Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat na problém svojí kamarádky. Stala se jim nehoda, ona použila postinor a stejně nedostala menstruaci. Samozřejmě, že půjde k doktorovi, ale chtěla by ted vědět, jestli je možné, že kdyby byla i přes to těhotná, jestli by to neohrozilo plod. Ona se totiž už tak nějak smiřuje s tím, že je těhotná a že si teda dítě nechá. Děkuji ![]()
Je možné otěhotnět i přes tento preparát. Čím déle od styku ho užije, tím je otěhotnění pravděpodobnější. Zárodek to neohrozí, v prvních třech týdnech reaguje podle principu buď vše nebo nic. Takhle mi to vysvětlovala má gynekoložka.
Menstruace se však mohla i opozdit. Zvlášť po požití tohoto preparátu.
Je to teprve od víkendu, tak si test ani nedělala. Spíš se bojí, aby kdyby těhotná byla tak aby nemusela kvůli prášku na potrat.
Kdyby si přečetla letáček u Postinoru, tak by věděla, že rozhození ms může nastat jako vedlejší účinek.
Ja takto otehotnela, nyni je malemu 5 let. asi jsemm si ho vzala dyl a uz neucinkoval.
Postinor není stoprocentní takže to možné je, čím déle od nehody si použije tím se zvyšuje pravděpodobnost, že nezabere
Nic není stoprocentní, ani Postinor. Těhotná tedy, s nějakou malou pravděpodobností, být může, ale ani nemusí. Ne u každého se po Postinoru dostaví hned menstruace. A pokud by byla tentokrát příroda mocnější čarodějka, plod by to do budoucna neohrozilo. V těchto ranných stádiích těhotenství je to buď vše nebo nic, takže pokud by se plod vyvíjel, byl by určitě vpořádku.
Kamarádka, použila tuto tabletku a tět má dvoulettýho chlapečka
@Andýsek92 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na problém svojí kamarádky. Stala se jim nehoda, ona použila postinor a stejně nedostala menstruaci. Samozřejmě, že půjde k doktorovi, ale chtěla by ted vědět, jestli je možné, že kdyby byla i přes to těhotná, jestli by to neohrozilo plod. Ona se totiž už tak nějak smiřuje s tím, že je těhotná a že si teda dítě nechá. Děkuji
Postinor se musí užít do 72h od styku a za dalších 24h užít druhou tabletku. Rozhození cyklu je zcela běžný než. účinek.
Taky mam ten sami problem vzala sem tabletku hned po..Pak sem koukala do kalendare a podle vypoctu jsem mela plodne dny. Menstruaci jsem jeste nedostala a uz je to 10 dnu po.Je mozne i presto otehotnet???
moc dekuji predem za odpovedi..