Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat 28. jsem měla pohlavní styk, ale měli jsme nehodu, protrhl se kondom. Žádnou antikoncepci neberu. Po cca 17 hodinách jsem si vzala prášek po. Ale problém je v tom, ze užití prášku bylo nejspíš den před ovulací. Bojim se, ze bych mohla otěhotnět. Chtěla bych vědět vás názor.
Postinor a podobné přípravky slouží k zabránění ovulace. Pokud už ovulace proběhla je tedy neúčinný, a jestliže se kondom roztrhl právě v té době, je nebezpečí otěhotnění značné. V takovém případě je možné do 5 dnů zavedení nitroděložního tělíska, které potom může dále působit jako spolehlivá ochrana několik roků. Tuto možnost jsi ale už promeškala. Teď tedy můžeš jen čekat, jak to dopadne, a připravovat se na miniinterrupci, kdyby byla zapotřebí.
@Lemrucha ahoj. A postinor (potažmo nulsora) zabrani ovulaci uplne do konce cyklu?
Postinor je jednorázová dodatečná antikoncepce. Nelze čekat, že zabrání ovulaci až do konce cyklu, navíc se ten cyklus může posunout. Je tedy potřeba používat kondom nebo v nejhorším aspoň přerušovanou soulož.
Zdravím holky, prosím pěkně, 18.7. jsem použila ani ne 24h po nechránném styku POSTINOR. Za dva dny na to jsem měla mít menstruaci, která přišla v pořádku. Za asi 14 dní a ještě pak po 3 týdnech jsem si dělala tt, vždy byl negativní. 25.8. Jsem si dělala test a ten už měl slaboůinkatou čárku a teď sílí. Nitno podotknout, že jsme se s partnerem rozhodli. Že mimi chceme, tak jsme si v srpnu nedávali pozor. Myslíte, že jsem tedy otěhotněla až v srpnu? Díky. Je to pro mě celkem důležité vědt. Byli jsme rozejítí a já prožila tu eskapádu 18.7. s jiným klukem v opilosti. Takže pochopitelně si přeju aby to bylo z toho srpnového…
Nejspíše zafungovala. TT negativní dělaný po 10 dnech. Menstruaci jsem dostala taky včas. Vzala jsem si pilulky cca 35 Hod PO. Špatně se mi udělalo, ale určitě kvůli stresu. Neměla jsem žádné příznaky. Žádné krvácení jen o trochu větší výtok, ale jinak nic. Cyklus dobrý nerozházený “zatím”. Takže holky nebojte se. Všechno bude v pohodě. Cca 1 měsíc PO.
Ahojte. 5.5 jsme mely nechráněný sex a tak jsem pouzila Postinor po cca 40 hodinách. Menstruaci jsem mela dostat 21.5 ale stále se nedostavila. Dělala jsem si test včera a byla tam slabá druhá čárka. Co Vy na to? Děkuji za odpověď
@Kacis23 píše:
Ahojte. 5.5 jsme mely nechráněný sex a tak jsem pouzila Postinor po cca 40 hodinách. Menstruaci jsem mela dostat 21.5 ale stále se nedostavila. Dělala jsem si test včera a byla tam slabá druhá čárka. Co Vy na to? Děkuji za odpověď
Udělej si test zítra ráno znovu.
Ahojte, mám na Vás takový dotaz.. 18.3. jsem měla nechráněný pohlavní styk, užila jsem do 40hod Postinor (obě tabletky najednou), 31.3. jsem dostala MS a byla silná, možná i více než normálně.. test jsem si dělala 1.4. a byl negativní, poté ještě 8.4. a byl taky negativní. Svůj cyklus mám hodně rozhozený i tak, mám menstruaci hodně nepravidelně a dlouhé cykly (třeba i 38-40 dní).. další menstruaci jsem dostala 7.5. a opět hodně silně..poté přišla menstruace 2.6. a ta byla asi 5 dnů ale slabší, než jsem zvyklá..a nyní přišla po 20ti dnech znovu (22.6.) a vypadalo to, že bude silnější…první dva dny byla taková normální a teď už je to jen špinění..chci se Vás zeptat, může to být z rozhozeného cyklu po Postinoru a také ze stresu, který teď opravdu mám ve velké míře nebo je nějaká šance, že bych mohla být těhotná? Děkuji moc za Vaše odpovědi ![]()
Dobrý den stal ose mi něco podobného v podneli jsem měla před 8 večer sex s ejakulátem do vnitř zapomenla jsem si vzít před sexem antikoncepci a vzpomněla jsem si už po sexu že jsem si zapomněla vzít antikoncepci tak jsem hned vyběhla a vzala si ji a druhý den kolem 11 jsem si šla koupit postinor a hned sem si dala 2 tablety naráz tak jak je psaný v pribalovem letáku ovulaci asi nemám jsem v druhým týdnů platicka antikoncepce myslíte že mi postinor zabere? Slyšela jsem že prej zabírá a že kámoška nebyla těhotná
v neděli ráno jsem si vzala antikoncepci ale v pondělí až po sexu no tak doufám že nebudu těhotná 🤰mám s toho hroznej strach a neví mkdy si mám udělat těhotenský test gynekologoj se němužu dovolat jelikož mají celý týden dovolenou
kdyžtak děkuji za odpovědi budu moct ráda když se něco dozvím ![]()
Z otěhotnění nemusíš mít strach. Počítej ale s tím, že kombinace řádné antikoncepce a Postinoru Ti způsobí v těle chaos a může vyvolat nepředvídatelné krvácení. Pokud máš problémy s pravidelným užíváním pilulek, uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. To nevyžaduje každodenní pozornost a nemá na ně vliv průjem, zvracení ani užívání léků. Partner Tě nemůže překvapit nepřipravenou, nemusíte se v ničem omezovat a partner to bez rozpaků může do Tebe pustit.