Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na ultz se k 1 vajecniku malokdy dostali. OPU jsem absolvovala 4× a vzdy folikuly odsali. Spinila jsem po tom dost, ale ok.
@Anonymní píše:
Na ultz se k 1 vajecniku malokdy dostali. OPU jsem absolvovala 4× a vzdy folikuly odsali. Spinila jsem po tom dost, ale ok.
Dekuji za odpoved. Trochu me to uklidnilo. Doufam, ze to dopadne dobre a folikuly odsaji. Byla by skoda je tam nechat. A velke spineni znamena prosim co? Abych byla pripravena a nelekla se.
Taky mam pravy vajecnik jakoby vysoko a za delohou, na utz hodne spatne videt, doktorka musi hodne hledat… Ale pri OPU nebyl zadny problem ![]()
@Alexandraf Muzu se zeptat na to jak jste se citila pred a po OPU? Me dnes dost boli bricho a vystreluje bolest i do zad, takze polehavam.
Ahoj, mám také jeden „schovaný“. Kdysi ho medička ve fakultce hledala na ultrazvuku snad půl hodiny a pak jí to dohlížející lékař musel ukázat.
IVF jsem absolvovala v březnu letos, i doktorka, co mi hlídala stimulaci říkala, že je špatně k zobrazení, vzadu schovaný, ale že pro OPU v tom problém nevidí. Také mě to vrtalo hlavou. „Posunou“ si ho právě nějakým hmatem. Mě odsáli folukuly z obou vaječníků. Neděs se předem něčím, co pravdepodobně ani nenastane. Umí si poradit s lecčím
Drž se ![]()
Tenkrat jsem vstala z postele po narkoze a tekla mi krev po noze. Dva dny s vlozkou, pak ok. Zadne drama. Koukal na me hned doktor, pry me na sale mordovali, aby se k vajecniku dostali.
Uz jsem klidnejsi, kdyz ctu, ze nejsem jedina, a ze si s tim doktori vetsinou poradi 🙂 Tesim se, az to bude za mnou, protoze dnes uz me ty vajecniky dost boli, hlavne pri chuzi 🙁
@Anonymní píše:
@Alexandraf Muzu se zeptat na to jak jste se citila pred a po OPU? Me dnes dost boli bricho a vystreluje bolest i do zad, takze polehavam.
Pred OPU jsem jen trochu citila vajecniky, chodila jsem normalne do prace.. mozna to bylo i tim, ze jsem mela jen 5 folikulu
…po OPU uz to bylo horsi, bricho bolelo hodne tak 3 dny, jako na silnou ms. Mela jsem neschopenku, tak jsem hlavne odpocivala.
Drzim palce ![]()
Aha, tak me to bricho boli uz ted. Mam na kazdem vajecniku tak 10 velkych folikulu plus nejaky mensi. Jsem zvedava, kolik z toho bude dobrych vajicek a jak mi po OPU bude. Nektere zeny totiz rikaji, ze jim nic nebylo, nektere, ze je to na tyden vyradilo z provozu. Na bolest po OPU ti neco dali? Nejaky injekce nebo prasky?
@Anonymní píše:
Tenkrat jsem vstala z postele po narkoze a tekla mi krev po noze. Dva dny s vlozkou, pak ok. Zadne drama. Koukal na me hned doktor, pry me na sale mordovali, aby se k vajecniku dostali.
Tak tohle by me vydesilo. Ale asi me ceka neco podobneho s tim vajecnikem.
@Anonymní píše:
@AlexandrafAha, tak me to bricho boli uz ted. Mam na kazdem vajecniku tak 10 velkych folikulu plus nejaky mensi. Jsem zvedava, kolik z toho bude dobrych vajicek a jak mi po OPU bude. Nektere zeny totiz rikaji, ze jim nic nebylo, nektere, ze je to na tyden vyradilo z provozu. Na bolest po OPU ti neco dali? Nejaky injekce nebo prasky?
Je možné, že ani s tím schovaným vaječníkem nebudeš po OPU mít problém. Samozřejmě asi záleží, jak moc by s tím při odběru „zápasili“, ale třeba mě po OPU nebylo nic. Lehounce mě ten první a druhý den bolel podbřišek a vaječníky, to si pamatuju, že bylo, když jsem ležela na zádech, na boku dobrý. Určitě nic, na co by se muselo brát něco na bolest. I když já jsem si všimla, že mám ten práh asi jinde, než většina lidí. Neboj se předem, bude to dobrý uvidíš
a kdyžtak nějaký brufen nebo tak něco si můžeš zobnout, to ti určitě řeknou všechno, jak tě budou pouštět.
Tak uz jsem po OPU doma. Odebrali 29 folikulu. Pry nemeli zadny problem a k obema vajecnikum se dostali krasne. Po vykonu mi hned dali kapacku a neco na bolest. Ale ted me to bricho boli jenom malinko a celkove je mi dobre 🙂
@Anonymní píše:
Tak uz jsem po OPU doma. Odebrali 29 folikulu. Pry nemeli zadny problem a k obema vajecnikum se dostali krasne. Po vykonu mi hned dali kapacku a neco na bolest. Ale ted me to bricho boli jenom malinko a celkove je mi dobre 🙂
29 folikulů, to je teda úroda
Když jich bylo tolik, hodně pij a jez bílkoviny, abyses vyhla hyperstimulačnímu syndromu. Držím palce, ať jsi brzy úplně fit!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
V pondeli me ceka OPU a na ultrazvukovych kontrolach byl vzdy jeden vajecnik spatne viditelny a spatne pristupny. Doktor rikal, ze si ho zkusi pri odberu tlakem na bricho posunout. Pokud jim to nepujde, nechaji na nem folikuly a odeberou je jen z jednoho vajecniku. Mate nekdo podobnou zkusenost? Jak to dopadlo? Dekuji