Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj mám dotaz mám pračku která mi prostě špatně pere jak na 40, 60 tak na 95° i s předpirkou a práškem na odstraňování skvrn.
Fleky spina se nevypere a bílé prádlo zešedne.
Po vyprání voní jen v ten den potom tak zatuchne. Filtr i pracku sem čistila ale pořád stejne.. mám tedy koupit novou nebo má někdo stejný problém? Díky
K diskuzi se připojím, také mě to zajímá. Přijde mi, že naše pračka dělá to samé, já měla dokonce podezření, že na tak vysoké teploty ani doopravdy nepere
Ale na 30 stupňů mi vypere dobře a prádlo voní. Jenom to bílé prádlo je peklo.
Za nevypranými fleky bych spíš hledala problém v pracím prášku/gelu…
@Janule84 aha my máme wirpool a taky se mi zdá že to nepere na ty stupně co tam jsou už je to druhá wirpool a na prd. Máme ji 4 roky
Používáš gely? V čem pereš?
A čím a jak si to čistila? A kdy naposled?
JInak fleky potřebuješ dostat z prádla ideálně co nejdřív a teprve pak to vyprat. Nejjednodušší je ho namočit, namydlit žlučovým mýdlem, zabalit dát do igelitu a nechat ve vlhku přes noc enzymy v mýdle pracovat. Když to ráno nebude lepší, tak případně ještě použít specifický prostředek na tu skvrnu, jaká to je -jiné věci jsou na mastnotu, jiné na živočišné zbytky, jiné na rostlinné…
Zašedlé bílé prádlo příště vypred s něčím s kysličníkem. Třeba toto
https://www.dm.cz/…5487162.html
Zároveň pokud máš možnost vešet bílé prádlo ven, aby na něj svítilo sluníčko, tak to dělá taky dost.
@Ou gely nepoužívám Peru prášek soft a sanytol na skvrny někdy Vanish a Lenor aviváž čistila jsem to prostředky přímo z drogerky na pračky před 14 dnama a teď zkouším sodu a ocet. A na manželovy montérky mám primo monteracek prostředek a nevyperou se vůbec. ![]()