Špatné vztahy v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Spatne vztahy v praci
Ahoj holky,
potrebuju se z toho vypovidat. Pred 5 mesici jsem nastoupila do nove prace. Vsechno se zdalo byt skvele nez jsem zjistila, ze jsem prisla do jiz hotoveho kolektivu.
Vsechny holky se tam znaji, jsou velke kamaradky, chodi spolu na kavicky apod. Ke vsem se chovam kamaradsky a vstricne, ale mam pocit, ze me mezi sebe neprijaly.
Kdyz chci jit s nejakou na kafe nebo na cigaretu, tak zrovna zadna nemuze nebo se jim nechce. A pak za 20 minut jdou spolu.
Kdyz jsem s nimi na smene, bavi se vicemene jenom spolu a me si nevsimaji.
Dneska me ale dostala tahle situace: v praci mame wc na klic, vzala jsem si ho a pak jsem sla rovnou na pauzu. Klic jsem zapomnela u sebe. Po chvili mi holky volaji jestli ho nemam u sebe. Tak rikam, ze ano a hned jim ho donesu. Vsechno bylo v pohode a kdyz jsem odchazela z prace, musela jsem se tam pro neco vratit. A vidim ty dve jak stoji u sebe a zaslechla jsem, jak jedna rika „ze ty klice jsem mela a ze to proste neni mozny“. Znelo to dost pohrdave. Takze jen co jsem vytahla paty, hned me zacaly pomlouvat. Pritom se nam vsem kolikrat stane, ze zapomeneme klice u sebe. Ale u ostatnich se to neresi.
Jako kdyby se bavily, ze jsem buhvijak neschopna.
Resily byste to nejak nebo to nechaly byt a jely si dal to svoje?
nejsem jenom moc vztahovacna? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V tuhle chvili bych uz iniciativu nevyvijel, byt tebou. Pokud si te nebudou vsimat i nadale, je stejne lepsi se s podobnyma lidma nebavit. Pokud to neni vylozene kvuli praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou v přesile. Pokud půjdeš do sporu, tak stejně nic nezmenis. Chovala bych se dal normálně, nevtirala se. Musí to být náročné, ale kamarádství si nevynutis. Udrzuj vztahy mimo práci a nebude tě to tak žrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emimin7 ano, prestanu se jich ptat.
Nejhorsi je, ze k sobe se chovaji tak krasne, hezky se oslovujou a ja si tam prijdu jak cerna ovce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciya píše:
@Emimin7 ano, prestanu se jich ptat.
Nejhorsi je, ze k sobe se chovaji tak krasne, hezky se oslovujou a ja si tam prijdu jak cerna ovce.
Chápu, že tě to mrzí. Podle mě se to zlepší, až se to trochu prohází. Víš, nějaká odejde, nová přijde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl to by bylo nejlepsi. Aby se trosku procistil vzduch.
Dneska me ta kolegyne hodne zklamala. Mela jsem ji celkem rada, prisla mi ze je ke mne ze vsech holek nejotevrenejsi. A pak slysim tohle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už je tu psáno, počkala bych do doby než nebudu služebně nejmladší, začátky jsou někdy těžké. Teď bych na ně prostě prděla, i když chápu, že v takovém kolektivu se člověk necítí dobře. Pak se třeba můžeš „spojit“ s nově příchozími a začne to být vyrovnanější a celkově dojde ke zlepšení vztahů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Plavuše Prave. Jeste pracuju v obchode, kde musim byt extra mila na zakazniky. Coz mi obcas jde tezko, kdyz necitim oporu v tymu a spis mi prijde, ze na me koukaji skrz prsty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Držím palce
utěšuj se tím, že v obchodě by mohlo být celkem vysoká fluktuace. Lepší než třeba ve státní správě, takže je dobrá šance, že v dohledné době se někdo nový objeví.
@Luciya píše:
@Plavuše Prave. Jeste pracuju v obchode, kde musim byt extra mila na zakazniky. Coz mi obcas jde tezko, kdyz necitim oporu v tymu a spis mi prijde, ze na me koukaji skrz prsty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám v práci taky slepice, prostě se s nimi nebavím a bavím se s chlapama. Ono není o co stát, ty jejich „slepičárny na chodbě“ mě vážně ani trochu nebaví a nechci se jim ani svěřovat. Dělám si svoje, nic soukromého jim neříkám…taky tam ale nerada chodím. Takže fakt naprosto chápu.
- Citovat
- Upravit
@Luciya Chápu tě..
Když sem kdysi nastoupila do práce, holky mě nevzaly mezi sebe, zavíraly se přede mnou i v jiné místnosti a dokonce to vyústilo v šikanu, schválně dělaly chyby a házely to na mě. Tehdy jsem z toho byla na prášky.. Ale pak některé kolegyně odešly na mateřskou a dýchá se trošku líp, i když pořád sem tam největší hadr. Ale myslím, že vím čím to je, mám vzdělání, specializaci v oboru a ony asi cítí ohrožení, že bych mohla být lepší. V tomhle šíleném kolektivu už budu 4 roky a těším se až půjdu na mateřskou.
Drž se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciya píše:
Ahoj holky,potrebuju se z toho vypovidat. Pred 5 mesici jsem nastoupila do nove prace. Vsechno se zdalo byt skvele nez jsem zjistila, ze jsem prisla do jiz hotoveho kolektivu.
Vsechny holky se tam znaji, jsou velke kamaradky, chodi spolu na kavicky apod. Ke vsem se chovam kamaradsky a vstricne, ale mam pocit, ze me mezi sebe neprijaly.
Kdyz chci jit s nejakou na kafe nebo na cigaretu, tak zrovna zadna nemuze nebo se jim nechce. A pak za 20 minut jdou spolu.
Kdyz jsem s nimi na smene, bavi se vicemene jenom spolu a me si nevsimaji.
Dneska me ale dostala tahle situace: v praci mame wc na klic, vzala jsem si ho a pak jsem sla rovnou na pauzu. Klic jsem zapomnela u sebe. Po chvili mi holky volaji jestli ho nemam u sebe. Tak rikam, ze ano a hned jim ho donesu. Vsechno bylo v pohode a kdyz jsem odchazela z prace, musela jsem se tam pro neco vratit. A vidim ty dve jak stoji u sebe a zaslechla jsem, jak jedna rika „ze ty klice jsem mela a ze to proste neni mozny“. Znelo to dost pohrdave. Takze jen co jsem vytahla paty, hned me zacaly pomlouvat. Pritom se nam vsem kolikrat stane, ze zapomeneme klice u sebe. Ale u ostatnich se to neresi.
Jako kdyby se bavily, ze jsem buhvijak neschopna.
Resily byste to nejak nebo to nechaly byt a jely si dal to svoje?nejsem jenom moc vztahovacna?
Tak to není pomluva, že se v podstatě bavily o tom co se stalo.Ale řešit takovou kravovinu
Některý ženský sou horší jak báby na trhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo jim mozna prijde, ze svoji praci nezvladam a maji potrebu se o tom bavit. ![]()
Nechapu to, kdyz jedna potrebovala prohodit smeny, nekolikrat jsem ji vysla vstric..
Asi bych se mela smirit s tim, ze takovy je proste zensky kolektiv.
Mozna jsem se trosku vyclenila i sama tim, ze kdyz jdou po nocni praci na sklenicku, tak ja jedu domu..jenze musim, kdyz mi jede posledni vlak domu (vsechny ostatni jsou z Prahy) a druhy den jdu znovu do prace. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luciya píše:
Nebo jim mozna prijde, ze svoji praci nezvladam a maji potrebu se o tom bavit.
Nechapu to, kdyz jedna potrebovala prohodit smeny, nekolikrat jsem ji vysla vstric..
Asi bych se mela smirit s tim, ze takovy je proste zensky kolektiv.
Mozna jsem se trosku vyclenila i sama tim, ze kdyz jdou po nocni praci na sklenicku, tak ja jedu domu..jenze musim, kdyz mi jede posledni vlak domu (vsechny ostatni jsou z Prahy) a druhy den jdu znovu do prace.
Snaž se v práci a jinak to ignoruj, stres nam nedělá dobře. Casem se to zlepší.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danikoof Dekuju. Ale to vis, jsem na tyhle veci hrozne citliva a pripadam si uz na pokraji zhrouceni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit