Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebovala bych radu..sice jsem už někde psala, ale víc názorů neuškodí ![]()
Začínám brát HA a měla jsem si ji vzít první den menstruace. Večer jsem trochu krvácela, tak jsem si vzala prášek, jenže to do rána přestalo. Už je to třetí den a nic. Sice když jsem byla na wc a utřela se, tak byl papír narůžovělý, ale na vložce nic není..
Myslíte, že mi HA menstruaci zastavila?
Děkuji za jakékoliv reakce.
A očekávala si menstruaci teď? Je možný že si ji měla opravdu jen slabou. Pokud pokračuješ a bereš HA tak měsíčky nedostaneš a jestli HA menstruaci zastavila, to si nemyslim…
Nemyslím si, že ha Ti může zastavit ms…a navíc hned po první tabletě.
Pokračuj dál, předpokládám, že ms jsi čekala. Takže je i možný, že ti to ha takhle zeslabila. Další ms dostaneš řízeně po vysazení na pauzu.
Jo, přávěže jsem ji měla dostat v ten den..někdy se mi zpozdila o pár dní, ale nikdy se mi nestalo, že bych chvíli krvácela a pak nic. Prášky beru dál, když už jsem začala..
@prcekniky píše:
Nemyslím si, že ha Ti může zastavit ms…a navíc hned po první tabletě.
Mně ha ms vždycky skoro zastavila, když jsem patej den brala nový plato (yaz), ms jsem dostávala po vysazení 3.den a 5.jsem večer vzala a 6.den ráno skoro nebyla. To je individuální, jako všechno
@Elkorka píše:
A můžu to brát tak, že jsem (či budu za pár dní) chráněna?
Radši bych se první týden chránila, jak je to psaný snad i v letáku při vynechání. Takže normálně pokračuj, hold ti to tu ms takhle zeslabilo