu synovi, protože ten měl se spaním problém.
Nevidím na nočním světle nic špatného
Můj manžel musí mít úplnou tmu, takže máme zatemněno a když jdu v noci čůrat, pravidelně si udělám modřinu
![]()
@sluníčkoi píše:
Mám dvě dětí obom v noci svitim jak je to odnaučit děkují jednomu jsou čtyři roky a, druhy je ješte malinký je mu mesic děkují
Proc odnaucit?
Co takovou tu promitacku hvezdicek, samo to zhasne asi po 20minutach a je to jen lehounke svetlo na strop ![]()
My ji mame, je to fajn ![]()
https://www.lidl-shop.cz/…a/p100224576?…
Kluci (6 a 4) mají večer otevřené dveře a na chodbě svítím.. zhasínám, když jdu spát, to se pak postupně přesouvají ke mně do postele.. ![]()
Menšímu svítíme z chodby a pak zhasneme
Starší to měl podobně a už se nebojí, teda pokud venku není bouřka ![]()
My máme 6 letou dceru a na chodbě jí tedy svítím pořád - do doby, než jdeme spát my dospělí.
Myslím, že časem si děti sami zvyknou. Chce to zkrátka jen čas. ![]()
Dcerka má v pokojíčku dotykový vypínač se ztlumovacím efektem, takže si než jde spát ztlumí světlo na skoro vypnuto a když se v noci vzbudí vidí. Je to super.
Máme to i v ložnici pro intimní atmosferu ![]()