Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pokud jsi brala antiko, tak je jasný, že ms byla pravidelná ale ovulaci jsi asi neměla…ale zkus test…jak dlouho máš zpoždění?
No a to jsi měla nechráněný styk? Pokud jo, tak test určitě kup, testovala bych tak 2-3 týdny od posledního styku.
Co se týče nasazení HA, jelikož kojíš, předpokládám že bereš Azalii nebo Cerazette? Možnosti máš dvě, buď tedy vyčkat až přijde další menstruace a začít brát a nebo prostě začít brát hned, bez ohledu na menstruaci ale pak se musí počítat s tím, že ochrana proti otěhotnění začne působit až po 14 ti dnech, já se chránila jinak radši celé první platíčko. Já bych předně počkala, zkusila bych těhotenský test a pokud nebudeš těhotná, začala bych brát hned. Ale musíš počítat s tím, že tělo bude možná trochu bláznit, protože vysazení prášků na chvilku není moc dobré, můžeš špinit, krvácet mimo atd…
@kacabus ja jsem tu antikoncepci (azalii) začala brát právě 19.12. A 26.12. Jsme odjeli. MS prisla 28-29.12. Asi je test jedine co muzu…v noci me prepadla nejak depka, ze nepomuzu ![]()
@Verca1989 Jj,no zajimalo me prave jestli nekdo nema pdobnou zkusenost…
Neoriginalne, presto: odjela jsem na dovcu a nechala doma antiko(12 den cyklu)
do dvou dnu zacala MS a pak po nabratu jsem si rekla, ze radeji pockam na dalsi cyklus a zacnu znova…nemate prosim nekdo podobnou zkusenost? Kdy se pak dostavi dalsi MS… Jeste k tomu kojim (MS zacala pri plnem kojeni po 28 dnech od porodu a od te doby byla pravidelne, krasne pravidelne jsem i ovulovala celych 8 mesicu). No a ted cekam a jsem nervozni. Az dokojim, chtela jsem pomoci kamaradce - darovat vejce, any se posunula v zebricku cekatelek. Je to detinske, ale bojim se i koupit test tehotensky…nakonec mi nic jineho nezbudeale, ale prece, nemate nekdo zkusenost?