Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vim ze tady uz probehla konverzace ohledne antikoncepce Yaz a spousta z Vas psala, ze je moc fajn, ale ja bych se chtela zeptat jestli mate zkusenosti i s verzi FLEX? Jsem v zahranici a nechala jsem si predepsat jinou antikoncepci (moji puvodni zde nemaji. Dr. doporucil Yaz Flex, predepsal a ja si vyzvedla davku na 4 mesice, ale nikdo (dr. ani v lekarne) mi nerekli ze pilulky se berou tahem a ty cele 4 mesice nedostanu menstruaci!
Coz se mi vubec nezamlouva, prijde mi to „proti prirode“.
Chtela jsem se teda zeptat, jestli naaahodou neni mozne ty posledni cca 4 tablety vynechat a menstruovat kazdy mesic? (v letaku takova moznost napsana neni, tak se prave ptam, jestli to nekdo neznate).
Asi pujdu k Dr. znova, at mi predepise klasicky YAZ, ale skoda tech penez, v lekarne mi tohle asi uz zpet nevezmou (ikdyz je to nerozbalene):(
Antikoncepci nijak zvlášť nerozumím, ale doopravdy nemenstruujes při žádné antiko. přece. je to jen takové pseudokrvaceni, to je samo o sobě dost proti přírodě? ![]()
snad mi to někdo potvrdí nebo vyvrati
Jj, prý je přírodnější menstruaci nemít, nebo jen 1-2× do roka. Dřív to tak ženy měly taky - protože bud byly těhotné nebo kojily.
Ono je právě zdravější „menstruaci“ při HA nemít, protože to ani menstruace není. Pro tělo je to snažší.
Dá se Yaz Flexi dostat i u nás? Asi zajdu za doktorem.