Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PeťulaTr píše:
Ahoj,
stalo se nám, že praskl kondom, ale nevím, zda nejsem s bývalým přítelem těhotná, jelikož jsem to nedostala. Mohl by postinor nějak ohrozit plod?Děkuji za odpověď
Pokud jsi to nedostala, nejspíš od onoho sexu uplynulo více jak 72 hodin, pak už ho ani užívat nemusíš, nefungoval by. Jestli je to před méně než 3 dny, nejspíše vynechání s otěhotněním souviset nebude, neboť pravděpodobnost, že bys zrovna měla ovulaci tak brzy přes menstruací je celkem mizivá (ale mohlo se vše posunout, proto tu nějaká šance vždycky je).
Kamarádka měla jednou nehodu, vzala si postinor celkem brzy, do pár hodin. Ale přesto má dnes zdravého čtyřletého kluka ![]()
Ja taky otehotnela i presto, ze jsem Postinor uzila spravne
to jsme se pak nestacili divit ![]()
Známá takhle taky otěhotněla, hned po šestinedělí na to huply, rupnul kondom, tak šupajdili pro postinor a stejně bylo zaděláno. Prvního prcka má přes HA, říkala jsem jí ať už radši nesouloží, že nic jinýho jim nepomůže ![]()
Pff, postinor mi nefungoval
, teď jsem v 5týdnu a to jsem použivala vše správně. Přešvihla jsem o chvilku spermicidní globule, tak jsem si vzala postinor a musim jít na miniinterupci(doufám, že to vše bude v pořádku), protože jinak by mě vyhodili ze školy v cizině ![]()
Takže goodluck doufám, že si mi to už nikdy nestane ![]()
Mějte se krásně! ![]()
Ahoj holky, mám dotaz. Měli jsme s přítelem nehodu, tak jsem si vzala cca po 7 hodinách Postinor a další za 12 hodin přesně dle letáku. Nehoda se stala 20 den cyklu, tak snad už bych plodné dny mít neměla. Ale ted pátý den od užití tabletky, jsem začala špinit. Ale přesně takhle jsem špinila, když jsem čekala první dítko. Tak nevím, jestli je to z Postinoru nebo bych mohla být těhotná?? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Měli jsme s přítelem nehodu, tak jsem si vzala cca po 7 hodinách Postinor a další za 12 hodin přesně dle letáku. Nehoda se stala 20 den cyklu, tak snad už bych plodné dny mít neměla. Ale ted pátý den od užití tabletky, jsem začala špinit. Ale přesně takhle jsem špinila, když jsem čekala první dítko. Tak nevím, jestli je to z Postinoru nebo bych mohla být těhotná??
těhotná můžeš být po každém sexu… ale ten Postinor dělá s tělem divy, spíš bych se přikláněla k tomu, že ti vše rozhodil ![]()
@rebeccca píše:
těhotná můžeš být po každém sexu… ale ten Postinor dělá s tělem divy, spíš bych se přikláněla k tomu, že ti vše rozhodil
no v to doufám právě, že je to rozhozené a ne těhu ![]()
@Anonymní píše:
no v to doufám právě, že je to rozhozené a ne těhu
myslím, že jo… já ho nikdy neměla ale kamarádce to na půl roku rozhodilo cyklus ![]()
Mohl ti to rozhodit, ale je mozne, ze jsi i pres nej tehotna. Ja jsem otehotnela pres Postinor ikdyz jsem si ho vzala v limitu. A to jsem premyslela ze si ho nevezmu jelikoz jsem si myslela, ze tri dny pred menstruaci snad otehotnet nemuzu ![]()
No ja nevim, ja jsem teda nespinila, ale myslim si, ze nektere holky ze zacatku tehu spini…nebo se prece i rika, ze nekdy ma zena i dal menstruaci, pritom uz je tehotna ne? Teda ja nikoho takoveho osobne neznam, tak nevim, co je na tom pravdy. No a test sis jeste nedelala?
Ahoj, test jsem zatím nedělala…nejdřív jsem špinila a pak cca 2 dny krvácela, ale normální MS mám min 4 dny. Tak nevím. Doufám, že je vše ok..ale pro jistotu dnes udělám test.