špatné tripl testy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1278
23.5.10 12:53

Majo velká gratulace, mne čeká něco podobného, screening mi vyšel negativní ale tripl testy pozitivní - 2.6 jdu na genetickou konzultaci a na odběr plodovky, snažím se být v k lidu a věřím s creeningu. kde jsi byla na amnio???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.5.10 13:01

Ahoj titulí,
já byla v brně na Veveří. Moje doktorka mě tam posílá na všechno, ať už NT testy, větší ultrazvuky atd. Je to tam fajn a i chování je příjemný. A jestli se můžu zeptat, jaká ti vyšla hodnota, jako šance ? Mě 1 z 15… Byli to hrozný nervy, ale věř v dobrý výsledky a bude to fajn :) Taky mě pomohla tady ta diskuse!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
23.5.10 13:08

mne vyšlo 1:160 a screening 1:3800, věřím že to bude ok.byla jsi potom na neschopencea jak ti bylo?? a co čekáš, holčičku nebo chlapečka??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.5.10 20:20

no vidíš, mě na NT testu vyšlo 1 z 870 a tripl testy 1 z 15. Uvidíš, bude to faj :-) Jinak po plodovce mi bylo zvláštně, ale mám nízkéj tlak - hodně nízkéj- a tak to tomu moc nepřidalo. ten ten a druhý den, jsem hodně ležela, ale pak už jsem dělala vše normálně, ale opatrně. Takže třeba i cesta do obchodu mi místo 5min.,trvala 10min :-) A čekáme chlapečka. :lol: Co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
24.5.10 16:24

no my ještě nevíme, tak třeba se to tam dozvíme :lol:
a bolelo to????? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
24.5.10 18:40

Tintulí, odběr plodové vody moc příjemný není, ale nebolí to..... 3 dny po odběru bys měla dodržovat klidový režim, takže jestli chodíš do práce, možná si raději nech vystavit neschopenku u svého gynekologa. Já jsem byla na amniu v pátek a v pondělí jsem teda do práce normálně šla, ale pracuji v kanceláři… A neboj se, dobře to dopadne. Já jsem měla riziko 1:85 a naštěstí je vše v pořádku. A pohlaví ti na požádání řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
27.5.10 08:11

Ahojky,chci tě jen uklidnit. Nic není tak hrozné, jak to vypadá na začátku. Nám zjistili na 1.screeningu, že máme velké záhlaví - a díky tomu riziko Dawna a těch dvou ostatních snad 1:8. Mazec- hned nás objednali do Olomouce na UTZ a odběr části placenty - na plodovku bylo ještě brzo. den než jsme tam jeli jssem probrečela jak mimino a ani po dojezdu do nemocnice jsem na tom nebyla líp. Šli jsme k doktorce, která nám vysvětlila co a jak a proč chtějí udělat odběr části placenty. Ten taky udělali a čekali jsme 4 dny, na výsledky které vyloučí Dawna - nemusím říkat že to byly nejhorší a nejdelší dny v mém životě. Potom nám zavolali, že je vše O.K - tak to jsem brečela radostí, ale dodali, že ještě musí nechat doběhnout ostatní testy na vyloučení ostatních vad - jako že detailní rozbor DNA. Po třech týdnech zavolali, že všechno je v pořádku, ale že jim vyšel špatný chromozom 21 - doteď mi nikdo neřekl, co by to mohlo znamenat - ale že to bylo nejspíš tím, že tkán museli nechat narůst v kultivační nádobě a to trvá. Ale aby jsme měli jistotu, tak že máme postoupit ještě odběr plodovky. Na ten jsme šli a pak následovaly další tři nekonečné týdny. Když pak zavolali, že je všechno O.K, nemohla bych být šťastnější. Pak jsme ještě museli projít UTZ srdce a podrobný UTZ - právě kvůli velkemu záhlaví - to taky dopadlo skvěle. Ale tímto jsem tě nechtěla vystrašit. Jen jsem se snažila říct, že mi připadá, že čím dále je medicína, tak je to na jednu stranu dobre - kdyby náhodou něco, odhalí to brzo. Ale na druhou stranu - je to strašný stres pro mámy, kterým nevyjde jeden blbý test dobře. Držím palečky, určitě dopadne vše O.K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1278
4.6.10 18:12

ahoj holky, tak odběr proběhl v pohodě, nic příjemného,ale dalo se to. včera už jsem věděla první výsledky a jsme ok :palec: , ted ještě těch 14 dní a budu ta nejštastnější maminka :-D , díky za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí